Η επιτροπή Ελλήνων Εκτροφέων σας ενημερώνει

0

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Εκτροφέων που σχηματίστηκε από την συγκέντρωση των Ελλήνων εκτροφέων της 16ης Οκτωβρίου 2002 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Στεφάνου, εργάζεται αδιάκοπα με τακτικές συναντήσεις κάθε Δευτέρα απόγευμα στα Γραφεία του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε), οδός Κοιμήσεως Θεοτόκου & Ειρήνης στον Αγ. Στέφανο Αττικής.

Οι συναντήσεις είναι ανοικτές σε όλους τους Έλληνες εκτροφείς (και ιδιαίτερα σ΄ εκείνους που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στην πρώτη γενική συγκέντρωση) που πιστεύουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν με τις απόψεις αλλά και τις προτάσεις τους στο τεράστιο θέμα της ελληνικής εκτροφής, των προβλημάτων της και της λύσης τους. Η συμμετοχή είναι επίσης δυνατή γραπτώς με επιστολή ή φαξ που μπορείτε να στέλνετε στην Ομάδα Επικοινωνίας.

Το αντικείμενο δουλειάς αποτέλεσαν αρχικά οι εισηγήσεις, προτάσεις, επισημάνσεις & απόψεις που ακούστηκαν απ΄ όλους τους Έλληνες εκτροφείς στη συγκέντρωση του Οκτώβρη, μαζί με αυτές που τέθηκαν στην επιτροπή, από την πρώτη της συνάντηση στις 11/11/02 και μέχρι σήμερα.

Επεξεργαστήκαμε λοιπόν κυρίως τις εξής συνολικές προτάσεις:
A) ένα Ηθικό Κώδικα Εκτροφής που αποτελεί ένα ρεαλιστικό -πιστεύουμε- (για τις σημερινές συνθήκες που ισχύουν στη χώρα μας) σύνολο ελάχιστων προδιαγραφών που ορίζουν την ευσυνείδητη επιλεκτική εκτροφή.
Β) ένα σύνολο ελάχιστων Κριτηρίων για τον ορισμό του “Επίλεκτου Εκτροφέα”. Αφορά τις υποχρεώσεις του εκτροφέα απέναντι στους σκύλους και τις σχέσεις του με του άλλους και το κοινό.
Γ) ένα σύνολο ελάχιστων Δικαιωμάτων του Επίλεκτου Εκτροφέα που αφορά τη σχέση του με τους άλλους, το κοινό και τα διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Οι παραπάνω τομείς αποτελούν κρίσιμα και πρώτης προτεραιότητας θέματα, όπως διαπιστώθηκε στην συγκέντρωση του Οκτωβρίου. Απασχολούν όλους μας και αφορούν την προστασία και ανάπτυξη των καθαρόαιμων σκύλων, την ηθική και σύγχρονη αντιμετώπιση της εκτροφής στην Ελλάδα, την κατοχύρωση, διευκόλυνση και ενίσχυση του έργου του Έλληνα εκτροφέα, αλλά και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών και διευκολύνσεων προς τους κυνόφιλους της χώρας μας που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα σωστό καθαρόαιμο σκύλο.

Ιδιαίτερα μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Γεωργίας, οι διατάξεις του οποίου είναι σαφές ότι αφορούν άμεσα τους Έλληνες εκτροφείς, είναι πλέον κρίσιμη, αποφασιστική αλλά και επιτακτική όσο ποτέ η παρουσία και η συμμετοχή τους για το μέλλον της εκτροφής στην Ελλάδα.

Επεξεργαζόμαστε ακόμα τους τομείς της Ενημέρωσης, της επικοινωνίας και των Ομάδων Δουλειάς που είναι αρχικά απαραίτητες για την υλοποίηση ιδεών που τέθηκαν στην αρχική συγκέντρωση, όπως κοινωνικό-ενημερωτικό έργο (επισκέψεις σε κοινωφελή ιδρύματα με σκύλους, προβολή της ελληνικής εκτροφής στα ΜΜΕ, δημιουργία ενημερωτικού δελτίου κ.ά.), ενημερωτικές-επιμορφωτικές εκδηλώσεις για τους εκτροφείς, τους κυνόφιλους και το ευρύτερο κοινό, εξεύρεση συστημάτων ηθικής επιβράβευσης των εκτροφέων που παρουσιάζουν διακεκριμένο έργο, κλπ. Είναι θέματα που απαντούν σε υπαρκτές ανάγκες των Ελλήνων εκτροφέων και αφορούν τις σχέσεις τους με το κοινό, τους υποψήφιους αποδέκτες των σκύλων ελληνικής εκτροφής αλλά και την ανάπτυξη εκείνων των τομέων της κυνοτεχνικής δραστηριοτήτας που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και την θετική αλληλεπίδραση ανθρώπου – σκύλου μέσα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Όλο το έργο της επιτροπής θα παρουσιαστεί συντομότατα στην επόμενη Γενική Συγκέντρωση, όπου θα κληθούν όλοι οι Έλληνες εκτροφείς που συμμετέχουν σε κυνολογικές δραστηριότητες (εκθέσεις & αγώνες εργασίας) και προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του νέου χρόνου. Εκεί θα μπορέσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε τις ολοκληρωμένες προτάσεις που επεξεργάστηκε η επιτροπή, και να αποφασίσουμε την πορεία του έργου για την πρόοδο σ΄ αυτό τον σημαντικό τομέα της κυνοφιλίας μας.

Για κάθε ενημέρωση για τα παραπάνω, αλλά και αν δεν λάβατε ειδοποίηση για την 1Η Συγκέντρωση παρ΄ ότι έχετε επωνυμία εκτροφείου και συμμετέχετε σε εκδηλώσεις (εκθέσεις ή/και αγώνες) παρακαλούμε να απευθύνεστε είτε στους κυρίους Βαρουδάκη Θέμη (τηλ.22950 23150 ), Ιωαννίδη Κώστα (τηλ.22950 42468) & Ντούλο Διονύση (τηλ.210 5580080) που ορίστηκαν από το Δ.Σ. του Κ.Ο.Ε ως Υπεύθυνοι για την Επιτροπή Εκτροφέων, είτε στην Ομάδα Επικοινωνίας που έχει σχηματίσει η Επιτροπή και αποτελείται από τις κυρίες Αδραμιτλή Σίσσυ (τηλ. 22950 72619 ), Γκινάλα Μαρία (τηλ. 0932 061902, e-mail mariaginala@hotmail.com ) και Ντούλου Ευαγγελία ( 210 5580080). Με πολλές ευχές για μια δημιουργική νέα χρονιά με υγεία και πρόοδο σε κάθε τομέα

Η Επιτροπή Ελλήνων Εκτροφέων που σχηματίστηκε στις 16.10.02,
αποτελούμενη από τους:

ΑΔΡΑΜΙΤΛΗ ΣΙΣΣΥ
ΒΑΡΟΥΔΑΚΗ ΘΕΜΗ
ΒΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΓΚΙΝΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΔΑΝΕΛΗ ΑΔΑΜ
ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΩΣΤΑ
ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΙΑ
ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΣΤΕΛΙΟ
ΝΤΟΥΛΟ ΔΙΟΝΥΣΗ
ΝΤΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΞΥΡΑΦΟΠΟΥΛΟ ΣΤΕΦΑΝΟ
ΤΑΜΟΥΡΑΤΖΗ ΚΩΣΤΑ

Αθήνα 23/12/02

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων