Εισαγόμενη – Παράνομη Θήρα Υδροβίων

0

Γ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610 361671- 72 FAX: 2610 346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΤΡΑ 26-3-2007

“Εισαγόμενη” – Παράνομη Θήρα Υδροβίων

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Κορομηλάς Παναγιώτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους την 12η Μαρτίου και κινούμενος στην περιοχή Λάμια του Δ.Δ. Λάππα του Δήμου Λαρισσού Νομού Ηλείας, εντόπισε και κατάσχεσε δεκαεφτά (17) ομοιώματα προσέλκυσης υδρόβιων πτηνών καθώς και μία ηχομιμητική συσκευή (κράχτης) που είχαν τοποθετηθεί με σκοπό την χρήση τους για παράνομη θήρα.

Η κατοχή ομοιωμάτων, ηχοπαραγώγων συσκευών με μιμητικές φωνές πουλιών και κάθε μορφής παγίδων για πουλιά και γενικότερα για είδη της άγριας πανίδας με σκοπό την προσέλκυση, σύλληψη, νάρκωση και θανάτωσή τους τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 4 της Κ.Υ.Α 331794/31-3-1999 με φυλάκιση έως ενός έτους.

Η θήρα των υδροβίων κατά αυτό τον τρόπο παραπέμπει σε εισαγόμενες πρακτικές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το Ελληνικό ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι καθώς δεν αντικατοπτρίζει την ηθική και την ιδεολογία του Έλληνα κυνηγού που βιώνει την φύση, την προστατεύει, σέβεται το θήραμα και μάχεται για την διαιώνιση του θηραματικού μας πλούτου μεταλαμπαδεύοντας τον τρόπο ζωής του και στα παιδιά του.

Ο Πρόεδρος: Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
Ο Γ. Γραμματέας: Κανελλόπουλος Νικόλαος

ydrovia.jpg
Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κύριος Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Κορομηλάς Παναγιώτης με τα κατασχεθέντα ομοιώματα υδροβίων και την παράνομη ηχομιμητική συσκευή.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων