Ψήφισμα των ΚΣ των Νομών Δράμας και Καβάλας για τον Έβρο

0

Ενόψει της δημιουργίας Εθνικών Πάρκων στην περιοχή της Θράκης και την έκδοση της εφαρμογής της Κ.Υ.Α. και μετά την ανακήρυξη ως Εθνικού Υγροτοπικού Πάρκου του Δέλτα του Έβρου, τα Διοικητικά Συμβούλια των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιφέρειας Δράμας – Καβάλας, εκπροσωπώντας τα 8.000 μέλη τους, διαμαρτύρονται εντονότατα για την απαράδεκτη υπογραφή της Απόφασης που περιορίζει τις ασκούμενες, επί δεκαετίες, ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, εντός των οποίων συγκαταλέγεται και η άσκηση της θήρας.

Οι απαγορευμένες για το κυνήγι περιοχές, έχουν προσφάτως επαναοριοθετηθεί, με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών (Δασαρχείων), τοπικών αρχών (Δήμων , Κοινοτήτων), τοπικών φορέων και κυνηγετικών οργανώσεων καταλαμβάνοντας ήδη μεγάλες εκτάσεις, που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες προστασίας της άγριας ζωής, χωρίς να έχουν ποτέ εκφραστεί αντιρρήσεις!

Η οποιαδήποτε επιπλέον απαγόρευση είναι περιττή και άνευ ουσίας. Έρχεται δε σε αντίθεση με τη βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαιτεί τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση, ώστε να πετύχουν τα όποια μέτρα προστασίας. Επιπλέον οι απαγορεύσεις αυτές δε βασίζονται σε κανένα επιπλέον επιστημονικό στοιχείο και γι αυτό είναι προϊόν μόνο αντικυνηγετικής εμπάθειας.

Η τοπική κοινωνία γνωρίζει τη σημασία της θήρας στην οικονομική ανάπτυξη της ακριτικής αυτής περιοχής και στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σ΄αυτήν.

Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση συσπειρωμένοι, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και μορφή πίεσης σε τοπικές αρχές, πολιτικούς εκπροσώπους και άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς που πλήττονται από την απαράδεκτη αυτή απόφαση κάνοντας χρήση κάθε ένδικου μέσου ώστε να ματαιωθεί η εφαρμογή της.

Κάνουμε ξεκάθαρο πως δε θα δεχθούμε καμία άλλη απαγόρευση για το κυνήγι και θα αντισταθούμε σθεναρά σε κάθε επιβολή παρόμοιων μέτρων, που αποφασίζονται χωρίς τη συγκατάθεση μας και δε βασίζονται σε τεκμηριωμένες αποδείξεις για την αναγκαιότητα τους.

Τα Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων

Δράμας Καβάλας
Δοξάτου Ελευθερούπολης
Προσοτσάνης Χρυσούπολης
Κ. Νευροκοπίου Θάσου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων