Καταγγελίες για φίμωση των κυνηγών στον ΚΣ Καλαμάτας

0

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η φίμωση των κυνηγών

ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ»

Τελικά κατάφερε αυτό που πάντα ήθελε να κάνει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Καρβέλης. Κατάφερε να σταματήσει την έκδοση της εφημερίδας του Συλλόγου «Κυνηγετική Φωνή» και να βάλει τέλος στην ενημέρωση των κυνηγών και στην επικοινωνία τους μέσω του βήματος που τους παρείχε η εφημερίδα του Συλλόγου.

Ο κ. Καρβέλης, έβαλε άδοξο τέλος στην έκδοση της «Κ.Φ.».

Μιας ιστορικής έκδοσης, που δημιουργήθηκε σε δύσκολες εποχές (Μάιος 2001) κάτω από αντίξοες για το κυνήγι συνθήκες, όταν υπήρξε ορατός ο κίνδυνος για την περικοπή του Φεβρουαρίου από την κυνηγετική περίοδο, από ανθρώπους που μόχθησαν αρκετά για την διεκπεραίωση της, ώστε να ακούγεται η φωνή των κυνηγών.

Το μήνα Απρίλιο 2007 κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση της εφημερίδας.

Τρεις μήνες τώρα, τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας παραμένουν ανενημέρωτα αφού έχει κοπεί και η επικοινωνία τους με το Σύλλογο μέσω της «Κυνηγετικής Φωνής», στην οποία, με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων είχα την διεύθυνση σύνταξης και γενικά της διεκπεραίωσης της εφημερίδας του Συλλόγου.

Με φιλοθηραματική και φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση, για έξι (6) συνεχόμενα χρόνια, η «Κυνηγετική Φωνή» υπήρξε το μέγιστο «εργαλείο» των κυνηγών που φρόντιζε με συνέπεια, με σοβαρότητα και με σεβασμό στους φίλους κυνηγούς για την σωστή και αντικειμενική ενημέρωση τους, για την προώθηση και αναβάθμιση της κυνηγετικής παιδείας, με σεβασμό στο θήραμα και στο περιβάλλον, ενάντια στα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι σήμερα.

Υπήρξε αρκετές φορές «μοχλός πίεσης» προς τους αρμόδιους φορείς-παράγοντες που χειρίζονται θέματα κυνηγίου. Δεν είναι τυχαίο να λαμβάνει ο Σύλλογος και η «Κ. Φ.» ξεχωριστά τα τελευταία χρόνια ευχετήριες κάρτες και δελτία τύπου από φορείς, ακόμη κι απ’ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πράγμα που δεν είχε γίνει ποτέ πριν την έκδοσή της. Ανέδειξε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας και τον τοποθέτησε ανάμεσα στους πιο δραστήριους και οργανωμένους συλλόγους της Ελλάδας. Συντέλεσε στην ανάδειξη του πραγματικού προφίλ του Κυνηγού και έδωσε στη κοινή γνώμη της Μεσσηνίας (και όχι μόνο), να καταλάβουν τι σημαίνει το να είσαι κυνηγός. Γιατί κυνηγός δε σημαίνει «παίρνω το όπλο και σκοτώνω ότι κινείται».

«Σωστός κυνηγός είναι ο ενημερωμένος κυνηγός» και η ενημέρωση αυτή έλαβε τέλος, επειδή, έτσι ήθελε ο κ. Καρβέλης. Επειδή δεν τον ενδιαφέρει να ενημερώνονται οι κυνηγοί σωστά, παρά, μόνο να τον ψηφίζουν στις εκάστοτε εκλογές.

Την αφορμή για το τέλος της εφημερίδας του Συλλόγου τη βρήκε εύκολα και παράλληλα, μπόρεσε να… «τιμωρήσει» τον γράφοντα, που στο παρελθόν, ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου, τον είχα κατακρίνει μέσω της «Κ. Φ.» όταν είχε σύρει το Δ.Σ. στα δικαστήρια, για την… δήθεν παράνομη διεξαγωγή εκλογών, (επειδή δεν κατάφερε να εκλεγεί αυτός). Πράγμα που στο δικαστήριο το τότε Δ.Σ. αθωώθηκε πανηγυρικά αποδεικνύοντας τη νομιμότατη διαδικασία των εκλογών.

Είχα δεσμευτεί από την αρχή στους αναγνώστες μας, ότι, η «Κυνηγετική Φωνή» θα γράφει πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, χωρίς να αποκρύβει τίποτα. Όπως στο παρελθόν με προηγούμενο Δ.Σ. στο οποίο συμμετείχα ως αντιπρόεδρος, είχα δημοσιεύσει επιστολή μέλους η οποία έθιγε και εμένα. Θα μπορούσα να μην την είχα δημοσιεύσει, όμως, δεν είχα το δικαίωμα να μη δημοσιεύσω επιστολή μέλους.

Ο κ. Καρβέλης δεν ήθελε να δημοσιεύονται στην εφημερίδα επιστολές κυνηγών-μελών του Συλλόγου που δε συμφωνούν με τον τρόπο με τον οποίο διοικούσε το Σύλλογο και επανειλημμένα μου είχε δηλώσει να μη τις δημοσιεύω, παρόλο που δεν έχει κανείς αυτό το δικαίωμα, αφού, η «Κυνηγετική Φωνή» ήταν ιδιοκτησία όλων των μελών του Συλλόγου που πληρώνουν για την έκδοση της εφημερίδας μέσω της έκτακτης εισφοράς και δεν είναι ιδιοκτησία του Δ.Σ.

Στην ταυτότητα της «Κ.Φ.» αναγράφονταν πάντα και ξεκάθαρα: «Τα επώνυμα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των αρθρογράφων και δεν δεσμεύουν κατ’ ανάγκη την «Κ.Φ.» ούτε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας». Απορώ λοιπόν γιατί είχε πρόβλημα ο κ. Πρόεδρος.

Τελικά, την ταφόπλακα της ενημέρωσης των κυνηγών μέσω της «Κ.Φ.» την τοποθέτησε ο κ. Καρβέλης μετά και από την μεγάλη αλήθεια που τόλμησα να γράψω, σύμφωνα πάντα με αποδείξεις (αναφέρεται σε δελτίο τύπου της ΠΟΔΔΥ το οποίο δημοσιεύτηκε αυτούσιο και στο τελευταίο φύλλο της «Κ.Φ.»), ότι, η Ομοσπονδία των Δασοφυλάκων του Δημοσίου είναι ενάντια στην ίδρυση και λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, της οποίας το έργο και η προσφορά του στο περιβάλλον και στην κοινωνία μας, αυτά τα επτά χρόνια που λειτουργεί είναι τεράστια και κατά γενική ομολογία είναι αναγνωρισμένο όχι μόνο από κυνηγούς αλλά, ακόμη και από το κράτος.

Στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, (όπου και εγκρίθηκε η συνέχιση της κυκλοφορίας της «Κ.Φ.» και ο κ. Καρβέλης αθέτησε την εντολή αυτή) μετά από αυτό το συμβάν ερωτώμενος ο κ. Καρβέλης από εμένα, αν θεωρεί μέγα επίτευγμα των κυνηγών την ίδρυση και λειτουργία του σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, θέλησε να τερματίσει τη Συνέλευση λέγοντας, πως, «δεν υπάρχει άλλο θέμα προς συζήτηση και κλείνει η Γ.Σ.» και τελικά δεν απάντησε, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι, «τελικά με ποιους είναι, με μας ή με τους άλλους;;;;»

Η εφημερίδα του Συλλόγου δεν ήταν όργανο του Δ.Σ. αλλά του Κυνηγετικού Συλλόγου, δηλαδή όλων των μελών, που με ενυπόγραφα άρθρα τους εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Αυτό του διαφεύγει του κ. Καρβέλη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ

* Τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργο Καρβέλη για την ανάρμοστη και αντικαταστατική συμπεριφορά του, που με πλήρη αυταρχικότητα και αγνοώντας την απόφαση της Γ.Σ., κατάργησε την «Κ.Φ.», θέτοντας τον εαυτό του υπεράνω όλων και πράττει ενάντια στη θέληση των μελών του Συλλόγου. Με την ενέργεια του αυτή, διαπράττει πειθαρχικό παράπτωμα καταστρατηγώντας το καταστατικό του Συλλόγου, το οποίο αναφέρει ότι, ανώτατο όργανο είναι η Γ.Σ. και σε αυτό οφείλουν να υπακούουν όλοι και να εκτελούν της εντολές της.
* Τον καταγγέλλω γιατί, με την ανάρμοστη συμπεριφορά του έχει απομακρύνει από τον Σύλλογο αξιόλογα ενεργά μέλη, που με ανιδιοτέλεια και αφιλοκερδώς, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο Σύλλογο, στο κυνήγι, αλλά και στο περιβάλλον.
* Τον καταγγέλλω γιατί, οι ενέργειες του Προέδρου δείχνουν εμφανέστατα την απαξίωση στις απόψεις των συναδέλφων κυνηγών, ο οποίος συντηρεί τη νοοτροπία του αυταρχισμού και εγωκεντρισμού με την οποία διοικεί το Σύλλογο, καπηλευόμενος και χρησιμοποιώντας αυτόν για προσωπική του προβολή.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

* Αν είχατε πρόβλημα με μένα κ. Πρόεδρε, γιατί δεν το βάζατε θέμα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση;
* Αν θέλατε να σταματήσει η έκδοση της «Κ.Φ.» γιατί δεν βάζατε κι αυτό θέμα στην Γενική Συνέλευση; Μήπως δε θέλατε να βρείτε εμπόδια και να πάτε πιο εύκολα σε άλλη εφημερίδα που… πιθανόν να σας είχαν ήδη κάνει τη πρόταση;
* Το ότι απομακρύνθηκαν από το Σύλλογο αξιόλογα ενεργά μέλη που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και δεν ήταν και λίγες, δε σας προβλημάτισε κ. Πρόεδρε;
* Το ότι διοργανώσατε εκδήλωση πριν λίγες μέρες, με παρόντα 100 άτομα ενώ πριν λίγα χρόνια που δεν είσαστε στο Δ.Σ. με την ίδια εκδήλωση ήταν παρόν 360 άτομα, παρόλο που στην τηλεόραση είχε ποδοσφαιρικό αγώνα, δεν σας προβληματίζει κ. Πρόεδρε;
* Το ότι διοργανώσατε δενδροφύτευση στον Ταΰγετο και, εκτός από τους υπαλλήλους του Δασαρχείου, μαζί με τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. δεν ξεπερνούσαν τα 15 άτομα δε σας προβληματίζει κ. Πρόεδρε;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

1. Το… «όσο είμαι εγώ πρόεδρος ο Βρυώνης δε θα πατήσει το πόδι του στα γραφεία του Συλλόγου» δεν ισχύει κ. Καρβέλη. Μη ξεχνάτε ότι ο Σύλλογος δεν είναι «σπίτι σας» ούτε περιουσία σας και, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να απαγορέψετε σε κανέναν την είσοδο του. Τα γραφεία του Συλλόγου ανήκουν σε όλα τα μέλη του. Η δικτατορία είναι παρελθόν.
2. Το ότι… «δεν κατέστη δυνατόν το έντυπο αυτό (Κ.Φ.) να προβάλει το έργο του Συλλόγου και τους λόγους κυκλοφορίας του» είναι Μέγα ψέμα κ. Καρβέλη και οι συμπολίτες μας (κυνηγοί και μη), αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με τα κυνηγετικά δρώμενα ανά την Ελλάδα το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και έχουν δηλώσει το αντίθετο, συγκαταλέγοντας την «Κ.Φ.» ανάμεσα στα καλύτερα έντυπα του χώρου.
3. Όσο για τον ισχυρισμό σας ότι λειτουργούσε η «Κ.Φ.» σαν μέσο προβολής μου κ. Πρόεδρε… σας λέω το εξής: «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται». Μάλλον εσείς πράξατε έτσι χρησιμοποιώντας το Κυνηγετικό Σύλλογο για την προβολή σας στις πρόσφατες Νομαρχιακές εκλογές, αφού κι εγώ ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά εγώ δεν μετέτρεψα το χορό του Συλλόγου σε προεκλογική φιέστα, ούτε χρησιμοποίησα έμψυχο και άψυχο υλικό του Συλλόγου προκειμένου να εκλεγώ. Εδώ κ. Πρόεδρε πέφτετε και σε άλλο ένα πειθαρχικό και αντικαταστατικό παράπτωμα (άρθρο 17 παρ. 9) και, εύχομαι οι αρμόδιοι να σας βάλουν στη θέση σας, για το καλό του Συλλόγου και του κυνηγίου γενικότερα.
4. Όσο όμως και αν με τις ενέργειες του ο κ. Καρβέλης προσπάθησε και προσπαθεί για τη φίμωση των κυνηγών με τη διακοπή έκδοσης της «Κ.Φ.», αυτό δε μπορεί στις μέρες μας να το επιτύχει. Πάντα υπάρχουν ελεύθερες φωνές που αντιστέκονται στον αυταρχισμό του κάθε κ. Καρβέλη και μέσα από τα αποκαΐδια που δημιούργησε στην ενημέρωση των κυνηγών, μπορεί κάποια καινούρια φωνή, ελεύθερη και αδέσμευτη, ανοιχτή στο δημόσιο διάλογο και σε όλες τις απόψεις, να αναπηδήσει.

Ανδρέας Βρυώνης

τ. Αντιπρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων