Δημοσίευμα σε βάρος των θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ
ΣΤ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Έδρα: Αριστοτέλους 32 (Κτίριο Ε.Κ.Θ.)
Τ.Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 252.932, Fax.: 2310 252.914

Θεσσαλονίκη 22-08-2006
Αριθ. πρωτ.: 36

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Δημοσίευμα σε βάρος των θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ.

Το δ.σ. του σωματείου ομοσπονδιακών θηροφυλάκων ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ με αφορμή το δημοσίευμα του έγκριτου και έγκυρου περιοδικού «Τύπος – Κυνήγι», στο φύλλο της 16ης Αυγούστου 2006 με τίτλο «Στα χαρακώματα οδηγούνται θηροφύλακες – ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ ;» αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την έκπληξή του και συνάμα την απορία του για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του εν λόγω δημοσιεύματος.
Ο συντάκτης του άρθρου παίρνοντας αφορμή ένα περιστατικό που αφορούσε μήνυση κατά ενός κυναγωγού, γνωστού στους κύκλους των κυνοφίλων, επεκτείνεται με εικασίες – υποθέσεις και ανακριβείς φήμες καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ βρίσκονται σε πόλεμο με την ομοσπονδία τους. Πόλεμο στον οποίο οι θηροφύλακες χρησιμοποιούν ως όπλο την κατάχρηση της εξουσίας.
Θεωρούμε πως το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αγγίζει τα όρια της δυσφήμησης και είναι ατυχές ως προς την ουσία του διότι αφορά πραγματικό περιστατικό με δικαστική εμπλοκή για την οποία έχει ήδη αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη με την καταδίκη του κυναγωγού.
Είναι παράλληλα περίεργο για το χρόνο της δημοσιοποίησης αφού στην ουσία τέσσερις ημέρες προ της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου ο συντάκτης του άρθρου με αβάσιμες υποθέσεις και άστοχες εικασίες προκαταβάλει αρνητικά τους κυνηγούς, (θέλουμε να πιστεύουμε άθελά του), απέναντι στους θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ. Στους κυνηγούς που τις πρώτες ημέρες της κυνηγετικής περιόδου θα επισκέπτονταν τα κυνηγοτόπια της Μακεδονίας και Θράκης και θα συναντούσαν τους θηροφύλακες, από τους οποίους θα ήταν υποχρεωμένοι να δεχτούν τον έλεγχο και ενδεχομένως ορισμένες υποδείξεις ή παρατηρήσεις τους.
Για το λόγο αυτό το δ.σ. του σωματείου αισθάνεται την ανάγκη να διαβεβαιώσει πως κανένας νόμιμος κυνηγός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τις ενέργειες των θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ και ότι στο πρόσωπό τους θα συναντήσουν ανθρώπους που, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και του δυνατού, θα είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συνδράμουν σε κάθε τους πρόβλημα.
Επίσης με την ευκαιρία αυτή δηλώνει πως κάθε αναφορά για αθέμιτες μεθοδεύσεις και κρυφές επιδιώξεις με σκοπό τη διάλυση των κυνηγετικών οργανώσεων ή του θεσμού των θηροφυλάκων των κυνηγετικών οργανώσεων, στο μέτρο που αυτό αφορά το σωματείο ομοσπονδιακών θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ, δεν αγγίζει κανένα από τα μέλη του.
Εάν υπάρχουν ορισμένοι που θίγονται ή δεν συμφωνούν με το υφιστάμενο νομικό περί θήρας πλαίσιο ας στραφούν για την αλλαγή αυτού μέσα από τις θεσμοθετημένες νομικά διαδικασίες και όχι χαϊδεύοντας ορισμένους και διαχέοντας ανακρίβειες και αβάσιμες εικασίες, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα διχασμού και πόλωσης στην κυνηγετική οικογένεια για να καλύψουν ατυχείς χειρισμούς από κάποιους. Ούτε είναι δίκαιο και σωστό να ρίχνουν τα βάρη στους θηροφύλακες όταν αυτοί βεβαιώνουν πραγματικές παραβάσεις.
Οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων προσλαμβάνονται από τις κυνηγετικές ομοσπονδίες και τους συλλόγους, για να υπηρετήσουν τη θηρευτική δραστηριότητα έχοντας ως αποστολή – καθήκον την εποπτεία για την τήρηση των περί θήρας και δασών νόμων, όπως ορίζει ο δασικός κώδικας, προς γενικότερο όφελος την προστασία των θηραμάτων της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Την αποστολή αυτή τα μέλη του σωματείου μας υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στην αγωνία και το μόχθο των διοικήσεων της ομοσπονδίας και των συλλόγων αλλά και των κυνηγών γενικότερα.
Συνεπώς κάθε περαιτέρω «αποκαλύψεις» για κρυφές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις τις θεωρούμε χωρίς περιεχόμενο αλλά και πονηρές, ανεύθυνες και ανήθικες, οι οποίες επιδιώκουν τη δημιουργία άδικων και αρνητικών εντυπώσεων με σκοπό να συκοφαντήσουν και να βλάψουν το σωματείο μας και έτσι να απαξιωθεί κάθε προσπάθεια που γίνεται ή θα γίνει στο μέλλον για τη δημοκρατική συνδικαλιστική ελεύθερη έκφραση των εργαζόμενων θηροφυλάκων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Τριανταφυλλίδης Ιωάννης Ρετζέπης

το άρθρο του Απ. Αντωνάκη στο Τύπος-κυνήγι

Στα χαρακώματα οδηγούνται θηροφύλακες – ΣT’ KOMAΘ;

Η σύσταση της Θηροφυλακής των κυνηγετικών ομοσπονδιών αποτέλεσε -με όλα τα κενά και τις ελλείψεις- ένα κομβικό ιστορικό βήμα των κυνηγετικών οργανώσεων. Με αυτό, εκτός της έξωθεν καλής μαρτυρίας, οι κυνηγοί απέδειξαν τα εξής:

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων