Αντιδράσεις των δασοφυλάκων στην ίδρυση της αγροφυλακής

0

2012-dasof.jpg
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
PANHELLENIC FEDERATION OF FOREST GUARDS STATE OFFICERS P.F.F.G.S.O.
Τακτικό μέλος της
ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10937 – Αθήνα – Τηλ. & Φαξ: 210.5244804
e-mail: pod@panafonet.gr

Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΣΩΜΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ»

Με το παρόν Δελτίο Τύπου θέλουμε να απευθύνουμε στους Έλληνες πολίτες μια απελπισμένη κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης, κατάφωρης αδικίας και οργής.
Αφορμή η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που ουσιαστικά αφορά την επανίδρυση του «Σώματος Αγροφυλακής». Δυσκολευόμαστε πραγματικά να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα της επανίδρυσης της «Αγροφυλακής» και αναρωτιόμαστε τι παραπάνω μπορεί θα προσφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Απορούμε γιατί οι μισοί έστω από τους 4.500 Αγροφύλακες δεν εντάσσονται στην Δασική Υπηρεσία και στη Δασοφυλακή που είναι οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι θα στελεχώναμε μια ήδη υπάρχουσα Δημόσια Υπηρεσία και οι Έλληνες πολίτες θα εξοικονομούσαν αρκετά πολύτιμα ΕΥΡΟ, όταν για την επανίδρυση της «Αγροφυλακής» προβλέπεται ετήσια δαπάνη 100.000.000€!!!!!!
Η δαπάνη για τον διορισμό 500 Δασοφυλάκων υπολογίζεται σε μόλις 500.000 EURO.!!!!!!
Οι Δασικές Υπηρεσίες και τα Δασοφυλάκεια έχουν αφεθεί στην τύχη τους και παρουσιάζουν φαινόμενα διάλυσης. Καθημερινά σχεδόν ο Αθηναϊκός αλλά και ο επαρχιακός Τύπος αναφέρουν περιπτώσεις που αποδυκνείουν ότι η Δασική Πολιτική την τελευταία εικοσαετία είναι ανύπαρκτη.
Σήμερα καλύπτονται μόνο το 40% των οργανικών θέσεων των Δασοφυλάκων. Αντιστοιχούν δε 115.000 στρέμματα δασικής γης κατά μέσο όρο ανά Δασοφύλακα!!! Την ίδια στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος φύλαξης ανά Δασοφύλακα είναι μόλις 13.000 στρέμματα
ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΕΝΑ «ΣΩΜΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΣΑΦΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ 4.500 ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!!
Γιατί δεν εγκρίνονται οι σαφώς μικρότερες αλλά και ουσιαστικότερες δαπάνες για την θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Δασικών Υπηρεσιών;
Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης που όλοι περιμένουμε από τη Κυβέρνηση;
Κατά τα άλλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους διώκουν Δασοφύλακες γιατί λέει καθυστέρησαν να επιδώσουν υπηρεσιακά έγγραφα και δικόγραφα σε πολίτες!!!! Μάλιστα κύριοι είμαστε ένοχοι γιατί επιτηρούμε δασικές περιοχές πενταπλάσιες και εξαπλάσιες του κανονικού. Είμαστε ένοχοι γιατί κινούμαστε με δικά μας μέσα και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν δηλώνουμε αθώοι. Παρακαλούμε να μας καταδικάσετε γιατί ασκούμε πλημμελώς τα καθήκοντά μας και γιατί όταν παραβρισκόμαστε στα δικαστήρια για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος το κάνουμε με τη καρδιά μας και όχι επειδή είναι καθήκον μας.
Δεν ζητούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου. Ζητούμε ίση μεταχείριση και δικαιοσύνη. Ζητούμε στοιχειώδη ευαισθησία και χάραξη μιας Εθνικής Δασικής Στρατηγικής που θα σταθεί εμπόδιο στα συμφέροντα που καθημερινά θέτουν σε απαξία και εμπαίζουν προκλητικά την πολύχρονη προσφορά όλων των Δασικών Υπαλλήλων και οδηγούν την Δασική Υπηρεσία σε ανυποληψία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιώργος Παπαδιάς Αλέξανδρος Φλώτσιος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων