Νέες ιδέες από την Δ΄ΚΟΣΕ, για τηλεφωνικές χορηγίες

0

1910-857-dkose.jpg
του Γιάννη Θεοδώρου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Δ΄ ΚΟΣΕ στα Γραφεία της, την Τρίτη 1/8/2006, προς όλα τα κυνηγετικά ΜΜΕ και στην οποία είχε κληθεί και παραβρέθηκε και η κυνηγετική ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης e-artemis, έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις, για τη προσπάθεια υλοποίησης, μιας πρωτοποριακής ιδέας και σκέψης της Δ΄ ΚΟΣΕ, που αφορά, στην πιθανή συνεργασία της με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ.

Ειδικότερα, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας και την ανταπόκριση της ΤΙΜ, εξετάζεται η δυνατότητα εξειδικευμένης συνεργασίας, μέσω ενός εταιρικού συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας, που θα καλύπτει τους κυνηγούς – μέλη των Κ.Σ που εποπτεύει η Ομοσπονδία και ανέρχονται σε 80.000 χιλ.συνολικά.

Η εν λόγω εταιρεία, θα καταβάλλει στην προκειμένη περίπτωση, το κόστος άδειας του κυνηγού, αναλόγως του συμφωνηθέντος πακέτου χρόνου ομιλίας που θα θελήσει να έχει ο κάθε κυνηγός. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα είναι δυνητική και σε καμία περίπτωση υποχρεωτικής μορφής.

Όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νικ. Σταθόπουλος που ανέπτυξε λεπτομερώς το θέμα, μετά την αρχική εισήγηση του Προέδρου κ. Αραμπατζή, οι στόχοι του φιλόδοξου αυτού προγράμματος είναι προφανείς και τα άμεσα οφέλη για τους κυνηγούς είναι αξιοσημείωτα καθότι:

α) Οι προσφερόμενες τιμές σύνδεσης θα είναι πολύ ευνοϊκότερες από κάθε άλλης μορφής μεμονωμένη ή ατομική σύνδεση, στα πλαίσια μιας συμφωνίας «ευθέος ανταποδοτικού χαρακτήρα», πόσο μάλλον, όταν σήμερα όλοι οι κυνηγοί διαθέτουν κινητά τηλέφωνα και εξυπηρετούνται μέσω αυτών.

β) Η καταβολή του τιμήματος έκδοσης της ετήσιας άδειας, όσων κυνηγών θελήσουν να συμμετάσχουν στο ανάλογο πρόγραμμα, αποτελεί μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα (που θα συμβάλλει πιθανώς και στην αύξηση του αριθμού των εκδιδόμενων αδειών κάθε έτος λαμβανομένου υπόψη και του κόστους των γενικών αδειών).

γ) Η εταιρεία θα καταβάλλει επιπλέον στη ΚΟΣΕ, ένα προσυμφωνημένο ποσοστιαίο ποσό, που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σύμφωνα με τις ισχύουσες καταστατικές διατάξεις, αποκλειστικά για φιλοθηραματικά και φιλοπεριβαλλοντικά έργα.

δ) Ζητήθηκε και έχει ήδη παραληφθεί, γνωμοδότηση από διακεκριμένους νομικούς που έχουν αποφανθεί περί της πλήρους νομιμότητας της ενέργειας αυτής της Ομοσπονδίας.
Από την πλευρά του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ζητήθηκε να μεταφερθούν μέσω των κυνηγετικών ΜΜΕ, προς τη κυνηγετική κοινότητα οι σκέψεις αυτές, ώστε και να ενημερωθεί καταρχήν ο κυνηγετικός κόσμος για την προσπάθεια αυτή, που όπως είναι ευνόητο, βάζει τα πράγματα σε μιαν «άλλη τροχιά» και ίσως δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις, προς όφελος των κυνηγών συνολικά, αφού ο ενδεχόμενος ανταγωνισμός, υπό το δέλεαρ του μεγάλου αριθμού των εν ενεργεία κυνηγών και καλύτερα συμβόλαια και πακέτα σύνδεσης θα εξασφαλίσει και το ενδιαφέρον ανταγωνιστριών εταιρειών θα προσελκύσει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκαν και παραδείγματα εξειδικευμένων συνεργασιών και χαρακτηριστικά αυτό του WWF με την EUROBANK, που υλοποιήθηκε μάλιστα και έλαβε «σάρκα και οστά», μέσω έκδοσης ειδικής κάρτας (VISA).

Με τη κάρτα αυτή, εξασφαλίζονταν και παρέχονταν προνόμια στα μέλη του και παράλληλα ένα ποσό της τάξης του 0,25% επί της αξίας αγορών, αποδιδόταν στο WWF για την ενίσχυση του έργου του.

Το θέμα όμως είναι ότι, η πρωτοποριακή αυτή σε «σύλληψη» σκέψη, πρέπει να διέλθει δια «σφύρας και άκμονος» και να τύχει της έγκρισης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (μέσω της αρμόδιας Δ/νσης Δασών), η οποία εποπτεύει διοικητικά και ελέγχει την Δ΄ ΚΟΣΕ.
Πιθανώς μάλιστα, για να δοθεί η έγκριση, να απαιτηθεί και παραπομπή του θέματος για γνωμοδότηση στους Νομικούς Συμβούλους της Περιφέρειας ή και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Παρά όμως το γεγονός των «αιρέσεων-εγκρίσεων» υπό τις οποίες τελεί το εγχείρημα αυτό, γίνεται μια σοβαρή και αξιομνημόνευτη προσπάθεια από την Δ΄ ΚΟΣΕ, η οποία ας ελπίσουμε, ότι θα έχει αίσιο τέλος και θα αποτελέσει την αφετηρία για τέτοιου είδους συνεργασίες, προς όφελος των κυνηγών.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων