Παρουσιάση μελετών θηραματικών ειδών από τη ΚΟ Στερεάς Ελλάδας

0

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος στα πλαίσια της ημερίδας που οργάνωσε την Κυριακή 4-3-2007 σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα “ΟΨΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ”, παρουσίασε αποτελέσματα και συμπεράσματα πρόσφατων ερευνών, καθηγητών και ειδικών επιστημόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης, για είδη της άγριας πανίδας και τη συσχέτισή τους με την κυνηγετική δραστηριότητα.

Οι έρευνες που παρουσιάστηκαν αποτελούν προϊόν πολύχρονων παρατηρήσεων και σχολαστικών εργαστηριακών ερευνών, παρέχοντας την δυνατότητα για εφαρμοσμένες δράσεις που θα συμβάλλουν στην προστασία της βιοποικιλότητας, αλλά και στη συνετή διαχείριση των ενδημικών θηραματικών πληθυσμών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών που παρουσιάστηκαν κατά την ημερίδα αφορούσαν την Γενετική ταυτοποίηση της ορεινής (Alectoris graeca) και νησιωτικής (Alectoris chucar) πέρδικας του ελλαδικού χώρου και την Διαχείριση πληθυσμών της ορεινής και νησιωτικής πέρδικας στην Ελλάδα που παρουσιάστηκαν απο τους Τριανταφυλλίδη Αλέξανδρο, Λέκτορα, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ. και Τριανταφυλλίδη Κωνσταντίνο, Καθηγητή, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ. αντίστοιχα.

Την επίδραση της αρπακτικότητας της αλεπούς (Vulpes vulpes) στα θηραματικά είδη και την δράση της ΚΟΣΕ στην προστασία του κιρκινεζιού (Falco naumanni) που παρουσιάστηκαν από τον κ. Βλάχο Χρήστο, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Π.Θ.

Την ποικιλότητα της λείας του πετροκούναβου (Martes foina) στα Μεσογειακά Οικοσυστήματα, που παρουσιάστηκε από τον κ. Μπακαλούδη Δημήτρη, Καθηγητή Εφαρμογών, Τμήμα Δασοπονίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Α.Τ.Ε.Ι. Καβάλας.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα γενετικής ταυτοποίησης του αγριόχοιρου του ελλαδικού χώρου, που παρουσιάστηκε από την κ. Αλεξανδρή Πανωραία, Υποψήφια διδάκτορας, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ.

Στην σημαντική αυτή ημερίδα παρευρέθηκαν εκτός από το ΔΣ της ΚΟΣΕ με επικεφαλής το κ. Γιώργο Αραμπατζή και ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νίκος Παπαδόδημας. Από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρακολούθησε την ημερίδα και έκανε παρεμβάσεις ο κ. Δούρος και από τον συνασπισμό ο κ. Τόλιος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μέλη οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων