Δεντροφύτευση στο Φλαμούρι από τον ΚΣ Σοχού

0

1829-soxos.jpg

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΟΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σοχού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στις 23 Μαρτίου 2006 δενδροφύτευση σε κατάλληλες θέσεις στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Φλαμουρίου.

Τα δασοπονικά είδη, τα οποία επιλέχθηκαν με τη συνεργασία του Δασαρχείου Λαγκαδά, ήταν καστανιές και καρυδιές οι οποίες αναπτύχθηκαν στο Δασικό Φυτώριο Λαγκαδά της Διεύθυνσης Αναδασώσεων του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Η δενδροφύτευση εξυπηρετούσε μεταξύ των άλλων και το σκοπό της βελτίωσης του συγκεκριμένου Καταφυγίου ώστε να ευνοηθεί το κυριότερο θηραματικό είδος της περιοχής που είναι ο αγριόχοιρος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και ο Δασοφύλακας του Δασονομείου Σοχού.
Συνολικά φυτεύτηκαν 300 δενδρύλλια ενώ η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρους γενικότερου σχεδιασμού του Κυνηγετικού Συλλόγου για την βελτίωση των ενδιαιτημάτων σύμφωνα με τον οποίο μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί επιπλέον 700 δενδρύλλια από τα ίδια δασοπονικά είδη.

Με την ευκαιρία το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του σε όλα τα μέλη του και σε όσους γενικά συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Μαργαρίτης Αλταλίκης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων