Συνέλευση και Εκλογές στην Καλαμάτα

0

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ομαλά διεξήχθησαν Συνέλευση και Εκλογές

Του Ανδρέα Βρυώνη

Χωρίς έντονες διαφωνίες και σε ήπιο κλίμα όπου επικράτησε η λογική, διεξήχθησαν την Κυριακή 16 Απριλίου η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, στο εντευκτήριο του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Καλαμάτας (ΑΣΟΚ).

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το σώμα ο οικονομικός απολογισμός του 2005 και προϋπολογισμός για το 2006, καθώς και ο διοικητικός απολογισμός για τα πεπραγμένα από το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Όσο αφορά το θέμα της έκτακτης εισφοράς, η Γ.Σ. αποφάσισε να είναι τρία ευρώ υπέρ του Συλλόγου και δυο ευρώ υπέρ της Ομοσπονδίας. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί οικονομικά πως οι τιμές της έκδοσης αδειών κυνηγίου θα είναι στα ίδια τα περσινά επίπεδα εφόσον τα τέλη παραμείνουν τα ίδια, με μια μικρή διαφορά βέβαια αν θα υπάρξει, στην -υποχρεωτική- ασφάλιση των κυνηγών. Η έκτακτη εισφορά υπέρ του Συλλόγου, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος Γιώργος Καρβέλης τα μέλη, θα καλύψει έξοδα για φιλοθηραματικούς σκοπούς και, νομικά και διοικητικά έξοδα που ίσως χρειαστεί να κάνει το Δ.Σ. προκειμένου να τελεσιδικήσει η υπόθεση καταπάτησης της ιδιοκτησίας του Συλλόγου στο ακίνητο της Αγίας Σιών, την οποία υπόθεση θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πρωτόδικα ο Σύλλογος μας την κέρδισε και οι καταπατητές έχουν κάνει προσφυγή στο εφετείο και θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο.
Επίσης, πενταμελή επιτροπή συστήθηκε από το σώμα, η οποία, μαζί με το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες, θα αναλάβει να διαχειριστεί το θέμα δανειοδότησης και αγορά ακινήτου το οποίο θα στεγάσει τα γραφεία και λέσχη του Συλλόγου.
Μετά το πέρας της Γ.Σ. ξεκίνησε η διαδικασία των αρχαιρεσιών παρουσία δικαστικού αντιπρωσόπου και οι κάλπες έκλεισαν στις 7 μ.μ. με την δύση του ηλίου.

Κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, 756 ήταν τα μέλη που ψήφησαν από τα οποία τα 749 ήταν έγκυρα και 7 άκυρα.
Οι υποψήφιοι που εκλέχτηκαν κατά σειρά προτίμησης για το Δ.Σ. έχουν ως εξής:
Καρβέλης Γεώργιος, Μητσέας Δημήτριος, Γιαννακόπουλος Χρήστος, Παραγγίνης Νικόλαος, Κουρούπης Γεώργιος, Καλαμουδάκος Κων/νος, Κορομηλάς Ιωάννης και Μωραγιάννης Χρήστος.
Για την Ε.Ε. εκλέχτηκαν οι:
Σπαράγκης Γεώργιος και Σγούρος Ιωάννης
Το ένατο μέλος του Δ.Σ., δηλαδή ο ταμίας, καθώς και το τρίτο μέλος που θα απαρτίζει την Ε.Ε. θα διοριστούν από το Δασαρχείο Καλαμάτας και όπως όλα δείχνουν, θα είναι για την θέση του ταμία ο Πέτρος Γαζούλης ο οποίος ήταν και την προηγούμενη διετία και για την Ε.Ε. ο Ευάγγελος Κουρετζής.
Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι, εκτός των Κ. Καλαμουδάκου και Χ. Μωραγιάννη, οι υπόλοιποι έξι που εκλέχτηκαν ήταν και στο προηγούμενο Δ.Σ.
Μάλιστα, για τον Καλαμουδάκο ήταν η πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος και εκλέχτηκε, ενώ ο Μωραγιάννης έχει διατελέσει άλλη μια διετία παλαιότερα.

Αμέσως μετά το Πάσχα, αναμένεται ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Γ. Καρβέλης να καλέσει όσους εκλέχτηκαν και να γίνει το πρώτο συμβούλιο για την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ.

Αυτό πάντως που προκάλεσε αίσθηση, τόσο σε ορισμένα μέλη όσο και στον γράφοντα, είναι το γεγονός ότι μερικοί κυνηγοί-μέλη και μάλιστα κάποιας ηλικίας, αδιαφορούσαν για την Συνέλευση και για τις αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν για την σωστή και αποδοτική λειτουργία του Συλλόγου και προέτρεπαν να συντομεύουν οι διαδικασίες των αρχαιρεσιών γιατί. βιαζόντουσαν να ψηφήσουν ώστε να εκπληρώσουν την “υποχρέωση”(;;) στον υποψήφιο τους!!!

Από την όλη διαδικασία κερδισμένος βγήκε και ο Σκοπευτικός όμιλος, αφού αρκετοί ήταν οι κυνηγοί που εξασκήθηκαν στην σκοποβολή του ΤΡΑΠ και του ΣΚΙΤ, αλλά και οι καφέδες, τα ούζα και οι μπύρες με τους μεζέδες έδιναν και έπαιρναν που. θα ζήλευε και το καλύτερο καφενείο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων