Άνανδρη επίθεση σε θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΣΤ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Έδρα: Αριστοτέλους 32 (Κτίριο Ε.Κ.Θ.) Τ.Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 252.932, Fax.: 2310 252.914

Θεσσαλονίκη 14-08-2006
Αριθμ. πρωτ.: 34

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Άνανδρη επίθεση σε ομοσπονδιακό θηροφύλακα κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα τη νύχτα της 11ης Αυγούστου 2006 και που αφορούσε την απρόκλητη βιαιοπραγία από δύο άτομα, τα οποία είναι μέλη του κυνηγετικού συλλόγου Δεσκάτης, κατά του συναδέλφου με έδρα την ομώνυμη πόλη, στη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, που εκτελούσε μόνος, και είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα του, δηλώνει τα εξής:
1. Καταδικάζει την ενέργεια αυτή ως άνανδρη και δειλή και δηλώνει πως πράξεις σαν αυτή δεν μπορούν να πτοήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους θηροφύλακες από το έργο που τους έχουν τάξει οι υγιείς κυνηγοί της πατρίδας μας και τους έχει εμπιστευτεί η Πολιτεία.
2. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο θηροφύλακα αλλά και την πεποίθηση πως ο οικείος Κυνηγετικός Σύλλογος θα πράξη το χρέος του, δηλαδή να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του δίνει το καταστατικό του, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στα ανωτέρω μέλη του και την παραδειγματική τιμωρία τους.
3. Επισημαίνει πως το περιστατικό αυτό έρχεται για ακόμη μία φορά να καταδείξει πως ο τρόπος λειτουργίας της θηροφυλακής που έχει επιλεγεί, χρειάζεται να αναθεωρηθεί και για το λόγο αυτό το ανωτέρω συμβάν είναι καιρός να προβληματίσει τους αρμόδιους ώστε η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων να λειτουργήσει με την αίγλη, τον τρόπο και το σεβασμό που της πρέπει και που απαιτούν οι Έλληνες κυνηγοί. Λειτουργία που θα σχετίζεται με το φυσικό της φορέα που είναι η δασική υπηρεσία.
4. Δηλώνει ακόμη πως οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προσλήψεις από τις κυνηγετικές οργανώσεις νέων θηροφυλάκων μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη κατεύθυνση ενίσχυσης της προστασίας της άγριας πανίδας.

Με την ευκαιρία της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου το δ.σ. του Σωματείου εύχεται στους κυνηγούς η νέα περίοδος να τους προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις και χαρά διαβεβαιώνοντας πως θα καταβάλει ότι είναι δυνατό ώστε να υπηρετήσει και να υπερασπίσει το ευγενές άθλημα που λέγεται θήρα και το θήραμα γενικότερα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Τριανταφυλλίδης Ιωάννης Ρετζέπης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων