Eκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αλλαγή του κλίματος από την ΕΕ

0

«Η αλλαγή του κλίματος εξαρτάται από σένα» είναι ο τίτλος μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης που ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso και ο αρμόδιος για το Περιβάλλον Επίτροπος Σταύρος Δήμας, εγκαινίασαν στις Βρυξέλλες. Η εκστρατεία καλεί τον καθένα μας να πραγματοποιήσει μικρές αλλαγές στις καθημερινές του συνήθειες, ώστε να επιτευχθεί σημαντικός περιορισμός των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου. Η εκστρατεία προσφέρει σωρεία πρακτικών και εφικτών προτάσεων, ενώ αποβλέπει, ταυτοχρόνως, στο να υπευθυνοποιηθεί ο καθένας μας και να του δοθεί η δυνατότητα να συμβάλει στην αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος. Τα νοικοκυριά στην ΕΕ ευθύνονται για το 16% περίπου των συνολικών εκπομπών αερίου θερμοκηπίου της ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων προέρχεται από την παραγωγή και χρήση ενέργειας. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα εγκαινιάσουν την εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο εντός των προσεχών ημερών.
«Για την Επιτροπή, η καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος αποτελεί προτεραιότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος Barroso. «Η παρούσα εκστρατεία συμπληρώνει και ενισχύει τις πολιτικές και νομοθετικές προσπάθειές μας. Καθιστά σαφή την ευθύνη μας για την αλλαγή του κλίματος και αποσαφηνίζει τις δυνατότητες και ανάγκες του καθενός μας για να περιοριστεί η εν λόγω απειλή».
Ο Επίτροπος Δήμας δήλωσε: «Ο κόσμος λέει πολλές φορές ότι η ατομική του συμπεριφορά δεν έχει καμία σημασία. Αντίθετα, η άποψή μου είναι: τα νοικοκυριά στην ΕΕ ευθύνονται για μεγάλο μέρος των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ, και, κατά συνέπεια, καθένας μας έχει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στον περιορισμό των εκπομπών. Η εκστρατεία μας θα ενημερώσει τους πολίτες για την αλλαγή του κλίματος και για το ρόλο τους στην αντιμετώπισή της. Η επιλογή των σωστών ενεργειών από τον καθένα μας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων