Νο1 στον κόσμο ο Γ. Αχιλλέως

0

2130-gaxilleos.jpg
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Είναι ο καλύτερος σκοπευτής στον κόσμο και με… αποδείξεις. Ο Γιώργος Αχιλλέως βρίσκεται από χθες στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο σκιτ με 1.647 βαθμούς, έναντι 1.521 του Ρώσου Βαλερί Σιόμιν. Είναι ο πρώτος Κύπριος, ο οποίος σε κατηγορία αντρών, βρίσκεται στην κορυφή του αγωνίσματός του και τιμά με τον καλύτερο τρόπο την κυπριακή σημαία.
«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Ήταν ένας από τους στόχους μου να βρεθώ κάποια μέρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Έφτασα αρκετές φορές κοντά, ήμουν το Νο2 τους τελευταίους δύο μήνες και μετά την επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λονάτο βρέθηκα στην 1η θέση. Τα συναισθήματά μου είναι πρωτόγνωρα. Δεν είναι και λίγο πράγμα να ξέρεις πως είσαι ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο στο άθλημά σου», δήλωσε χθες στη «Σημερινή» ο Γιώργος Αχιλλέως.
Ο 27χρονος σκοπευτής ζει τα τελευταία χρόνια με την πίεση του πρωταθλητισμού και σε κάθε αγώνα του πρέπει να αποδεικνύει πως εξακολουθεί να βρίσκεται στους κορυφαίους σκίτερ στον κόσμο.
Τι σημαίνει η 1η θέση στον κόσμο και πώς αντικατοπτρίζεται στο διεθνές σκοπευτικό στερέωμα; «Η 1η θέση απλώς προσθέτει σεβασμό από τους συναθλητές μας και ηθική ικανοποίηση σε μένα. Στους αγώνες που λαμβάνω μέρος ως συνήθως μετέχουν οι 20 κορυφαίοι του σκιτ, σκοπευτές με ολυμπιακά μετάλλια και έμπειροι στο άθλημα. Υπάρχει πάντα σεβασμός και φιλία μεταξύ μας, και σίγουρα νιώθω την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό μου, ειδικά το τελευταίο διάστημα που βρισκόμουν στη δεύτερη θέση. Η Κύπρος διαθέτει μίαν από τις τρεις καλύτερες ομάδες στον κόσμο στο σκιτ. Μαζί με τους Νικολαΐδη και Ανδρέου αποτελούμε ισχυρή ομάδα και το αποδεικνύουμε με τα αποτελέσματά μας. Στο εξωτερικό μάς εκτιμούν πάρα πολύ και μας σέβονται ιδιαίτερα», είπε ο Αχιλλέως. Να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Νικολαΐδης βρίσκεται στην 5η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη και ο Αντώνης Ανδρέου στην 20ή θέση.

Τι γίνεται μετά;

Η ζωή του Γιώργου Αχιλλέως είναι αφιερωμένη ολοκληρωτικά στο σκιτ, αφού είναι καθημερινά με το όπλο ανά χείρας και προπονείται. Ωστόσο, αυτό που τον ανησυχεί είναι το μέλλον του. «Κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό ξέρει ότι κάποια μέρα θα έρθει το τέλος. Αυτό που με ανησυχεί και προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η επαγγελματική μου αποκατάσταση. Όταν τελειώσω τι θα γίνει; Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι αθλητές όταν τελειώσουν την καριέρα τους να έχουν εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση. Περιμένω από το Κράτος να δει πιο ζεστά κάποιους αθλητές, όπως γίνεται στην Ελλάδα. Βρίσκομαι στους κορυφαίους σκοπευτές στον κόσμο, όμως το μέλλον μου επαγγελματικά είναι αβέβαιο. Το Κράτος πρέπει να δείξει λίγη ευαισθησία, να με στηρίξει τώρα που τους χρειάζομαι, γιατί μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα», τόνισε στην εφημερίδα «Σημερινή» ο Γιώργος Αχιλλέως, ένας από τους αθλητές που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής από τις αθλητικές Αρχές, καθώς μια μικρή βοήθεια ίσως να είναι ένα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθεια για κατάκτηση του πρώτου ολυμπιακού μεταλλίου της Κύπρου.

Στο Πεκίνο

Μεγάλος στόχος του σκοπευτή είναι το ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο. Στην ερώτηση αν τον αγχώνει περισσότερο τώρα που είναι ο καλύτερος στον κόσμο, απάντησε: «Έχω ήδη δύο εμπειρίες από Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Σίδνεϊ ήμουν άπειρος, στην Αθήνα έχασα στο τσακ την είσοδό μου για τον τελικό και τώρα στο Πεκίνο θέλω πάρα πολύ να κατακτήσω μετάλλιο. Το ότι είμαι το Νο1 στον κόσμο δεν μου προσθέτει άγχος. Αντίθετα, μου δυναμώνει τη σκέψη ότι μπορώ να το πετύχω. Τώρα είμαι πιο έμπειρος και ελπίζω να είμαι σε καλή κατάσταση του χρόνου και να χαρίσω στην Κύπρο το ολυμπιακό μετάλλιο».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων