Σε αναμονή της ρυθμιστικής

0

Σε αναμονή βρίσκονται όλοι οι κυνηγοί της χώρας για την υπογραφή της ρυθμιστικής απόφασης κυνηγίου 2007-2008 και απ΄ ότι διαφαίνεται θα εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια, αφού πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την αύξηση της συνδρομής των κυνηγών που έχουν ζητήσει οι κυνηγετικές οργανώσεις για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της θηροφυλακής.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν προτίθεται να συμπεριλάβει την αύξηση αυτή στην αναμενόμενη απόφαση καθορισμού της συνδρομής των κυνηγών.

Αν τελικά η αύξηση αυτή δεν συμπεριληφθεί, θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στην λειτουργία της θηροφυλακής με φυσική συνέπεια τη μείωση των θηροφυλάκων.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων που ενημερώθηκε για το θέμα αυτό από τη διοίκηση της ΚΟΜΑΘ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων μετά από την πληροφόρηση που είχε από τη διοίκηση της Στ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για το πρόβλημα που ανέκυψε στην έκδοση της ετήσιας απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τον καθορισμό της συνδρομής των κυνηγών στους Κυνηγετικούς Συλλόγους, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τον προβληματισμό του και την ανησυχία του για την έκβαση του ζητήματος. Παράλληλα καλεί τον Υπουργό να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας αλλά και η συνέχιση του πολύτιμου έργου των φυλάκων θήρας που έχουν προσλάβει. Ένα έργο που το έχει ανάγκη η πρόσφατα δοκιμαζόμενη με περιβαλλοντολογικές καταστροφές ελληνική ύπαιθρο και που στηρίζει καθημερινά το σύνολο των ελλήνων κυνηγών.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας οφείλει επίσης να επισημάνει πως η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την αδυναμία της μέχρι σήμερα ασκηθείσας πολιτικής. Αδυναμία που επιβάλει τον επαναπροσδιορισμό της στάσης αλλά και την αποσαφήνιση και ρύθμιση όλων των αναγκαίων ζητημάτων που τροφοδοτούν την εκδήλωση ανάλογων φαινομένων όπως είναι το καθεστώς πρόσληψης (π.χ. η προηγούμενη εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων),η λειτουργία – καθήκοντα – θεσμικά θέματα των φυλάκων θήρας, μέσα από την έκδοση της από καιρό αναμενόμενης υπουργικής απόφασης του ν. 3208/03.

Τέλος ίσως είναι ευκαιρία το Υπουργείο να επανακαθορίσει και τη μέχρι τώρα στάση του στην εξαγγελλόμενη δημιουργία του Οργανισμού Θήρας μέσα από τον οποίο μπορεί να αναθεωρηθεί γενικότερα όλη η φιλοσοφία της θηραματικής πολιτικής της χώρας μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Ρετζέπης Γεώργιος Τριανταφυλλίδης

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων