Αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας και ενέργειες των κυνηγετικών οργανώσεων

0

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 4
Τ.Θ. 18 447 – 540 0 3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. & ΦΑΞ (0310) 219.656 – 246.640 – 218.448 – 0973 808 934
www.hunters.gr
e-mail: komath@spark.net.gr, hunters@hunters.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας
και ενέργειες των κυνηγετικών οργανώσεων

Τον Αύγουστο 2002 έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας (Ε’ Τμήμα) τεσσάρων οικολογικών οργανώσεων (1. Ζωοφιλική Ενωση Ελλάδος, 2. Άμεση Επέμβαση για την Προστασία της Φύσης, 3. Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριας Ζώων, Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) κατά της απόφασης του Υπουργού Γεωργίας για την έκδοση ρυθμιστικής θήρας.. Ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής έχει οριστεί η 19η Φεβρουαρίου 2003, αλλά ωστόσο συζητήθηκε νωρίτερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας μέχρι να γίνει η εκδίκαση.
Αμέσως μετά την προσφυγή η ΚΣΕ κατέθεσε στις 3/9/2002 υπόμνημα για απόρριψη της αίτησης των οικολογικών οργανώσεων.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέστειλε την απόφαση του Υφ. Γεωργίας για την φετινή ρυθμιστική θήρας. Ο βασικός λόγος, κατά το αιτιολογικό, είναι ότι η υπουργική απόφαση δεν βασίζεται σε επικαιροποιημένα επιστημονικά στοιχεία, τα δε στοιχεία που προσκόμισε το Υπουργείο είναι εκθέσεις της υπηρεσίας του (Κεντρική Δ/νση Θήρας) που αφορούν τον Ιούλιο 1994, Ιούλιο 1995, Σεπτέμβριο 1998, Φεβρουάριο 1999. Τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζονται ως παρωχημένα και δεν μπορούν να στηρίξουν νομικά την υπουργική απόφαση.
Αμέσως μετά η ΚΣΕ προσκόμισε στοιχεία τεχνικής συνάντησης στις Βρυξέλλες της 16.04.2002, καθώς και στοιχεία του προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ.

Στη συνέχεια η αρμόδια Δ/νση Θήρας κοινοποίησε αυτή την απόφαση σε όλες τις Περιφέρειες του Κράτους.

Αμέσως, μετά υποβλήθηκαν νέα στοιχεία από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις για ενίσχυση των θέσεων έκδοσης της νέας ρυθμιστικής. Έγιναν συνεχείς επαφές με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Φ. Χατζημιχάλη, διεξήχθη έκτακτο Δ.Σ της ΚΣΕ και σήμερα Τετάρτη 18/12 και μετά από πολύωρη συνάντηση συμφωνήθηκε η νέα ρυθμιστική, στην οποία περιλαμβάνεται ο κορμός της παλιάς ρυθμιστικής, το κυνήγι τον Φεβρουάριο παραμένει και έγιναν διορθωτικές παραχωρήσεις κυρίως όσον αφορά μερικά είδη υδροβίων.
Η κινητοποίηση των κυνηγετικών οργανώσεων ήταν άμεση, απαιτείται όμως εγρήγορση, συνεχής ενίσχυση των απόψεων μας και παρουσία του κυνηγού μέσα και δίπλα στον Κυνηγετικό του Σύλλογο. Διότι το κυνήγι χρειάζεται καθολική στήριξη με τη συμμετοχή όλων μας..
Σας στέλνουμε και τη σχετική ανακοίνωση της ΚΣΕ

Με τιμή
Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Δέλλιος
Ο Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Πολυχρόνης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων