Μελλοντικές περιβαλλοντικές δράσεις της Ε.Ε

0

του Γιάννη Θεοδώρου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των συναρμοδίων Υπουργείων Περιβάλλοντος των κρατών μελών θέτει σε εφαρμογή ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της προστασίας της Φύσης και της Βιοποικιλότητας για την επόμενη εξαετία και συγκεκριμένα μέχρι το 2012.

Είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι το 40% του προϋπολογισμού του νέου κοινοτικού χρηματοδοτικού μέσου για το Περιβάλλον, με την κωδική ονομασία «LIFE+» που ανέρχεται σε 2,1 δις € προορίζεται για εκτέλεση δαπανών στο τμήμα του προγράμματος με θέμα «Φύση-Βιοποικιλότητα», ενώ από το 1992 έχουν συγχρηματοδοτηθεί 2.500 έργα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Το νέο Κοινοτικό πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις επί μέρους κατηγορίες:

Α) Φύση & Βιοποικιλότητα: Άξονας η υλοποίηση των Κοινοτικών Οδηγιών που σχετίζονται με τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων και των άγριων πουλιών καθώς και στον περαιτέρω εμπλουτισμό των ειδικών γνώσεων που χρειάζονται για την ανάπτυξη, προεκτίμηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας σχετικά με τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα.

Β) Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση: Καλύπτει τις στρατηγικές προσεγγίσεις στο ζήτημα της ανάπτυξης, υλοποίησης και επιβολής πολιτικής.

Γ) Πληροφόρηση και Επικοινωνία σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων