Eπιχείρηση της Κυπριακής Υπηρεσίας Θήρας για εντοπισμό κυνηγών αμπελοπουλιών

0

Επεισόδια και αναστάτωση προκλήθηκαν στο Παραλίμνι και την ορεινή Λάρνακας όταν άντρες της υπηρεσίας Θήρας με τη συνοδεία αστυνομικών πραγματοποίησαν εφόδους σε εστιατόρια και νυκτερινά κέντρα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν εστιάτορες που εξακολουθούν να σερβίρουν αμπελοπούλια.

Κατά τις εφόδους εντοπίστηκαν εκατοντάδες αμπελοπούλια τα οποία και κατασχέθηκαν, έξι ιδιοκτήτες εστιατορίων κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ έβδομος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας. Σε μια περίπτωση στην περιοχή Ξυλοφάγου προκλήθηκαν επεισόδια, όταν θαμώνες ταβέρνας αντέδρασαν στη θέα των αστυνομικών και των λειτουργών του Ταμείου Θήρας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροσυμπλοκές και φραστικές αντιπαραθέσεις. Εν τω μεταξύ, τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η Αστυνομία και η Υπηρεσία Θήρας για να επιβάλουν την απαγόρευση της κατανάλωσης αμπελοπουλιών καταδίκασαν με δηλώσεις τους βουλευτές. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Μαυροκορδάτος, ο οποίος χθες βράδυ μετέβη σε ένα από τα εστιατόρια όπου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση, επεσήμανε ότι στη θέα των ένστολων αστυνομικών και των λειτουργών του Ταμείου Θύρας οι θαμώνες του εστιατορίου αντέδρασαν έντονα. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών έκανε λόγο για καουμπόικη συμπεριφορά των ανδρών της αστυνομίας και των λειτουργών της Υπηρεσίας Θήρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα του κυνηγίου αμπελοπουλιών είναι αμετάβλητη.

Προειδοποίησε ακόμη ότι μια ενδεχόμενη λήψη απόφασης ή έγκρισης ψηφίσματος από τη Βουλή για το θέμα, ‘στο βωμό του οποιουδήποτε λαϊκισμού’, κατά την έκφρασή του, μπορεί να ανοίξει και πάλι το κεφάλαιο για το περιβάλλον, το οποίο η Κύπρος έκλεισε προσωρινά. Ο κ. Παπαπέτρου κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επεσήμανε ότι το θέμα αυτό σχετίζεται με το κοινοτικό κεκτημένο και τη μεγάλη εθνικής και ιστορικής σημασίας προσπάθεια της Κύπρου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εν τω μεταξύ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χωριό Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας με αντικείμενο τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για πάταξη της παγίδευσης αμπελοπουλιών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι από 27 κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας και παρέστησαν βουλευτές των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Κατά τη σύσκεψη εξελέγη πενταμελής επιτροπή, η οποία θα συναντηθεί με την αντίστοιχη επιτροπή των Κοκκινοχωριών, προκειμένου να αποφασιστεί η εντατικοποίηση των μέτρων, τα οποία ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται, ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από επτά χιλιάδες εκλογικά βιβλιάρια από την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, ενώ παρόμοια πρόθεση έχουν εκφράσει και οι κάτοικοι των κοινοτήτων της επαρχίας Λάρνακας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων