Η ΕΕ κατά Ισπανίας για ελλιπή προστασία πτηνών και άγριων ζώων

0

1957-lynx.jpg
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες κατά της Ισπανίας, για τρεις παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με την προστασία των πτηνών και των άγριων ζώων.

Δύο περιπτώσεις αφορούν τις επιπτώσεις ορισμένων οδικών έργων στα άγρια ζώα – στον ιβηρικό λύγκα στην περιοχή Doñana (Aνδαλουσία) και σε διάφορα βιολογικά είδη στην περιοχή της “Encinares del río Alberche y río Cofio” (περιφέρεια Μαδρίτης).

Στη τρίτη περίπτωση η διαδικασία αποσκοπεί, στο να αποτραπεί η λαθροθηρία αποδημητικών πτηνών, κατά την άνοιξη, στην επαρχία της Vizcaya, κατ΄ εφαρμογή προηγούμενης απόφασης του Δικαστηρίου.
Σε σχέση με την υπόθεση του ιβηρικού λύγκα και της λαθροθηρίας κατά την άνοιξη η Επιτροπή προειδοποιεί την Ισπανία για τελευταία φορά ότι θα προσφύγει στο Δικαστήριο, άν δεν σταματήσουν οι παραβιάσεις.

Ο αρμόδιος για το περιβάλλον επίτροπος κ. Σταύρος Δήμας δήλωσε:
“Η μη προστασία των πτηνών και των φυσικών ενδιαιτημάτων μπορεί τελικά να οδηγήσει σε εξαφάνιση ορισμένων ειδών. Τα κράτη μέλη οφείλουν να τηρούν την κοινοτική νομοθεσία για την προστασία της φύσης, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ΕΕ να αποτραπεί η απώλεια της βιοποικιλότητας στο έδαφός της και να μειωθεί σημαντικά η απώλεια βιοποικιλότητας σε παγκόσμια κλίμακα μέχρι το 2010”.

Πηγή: «ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ 16/10/2006

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων