Απελευθέρωση προστατευόμενων πτηνών από την ΚΟ Πελοποννήσου

0

2104-123-kop.jpg

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
E-mail: info@kynomp.gr

ΠΑΤΡΑ 18 – 6 – 2007

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου απελευθέρωσε την βαρβακίνα και το κιρκινέζι που φιλοξενούσε, πίσω στο Φυσικό τους Περιβάλλον

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 13/6/2007 προέβη στην απελευθέρωση των προστατευόμενων ειδών που φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα στις εγκαταστάσεις του εκτροφείου θηραμάτων της. Μία βαρβακίνα και ένα κιρκινέζι επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον ύστερα από την πλήρη ανάρρωσή τους και ανάκτηση των δυνάμεών τους.

Τα προστατευόμενα είδη είχαν βρεθεί από συναδέλφους κυνηγούς ανήμπορα να πετάξουν, η βαρβακίνα λόγω τροφικής δηλητηρίασης και το κιρκινέζι λόγω χτυπήματος κατά την προσπάθειά εξασφάλισης της τροφής του. Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους και την παροχή των πρώτων βοηθειών, τους χορηγήθηκε η συνιστάμενη φαρμακευτική αγωγή από τους συνεργαζόμενους με την Γ΄ Κ.Ο.Π. κτηνιάτρους, ενώ με την αμέριστη φροντίδα των υπαλλήλων του εκτροφείου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου οι οποίοι κυριολεκτικά υιοθέτησαν τα άγρια πτηνά, εκείνα κατάφεραν να επανέλθουν στην πρότερη καλή τους φυσική κατάσταση.

Η επαναφορά τους στο φυσικό περιβάλλον ήταν κάτι το ανεπανάληπτο και πολύ ευχάριστο γεγονός για όλους τους παρευρισκόμενους. Σημειωτέο δε ότι είναι η τρίτη φορά φέτος που η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προέβη σε ανάλογη απελευθέρωση. Η Γ΄ Κ.Ο.Π. έχει δημιουργήσει ειδικές εγκαταστάσεις στο εκτροφείο της για τέτοιου είδους περιπτώσεις και αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται ένας μπούφος καθώς και τέσσερα μικρά αγριογούρουνα τα οποία βρέθηκαν δίπλα στην νεκρή από άγνωστη αιτία μητέρα τους.

Η προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα είναι υπόθεση όλων μας. Ειδικότερα για την κυνηγετική οικογένεια θεωρούμε ότι είναι χρέος μας, από την στιγμή που βρισκόμαστε νυχθημερόν στο φυσικό περιβάλλον να παρέχουμε ιπποτικά την βοήθειά μας σε όσα είδη της άγριας πανίδας μας, χρήζουν την συμπαράστασή μας, ιδιαίτερα δε για τα προστατευόμενα.

– Ο Πρόεδρος – – Ο Γ. Γραμματέας –
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων