Τι θα γίνει με το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο;

0

1956-skopeftirio.jpg
skopeftis

Συνάντηση με τον προόεδρο της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ Χρήστο Χατζηεμμανουήλ είχε στις 9/10/2006 ο προέδρος της ΣΚ.Ο.Ε. Παύλος Κανελλάκης. Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στην ΣΚ.Ο.Ε. και το θέμα που συζητήθηκε αφορούσε αποκλειστικά την μεταολυμπιακή χρήση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο.

Ο πρόεδρος της ΣΚ.Ο.Ε. εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η Ολυμπιακή εγκατάσταση Σκοποβολής του Μαρκόπουλου θα παραχωρηθεί για πλήρη και αποκλειστική χρήση στην ΕΛΑΣ (Αστυνομία). Παράλληλα υπενθύμισε την πρόταση λειτουργίας του χώρου από φορέα που θα προκύψει από την συνεργασία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε.) με την Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος (Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε.).

Ο κ Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι προηγείται η αθλητική χρήση της εγκατάστασης, αλλά η εταιρία έχει χρέος να φροντίσει για εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η συνεργασία ΣΚ.Ο.Ε και Δ’Κ.Ο.Σ.Ε. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι επαφές με την Ελληνική Αστυνομία. Εκφράζοντας την ικανοποίηση του ο κ. Κανελλάκης τόνισε: “Η ΣΚ.Ο.Ε. δεν πρόκειται να υποχωρήσει ποτέ σε θέματα αλλοίωσης της αθλητικής υπόστασης των χώρων που αντιστοιχούν στα σκοπευτήρια”.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “σκοπευτή” ο κ Χατζηεμμανουήλ ζήτησε να κατατεθεί πλήρης πρόταση για την απο κοινού χρήση του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου απο ΣΚΟΕ – Δ ΚΟΣΕ και ο κ Κανελλάκης δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Οι ίδιες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η Αστυνομία θεωρεί ήδη δεδομένη την πλήρη κατοχή του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου Μαρκοπούλου.

Στα σχέδια που υπάρχουν ένα μεγάλο μέρος των σκοπευτικών εγκαταστάσεων θα γίνει γραφεία διοίκησης της ΕΛΑΣ. Ένα άλλο μέρος θα μετατραπεί για εξειδικευμένες στρατιωτικές χρήσεις. Λόγου χάρη το σκοπευτήριο του πήλινου στόχου θα γίνει στίβος μάχης για τα ΕΚΑΜ.
Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές ο κ Κανελλάκης προσπάθησε να έχει αυτή τη βδομάδα συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, αλλά η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων