Oι δασολόγοι κατά YΠEXΩΔE

0

Αντιδρά η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων στη νομιμοποίηση της καταπάτησης δασικών εκτάσεων με “υπουργικές ρυθμίσεις” ακόμα και αν πρόκειται για εκτάσεις που έχουν πλέον ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ένα παράθυρο νομιμοποίησης όλων των καταπατηθέντων εκτάσεων.

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν πρόθεση του YΠEXΩΔE να προχωρήσει σε νομιμοποιήσεις με υπουργικές αποφάσεις, η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων επισημαίνει ότι μια τέτοια ενέργεια σημαίνει “την παραγραφή των δικαιωμάτων του Δημοσίου που εκχερσώθηκαν ή καταπατήθηκαν και είναι θέμα που αφορά ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και δεν περιορίζεται μόνο στα σχέδια πόλης”.

Μάλιστα, τονίζει ότι η Πολιτεία, εφόσον πραγματικά θέλει να λύσει το πρόβλημα, πρέπει να προχωρήσει σύντομα στη σύνταξη των δασικών χαρτών όλης της χώρας, προκειμένου να μπορούν να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις κάθε απόφασης νομιμοποίησης.

Όπως άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα, η σύνταξη δασικών χαρτών επιβάλλεται, γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι δασολόγοι, αποσιωπείται και “μπαίνει στο ψυγείο” με τον νέο σχεδιασμό για την πορεία του Κτηματολογίου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων