Γενική Συνέλευση του ΟΦΚΙ

0

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΙΧΝΗΛΑΤΗ

Αρ.Πρωτ. 35

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του ΟΦΚΙ (Όμιλος Φίλων Κρητικού Ιχνηλάτη) συνεδρίασε την 08/06/2006 και αποφάσισε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. την 09/07/2006 και ώρα 09:00 στο Κέντρο Βασίλης, Λεωφόρο Κνωσσού 99 (2810-232171) και Πιτσουλάκη γωνία.

Θα γίνει ο απολογισμός απερχομένου Δ.Σ. κλπ. και βέβαια θα ληφθούν ουσιώδεις αποφάσεις μετά την άρνηση του ΚΟΕ για συνεργασία. Προκειμένου να προστατεύσουμε το Κρητικό Ιχνηλάτη, το σκύλο των Αρχαίων Μινωιτών που η Θεά Άρτεμις μας έταξε κληρονόμους και διαχειριστές.

Σας γνωρίζουμε ότι το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΚΙ επεκτάθηκε και στον όμιλο του Ελληνικού Ποιμενικού. Ο ΚΟΕ μετονόμασε το σκύλο βαρβαριστί σε τσοπανόσκυλο (τσοπαν=βοσκός στα Τουρκικά). Στην προσπάθειά του να αναβαθμιστεί σε δευτεροβάθμιο Σωματείο για το ευκολότερο καπέλωμα του κυνοφιλικού κινήματος στην Ελλάδα ανακάλυψε τον από αιώνες εκλείψαντα «μολοσσό της Ηπείρου» αλλά… και το «ΚΟΚΩΝΙ» μια ανύπαρκτη φυλή που θέλει να αναγνωρίσει η οποία περιλαμβάνει όλα τα άχρηστα ζώα των υπαρχουσών φυλών. Μάλλον θέλει να υποβαθμίσει με την τακτική του όλα τα άτομα των φυλών Ελληνικών και ξένων σε «ΚΟΚΩΝΙΑ». Πλανάτε δε το μέγα ερώτημα: διαθέτουν αυτοί οι άνθρωποι την στοιχειώδη σοβαρότητα την υπευθυνότητα και τις γνώσεις για να διαχειρίζονται το μέλλον του θεσμικού Ελληνικού Κυνοφιλικού οργάνου, αλλά και τις τύχες των Ελληνικών φυλών που κινδυνεύουν με αφανισμό και έχουν ανάγκη από σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις και βοήθεια και όχι από προχειρότητα και σκοπιμότητες? Τι άλλο όμως θα ανέμενε κανείς από ένα σύλλογο που δεν απαντά στην αλληλογραφία των πρώην συνεργατών του, που βαρύνεται με τα όσα σοβαρά του αποδίδουν οι κυνόφιλοι της Ελλάδος δηλαδή αντιδημοκρατισμό, κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση χειρίστου μορφής (έχει δημοσιευθεί ότι έχουν κάνει φτερά σε δύο δόσεις από τα ταμεία του ΚΟΕ 230.000€ και οι υπεύθυνοι παραμένουν ακόλαστοι). Βασίζεται σε κριτές πρώην εργάτες Ευρωπαϊκών κυνοτροφείων που το παίζουν παντογνώστες όλων των φυλών και κακοποιούν με ελαφρά συνείδηση επιστημονικές εργασίες, ενώ δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ένα καθαρόαιμο ζώο από ένα υβρίδιο.
Φίλοι μας, ο ΟΦΚΙ δεν είναι εναντίον του απρόσωπου θεσμικού οργάνου που λέγεται ΚΟΕ, αλλά εναντίον της ομάδος των διαχειριστών που επανεκλέγονται κατά περίεργο τρόπο και τους αποδίδεται ότι εξέτρεψαν το κυνοφιλικό κίνημα της Ελλάδος αρνητικά και το μετάλλαξαν με γνώμονα ύποπτες σκοπιμότητες. Είναι ντροπή στους Κρήτες, ντροπή σε όλους τους Έλληνες κυνόφιλους να αδρανούν και να εμπιστεύονται τις Ελληνικές φυλές που αποτελούν ατίμητο θησαυρό και τη ζωντανή μας κληρονομιά σε αυτούς τους ανθρώπους που με τις πράξεις τους μας οδηγούν να τους δώσουμε οποιοδήποτε χαρακτηρισμό. Θα δανειστούμε τους λόγους του Θουκυδίδη : «Εκείνος που δεν παρεμποδίζει αυτόν που αδικεί είναι συνυπεύθυνος».

Όλοι λοιπόν στη Γενική Συνέλευση της 9ης Ιουλίου για να δώσουμε δύναμη στον ΟΦΚΙ. Αν κάναμε λάθη εκλέξτε νέο ΔΣ. Όμως, τα μέλη του ΟΦΚΙ έχουνε τα τυπικά σκυλιά και τη
γενεαλογία τους, μπορούμε λοιπόν κι εκθέσεις να κάνουμε, και γενεαλογικά πιστοποιητικά να εκδώσουμε με τη σφραγίδα του συλλόγου μας. Θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε το καλό κυνηγετικό σκυλί που μπορεί να είναι και υβρίδιο από το τυπικό και καθαρόαιμο άτομο μιας φυλής, άριστο μορφολογικά κι εργασιακά. Αυτό το ζώο έχει την αξία. Το πιστοποιητικό είναι ένα χαρτί πληροφοριακό για να γνωρίζουμε τις γραμμές αίματος, ανεξάρτητα ποιος το εκδίδει, και όταν αργότερα αυτοί οι άνθρωποι κάνουν το μοιραίο λάθος όπως συνήθως συμβαίνει πάλι με το νέο ΔΣ του ΚΟΕ εμείς μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον. Αγαπήσετε την πολύτιμη κληρονομιά μας. Βοηθήσετε να σωθεί από την αρπακτική βουλιμία και να μεσουρανήσει σταθεροποιώντας τα μορφολογικά και εργασιακά της προσόντα. Απομονώσετε τον σημερινό ΚΟΕ και τα όργανά του. Μην ξαναπάτε στις εκθέσεις κανένα ζώο από Ελληνική φυλή. Αντιδράσετε σωστά να μην περάσει το άδικο.
Θυμηθείτε τα λόγια του Βολταίρου: «Αυτός που δεν υπερασπίζεται τα δίκια του είναι ανήθικος». Θα είναι ιδιαίτερη τιμή να καλωσορίσουμε νέα μέλη (εγγραφή: €5 και ετήσια συνδρομη 5€) τα οποία θα δώσουν δύναμη και οντότητα στον ΟΦΚΙ ανεξάρτητα αν είναι κυνηγοί ή κυνόφιλοι. Κάνουμε δε θερμή έκκληση στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για αμέριστη ηθική συμπαράσταση στις προσπάθειές μας.

Το Δ.Σ. του ΟΦΚΙ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Πρόεδρος: Ν. Βαβουράκης, 2810-233067
Γραμματέας: Γενειτάκης Ευάγγελος, 28420 26212 και 26042

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων