Παρεμβάσεις για την αρκούδα στο Βόϊο

0

1851-9898.jpg
Την πρόθεσή τους να εντάξουν τον βιότοπο της αρκούδας, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στα όρια των νομών Κοζάνης και Καστοριάς, μεταξύ των δήμων Νεάπολης και Ίωνος Δραγούμη, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδιάζεται για τον Αλιάκμονα, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των δύο δήμων και ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κ. Γιώργος Κασαπίδης, στη συνάντηση που έγινε στη Νεάπολη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου του Αρκτούρου.

Το ζήτημα αυτό προέκυψε μετά την παρουσία σημαντικού αριθμού αρκούδων στην περιοχή αυτή, τα τελευταία χρόνια και την έντονη ανησυχία που υπάρχει από τους κατοίκους. Επίσης εκφράστηκε η άποψη από τους δύο δημάρχους να αποζημιώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για όλες τις ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασαπίδης τόνισε πως τον Μάιο θα προκηρυχτεί η μελέτη για την λεκάνη απορροής του Αλιάκμονα και είναι η κατάλληλη περίοδος προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις για την προστασία του βιότοπου της αρκούδας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων