Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κ.Ο. Πελοποννήσου

0

1848-skop.jpg
Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΠΑΤΡΑ 6 – 5- 2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6-5-2006 στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του PORTO RIO Πατρών η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.
Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης
Κατά τη διάρκεια αυτής και μέσα σε παραγωγικό κλίμα έγινε έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του έτους 2005, αναλύθηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα και συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής εν΄ όψη της νέας ρυθμιστικής 2006-2007.
Ειδικότερα αναφέρθηκαν τα τρία επιστημονικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και των οποίων όλες οι δαπάνες καλύπτονται από τις συνδρομές των Ελλήνων κυνηγών και που στόχο έχουν την συγκέντρωση επιστημονικών στοιχείων που να ενισχύουν και θα τεκμηριώνουν τις θέσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αναφορικά είναι:
1) Το πρόγραμμα προσδιορισμού της φαινολογίας της μετανάστευσης των θηρεύσιμων πτηνών στην Ελλάδα,
2) τα προγράμματα καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης ΑΡΤΕΜΙΣ Ι & ΙΙ καθώς, και
3) το πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων και ενίσχυσης του ενδημικού θηράματος. Επίσης ιδιαίτερη μνεία έγινε στα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούνται από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Γ΄.Κ.Ο.Π. και αφορούν την καταγραφή της ποιοτικής και ποσοτικής θηρευτικής κάρπωσης του αγριόχοιρου, την χαρτογράφηση των περιοχών κάρπωσης καθώς και την καταγραφή των τροφικών συνηθειών του είδους.

Επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη για ανταπόκριση στα προγράμματα από τους Κυνηγετικούς συλλόγους και τα μέλη τους ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εκτροφείων θηραμάτων με προτεραιότητα στον φασιανό, αφού στους στόχους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου είναι η εγκατάσταση του φασιανού ως ενδημικό θήραμα στην Πελοπόννησο μέσα από την επιλογή των κατάλληλων βιοτόπων καθώς και την καταγραφή της βιωσιμότητας των απελευθερωθέντων ατόμων.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στα προβλήματα που ανέκυψαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορούσαν το Γραφείο Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στις παρεμβάσεις της Γ΄ Κ.Ο.Π. σε σχέση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ομιλίας του κου Μαρκόπουλου αποτέλεσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προκειμένου να αξιολογηθεί η συνολική προσφορά της στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος όσο και οι τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων αλλά και η μελλοντική πορεία του σώματος με σαφή στόχο την κάλυψη με αυτοκίνητα και θηροφύλακες όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων. Ο κος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε δε ταυτόχρονα την παραγγελία 6 καινούργιων αυτοκινήτων που θα προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα στόλο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής καθώς επίσης και νέες προσλήψεις Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων τονίζοντας ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις διαχειρίζονται χρήματα των Ελλήνων κυνηγών και θα πρέπει οι κυνηγοί να βλέπουν το έργο που πραγματοποιείται με τα χρήματά τους.
Ανάμεσα στα άλλα θέματα αναφέρθηκε το πρόσφατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την γρίπη των πτηνών σε σχέση με το κυνήγι, οι εξελίξεις τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ σχετικά μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους:
Μαρκόπουλο Κων/νο,
Αποστολίδη Γεώργιο,
Ρουμελιώτη Γεώργιο,
Κατσίκα Γεώργιο,
Καπνίση Δημήτριο,
Κανελλόπουλο Νικόλαο και
Πλούμπη Ανδρέα.
Στην δε εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Ηλιόπουλος Γεώργιος και Θυμής Μιχάλης.
Ο πλειοψηφών σύμβουλος ανακοίνωσε ότι εντός εβδομάδος θα γίνει και η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καλώντας τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων να στηρίξουν το φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης της Γ΄ Κ.Ο.Π.
Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθη ο Αντινομάρχης Αχαΐας για θέματα περιβάλλοντος Αχαΐα κος Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Νομάρχης Αχαΐας κος Κατσικόπουλος Δημήτριος και ο Αντινομάρχης κος Φιλιππάτος Δημήτριος. Όλοι οι ανωτέρω αναφέρθηκαν και εξείραν την αγωνιστικότητα, τις γνώσεις και τη δυναμική της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου μέσα από τον πολύπλευρο ρόλο της που συνίσταται στην καθοριστική συμβολή της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην συνδρομή της στην πολιτική προστασία καθώς και στην απαραίτητη και αναγκαία μοναδικότητα της συμμετοχή της στην προσπάθεια για την πρόληψη και καταστολή του κινδύνου που προέκυψε από την νόσο των πουλερικών.

Για την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων