Αναγνώριση Ελληνικού Ιχνηλάτη

0

1853-zkothlogo.gif
Ζ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΟΔΟΣ: ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 ΛΑΡΙΣΑ- Τ.Κ. 41223
ΤΗΛ: 2410 282982 & 2410 231297
FAX: 2410 282982
Url: www.komthes.gr
e-mail: komthes@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία διοργανώθηκαν το διήμερο 6 και 7 Μαΐου οι εκδηλώσεις αναγνώρισης του Ελληνικού Ιχνηλάτη από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας, τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους και φυσικά τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη σε πέντε περιοχές της Θεσσαλίας (Λάρισα – Νέα Αγχίαλο Βόλου – Ελασσόνα – Τρίκαλα – Καρδίτσα) με κριτή τον κύριο Αθανάσιο Γκόπη.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και δήμαρχος Δήμου Πολυδάμαντα κύριος Ε. Μπαλατσός, μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων, μέλη του Ομίλου φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, μέλη των τοπικών κυνοφιλικών Ομίλων , παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης , Ομοσπονδιακοί φύλακες θήρας, πλήθος κόσμου και φυσικά ιδιοκτήτες σκύλων προς αναγνώριση.

Παρουσιάσθηκαν προς εξέταση 61 σκύλοι εκ των οποίων αναγνωρίσθηκαν ως Ελληνικοί Ιχνηλάτες οι 38 (20 θηλυκά ζώα και 18 αρσενικά).

Σύμφωνα με την κυνοτεχνική εκτίμηση του κριτή κ. Γκόπη το επίπεδο των αναγνωρισμένων ζώων κυμάνθηκε από το πολύ καλός έως και το εξαίρετος. Το γεγονός αυτό εμπλουτίζει και ενισχύει το γενετικό υλικό του Ελληνικού Ιχνηλάτη στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας και μας δίνει πολλές ελπίδες και δυνατότητες για την διάσωση και φυσικά την διάδοση της Εθνικής μας φυλής.

Για τον λόγο αυτό και την ενίσχυση της προσπάθειας του Ομίλου φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη η Ομοσπονδία θα διατηρεί στα γραφεία μας αρχείο με τα στοιχεία των ιδιοκτητών των αναγνωρισμένων Ελληνικών Ιχνηλατών στην Θεσσαλία έτσι ώστε να διευκολύνεται η μεταξύ τους εύρεση και επικοινωνία για τα απαραίτητα ζευγαρώματα αυτών των ζώων και τον πολλαπλασιασμό τους.

zkoth_ixnilatis1.jpg

zkoth_ixnilatis2.jpg

zkoth_ixnilatis3.jpg

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ’ Κ.Ο.Θ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων