Κυνήγι & Περιβάλλον

0

2006-maked.jpg
Το 3ο τεύχος του περιοδικού «Κυνήγι & Περιβάλλον» κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2007, μαζί με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με την υποστήριξη και την επιμέλεια της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.
Η έκδοση του έγχρωμου τεύχους, 48 σελίδων, ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα των υπερβολών στην απαγόρευση θήρας λόγω χιονιού. Παράλληλα ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει άρθρα σχετικά με τη μετανάστευση των τσιχλοειδών, το κυνήγι της μπεκάτσας, θέματα πρώτων βοηθειών στο σκύλο, για τα ίχνη που αφήνει η αρκούδα στο δάσος, για τις δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων.

Διαβάστε για την παραγωγή του ρακιού, για τα κοχύλια της ξηράς, κλπ.. Υπάρχουν ακόμη πολλές ειδήσεις με τις ποικίλες δραστηριότητες των κυνηγετικών οργανώσεων, Επίσης υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του πρώην μπασκεμπολίστα του ΠΑΟΚ του Γιώργου Μπαλογιάννη, που είναι και ο ίδιος φανατικός κυνηγός

Στο editorial της η Συντακτική ομάδα της ΚΟΜΑΘ αναφέρεται στο τραγικό περιστατικό του Αγρινίου, όπου πέντε νέοι κυνηγοί έχασαν τη ζωή τους, όπου ένα κείμενο με τίτλο «Κοινωνία κινδύνων και ανάγκη Αγωγής του Πολίτη» καταλήγει:

“Μην μένουμε άφωνοι, λοιπόν, με το περιστατικό του Αγρινίου. Μην καταφεύγουμε για την εξήγησή του σε ανύπαρκτες «κόντρες κοινωνικών ομάδων και άλλες απίστευτες ανοησίες που κατά κόρο ακούστηκαν στα κανάλια τις τελευταίες μέρες. Όσο η κοινωνία μας απομακρύνεται από την πραγματική, την ουσιαστική αγωγή των νέων ως υπευθύνων ατόμων εξοπλισμένων με το υπέρτατο αλλά και στοιχειώδες αγαθό της αυτοσυγκράτησης και του αυτοελέγχου, τέτοια φαινόμενα, σε σχέση με την χρήση των κάθε μορφής αναπόφευκτων πηγών κινδύνου, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποκλεισθούν εντελώς, όσα μέτρα κι αν ληφθούν και όσοι νόμοι κι αν ψηφισθούν”.

Το περιοδικό “Κυνήγι & Περιβάλλον” κυκλοφορεί το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα και μοιράζεται δωρεάν με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Το μεθεπόμενο τεύχος θα κυκλοφορήσεις στις 3 Φεβρουαρίου 2007.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων