Η ΚΟΜΑΘ χορηγός σε διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο

0

Η ΚΟΜΑΘ χορηγός σε διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο και συμμετοχή της με 2 επιστημονικές εργασίες

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Νάξο διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο με θέμα «Αειφορική Διαχείριση και Ανάπτυξη Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών». Το συνέδριο διοργάνωσε το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων τόσο από την Ελλάδα όσο και από πολλά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού. Η γλώσσα του συνεδρίου ήταν η αγγλική ενώ παρουσιάσθηκαν περισσότερες από 90 εισηγήσεις.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης ήταν οικονομικός χορηγός του παγκόσμιου αυτού συνεδρίου, γεγονός που χαιρετίστηκε θετικά από τους διοργανωτές.

Παράλληλα τα στελέχη της ΚΟΜΑΘ παρουσίασαν τις εξής δύο εργασίες
– Tsachalidis E., Sokos C, Birtsas P., Patsikas N.: The Australian Crow Trap and the Larsen Trap: Their capture success in Greece. Πρόκειται για μια εργασία που αφορά τη χρήση παγίδων σύλληψης κορακοειδών, για τη μελέτη και διαχείριση των πληθυσμών τους.
– Hasanagas N., Birtsas P., Sokos C.: Code of hunter’s ethics and identity building; From state law to custom and ethos. Μια πρωτότυπη μελέτη σχετικά με τους άγραφους ηθικούς νόμους του κυνηγίου και την ταυτότητα του Έλληνα κυνηγού. Πρέπει να τονιστεί πως η εργασία αυτή, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας θα έχει συνέχεια για την μελέτη της κυνηγετικής δεοντολογίας και ηθικής.

Η συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς για άλλη μια φορά οι κυνηγετικές οργανώσεις συμμετείχαν ουσιαστικά σε μια αξιόλογη προσπάθεια διάχυσης της περιβαλλοντικής γνώσης και προαγωγής διαλόγου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

naxosafissa.jpg

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων