Παρ΄ ολίγον Έγκλημα στη Μάνη

0

1840-kop.jpg
Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614E-mail: info@kynomp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΑ 2 – 5- 2006

Λαθροθήρας πυροβόλησε εν ψυχρώ με σκοπό να σκοτώσει Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα

Άνανδρη επίθεση δέχτηκαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Τζανετάκος Δωρόθεος, Κωστόπουλος Ταξιάρχης, Λάμπος Ευάγγελος και Μπαμπαλέτος Παναγιώτης όταν κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλο λαθροθήρα στην περιοχή της Μάνης το Σάββατο 29-4-2006, δεχόμενοι 5 φορές τα πυρά από την κυνηγετική του καραμπίνα. Το συμβάν έλαβε χώρα στο χωριό «Κοίτα».

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Τζανετάκος Δωρόθεος δέχθηκε στο πρόσωπο, στο λαιμό και κατάστηθα μία από τις βολές του εγκληματία που πυροβόλησε στο ψαχνό και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης χωρίς ακόμα να έχουν αφαιρεθεί τα σκάγια από το κορμί του.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές οι οποίες εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που με πρόθεση και με περίσσεια δειλία έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του Ομοσπονδιακού μας Θηροφύλακα αλλά δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή κατάφερε να διαφύγει την σύλληψη και την καταδίκη του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μάλιστα από πρόθεση.
Επίσης άμεση ήταν η κινητοποίηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου η οποία απέστειλε 14 υπηρεσιακά αυτοκίνητα με ισχυρή δύναμη Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στην Μάνη όπου θα συνεχίζουν τις προσπάθειες μέχρι και τον εντοπισμό του ασυνείδητου εγκληματία και δεν θα αφήσουν σε κανέναν επιτήδειο το περιθώριο έστω και να διανοηθεί να κινηθεί ενάντια στην φύση δίνοντας δυναμικά το παρόν περνώντας από κάθε μικρό ή μεγάλο μονοπάτι της Μάνης ελέγχοντας τους πάντες. Μιας Λεβέντικης Μάνης που δυστυχώς τέτοιου είδους ενέργειες από κάποιους την δυσφημίζουν.

Έτσι την Κυριακή 30-4-2006 στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης εντοπίστηκαν τρία άτομα που στην κατοχή τους βρέθηκαν αντίστοιχα τρία κυνηγετικά όπλα – δίκαννα και φυσίγγια, καθώς και στην μία περίπτωση ένα τραυματισμένο γεράκι. Ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία της κατάσχεσης των παράνομων μέσων καθώς και η παραπομπή τους στην δικαιοσύνη.

Η συνεργασία και η συνδρομή της Αστυνομικής Αρχής ήταν ουσιώδης και θα θέλαμε στο σημείο αυτό να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή της στο δύσκολο έργο μας. Ευελπιστούμε δε ότι μέσα από το ανακριτικό έργο να προκύψει γρήγορο αποτέλεσμα για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, «τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των Ομοσπονδιακών μας Θηροφυλάκων θα είχαν αποφευχθεί αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο κος Μπασιάκος συγκεκριμένα είχαν από καιρό απεγκλωβίσει τις προσλήψεις των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ύπαιθρο να είναι τόσο περισσότερο καθοριστική όσο και πληρέστερη. Όταν μάλιστα τα έξοδα για την λειτουργία και τον εξοπλισμό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον Έλληνα κυνηγό από τις συνδρομές του. Πρέπει και η πολιτεία κάποια στιγμή να ευαισθητοποιηθεί και να πάρει μέτρα ή τουλάχιστον να λειτουργήσει θετικά και όχι γραφειοκρατικά και να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος κάτι για το οποίο γνωρίζει απόλυτα τόσο το τεράστιο έργο που εμείς επιτελούμε όσο και την ανιδιοτελή προσφορά μας στην φύση την οποία και υπηρετούμε με κάθε κόστος, υλικό και ψυχικό».

Η αντιστοιχία ενός Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα για 2500 κυνηγούς καταδεικνύει το μεγάλο μέγεθος της ευθύνης που έχουν αναλάβει αποκλειστικά και μόνο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις καθώς και την τεράστια ανευθυνότητα της πολιτείας να επωμιστεί έστω και το μικρό βάρος της συνεργασίας.!!!

Παρόλα αυτά τέτοιοι ασυνείδητοι ψευτοπαλικαράδες που κρατώντας στα χέρια τους ένα όπλο προσπαθούν να κρυφτούν στα φουστάνια της υπόληψής τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία τύχη ούτε καν ως άνθρωποι. Να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι και σαν τέτοια «αποβράσματα» θα αντιμετωπίζονται από την Κυνηγετική Οικογένεια όχι μόνο βάζοντας τους στο περιθώριο αλλά καταστέλλοντας κάθε τους απόπειρα που προσπαθεί ηθελημένα να αμαυρώσει το ήθος και τις αρχές της. Κατακρημνίζοντας κάθε τους απόπειρα που προσπαθεί σαν σκουλήκι να υποσκάψει το βάθρο της τεράστιας προσφοράς μας για την διαχείριση, προστασία, βελτίωση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και του θηράματος, προϊόν των εκατοντάδων χιλιάδων ωρών προσωπικής εργασίας ενός εκάστου μέλους της Κυνηγετικής Οικογένειας.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τέτοιου είδους αναίσχυντες ενέργειες και την πλήρη συμπαράστασή της για τον Ομοσπονδιακό της Θηροφύλακα Τζανετάκο Θεόδωρο που άοπλος δέχθηκε τα πυρά του αδίστακτου οπλοφόρου και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση και σύντομα κοντά μας στις επάλξεις της προάσπισης της Ελληνικής φύσης.

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων