Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας

0

ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 202
ΠΑΤΡΑ:25 /5/2002
ΤΗΛ.&FAX. 0610344348
ΠΑΤΡΑ – Τ.Κ.26334
ΑΡ.ΠΡ.: 323

ΠΡΟΣ: ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟ ΤΥΠΟ

23-24/11/02 ο Κυνοφιλικος όμιλος Αχαΐας διοργάνωσε αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων πρακτικού κυνηγίου C.A.C. C.A.C.I.T. σε θήραμα μπεκάτσα, για Αγγλικές και Ηπειρωτικές φυλές.

Και φέτος όπως κάθε χρόνο οι ήταν εκεί , πάνω από πενήντα σκυλιά την πρώτη ημέρα και περίπου σαράντα για την δεύτερη.

Δυο τερρεν για τις Αγγλικές φυλές και ένα για τις ηπειρωτικές. O αγώνας διοργανώθηκε στο υπέροχο δασός της Φολόης στο νόμο Ηλείας. Kαι φέτος όπως κάθε χρόνο, παρά την απουσία του θηράματος που παρατηρητε στην περιοχή μας το δασός έδωσε την ευκαιρία σε σκυλιά να μπουν στην βαθμολογία. Eξι πούλια στα τρία τερρεν, δυο στις ηπειρωτικές, τρία στο τερρεν δυο, και ένα στο τερρεν ένα, αυτά την πρώτη ημέρα.

Έτσι έχουμε τρία σκυλιά στην βαθμολογία στο τερρεν δυο. Η GIOYLIKA του κύριου Ζαρναβέλη, ένα πόιντερ που στον αντίστοιχο περσινό αγώνα του ομίλου μας μέσα σε ένα διήμερο έγινε πρωταθλήτρια πρακτικού κυνηγίου. Eτσι και φέτος απόδειξε ότι ένας σκύλος δεν χρειάζεται να έχει μόνο τύχη αλά και την ικανότητα για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα του δοθεί μέσα στο τερρεν για να εξασφάλιση τον πόντο, στο δεύτερο λεπτό της επανάκλησης μπόρεσε και ένα δύσκολο πούλι που και οι κριτές κύριοι Λάμπρου Μιχάλης και Κούρασης Γεώργιος την χαρακτήρισαν παρά πολύ συγκεντρωμένη, σκυλί με παρά πόλη εμπειρία και πόλη σταθερότητα και της απένειμαν το 1ος εξαίρετος C.A.C. C.A.C.I.T..

2ος εξαίρετος είχαμε το Αγγλικό σέττερ RAS του κύριου Τσοπάνογλου που ήταν στα πολύ καλά επίπεδα του αγώνα με μπρίο και ενέργεια ένα πούλι με μια εξαίρετη σεττερ φέρμα και δικαίως σαν κυνηγός που είναι εξασφάλισε και φέτος μια θέση στην βαθμολογία.

3ος εξαίρετος ένα πανέμορφο Αγγλικό σεττερ ο GERRY DELLA BASSANA του κύριου Θεοδοσίου, που με έμπειρο τρόπο και με πολύ με ωραίο ανέβασμα και ρίσκο, πείρε μια εξαίρετη φέρμα και μπλόκαρε το πούλι.

Στο ίδιο τερρεν υπήρξαν και τρία αξιόλογα σκυλιά που δυστυχώς ήταν άτυχα και δεν συνάντησαν θήραμα έτσι οι κριτές τους έδωσαν ακόμα μια ευκαιρία και τα κάλεσαν για επανάκληση, ήταν τα Αγγλικά σέττερ DILL-SPIN ELBA του κύριου Πρασόπουλου με κυναγωγό τον κύριο Σπινόκια, και o DILL-SPIN GRECO του κύριου Σπινόκια, καθώς και το πόιντερ GLAYKH του κύριου Ντούβα.

Στο τερρεν ένα κριτές ήταν οι κύριοι Κοπανάς Σωτήρης και Καψάκης Δημήτριος δεν είχαν σκυλί στην βαθμολογία παρά μόνο δυο σκυλιά για επανακληση την ALBA πόιντερ του κύριου Μαγιώνου και την ZOYARA επίσης πόιντερ του κύριου Αναγνωστόπουλου που δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχερές να συναντήσουν θήραμα και στην επανακληση.

Ο κύριος Κατσίκης Ανδρέας έκρινε στο τερρεν με τα ηπειρωτικά, όπου και εκεί δεν είχαμε σκυλί στην βαθμολογία, παρά μόνο ένα Κούρτσχααρ σε επανακληση του κύριου Παπαγιαννόπουλου, ο κριτής στην αναφορά του είπε ότι ήταν, ένας σκύλος με διάθεση να πάρει τερρεν και κίνηση στο στυλ της φυλής του, αλλά δεν ήταν τυχερός να συναντήσει θήραμα και έληξε άκαρπη η διαδρομή του.

Την δεύτερη ημέρα δεν είχαμε σκυλί στην βαθμολογία και στα τρία τερρεν, παρόλο δόθηκαν οι ευκαιρίες σε κάποια σκυλιά.

Στο τερρεν ένα κριτές ήταν οι κύριοι Κοπανάς Σωτήρης και Καψάκης Δημήτριος.

Κατά την άποψη των Κρίτων υπήρχαν πούλια στα τερρεν, αλά τα περισσότερα σκυλιά, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις δεν κυνηγούσαν καν, έκαναν διαδρομές στα χωράφια και δεν έμπαιναν στα πυκνά, τους έδωσαν περισσότερο χρόνο που δυστυχώς δεν αξιοποίησαν.

Ένα σκυλί που κατά την γνώμη τους έψαχνε για θήραμα ήταν η GIOYLIKA κύριου Ζαρναβέλη, αλά δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που της ειδώθηκε. Το τερρεν δυο έκριναν οι κύριοι Λάμπρου Μιχάλης και Κούρασης Γεώργιος, στην αναφορά που έκαναν διαπίστωσαν ότι την δεύτερη ημέρα το θήραμα είχε άλλη συμπεριφορά, ήταν νευρικό και δεν έδωσε την δυνατότητα σε κάποια σκυλί να φερμάρει. Τους άρεσε ένα ζευγάρι και του έδωσαν τον διπλάσιο χρόνο, όπου οι σκύλοι όλο το τερρεν που τους εδόθη, έψαξαν με ένταση και πάθος, αλά δεν βρήκαν πούλια. Τα σκυλιά αυτά είναι το πόιντερ ARHS του κύριου Κουλουρά, και το πόιντερ ZOYARA του κύριου Αναγνωστόπουλου. Επίσης στο ίδιο τερρεν, στους κριτές άρεσαν αλλά δυο σκυλιά που τους τράβηξαν το ενδιαφέρον, γιατί ήταν κυνηγόσκυλα με πάθος και ένταση, είναι το πόιντερ LYKABETTHS ERTA του κύριου Δελαπόρτα με κυναγωγό τον κύριο Δημήτριου, και ο ASSOS αγγλικό σεττερ του κύριου Καγιάφας του οποίου έδωσαν επανακληση, αλλά δυστυχώς και εδώ η νευρικότητα του πουλιού στέρησε την δυνατότητα να έχουμε έναν σκύλο στην βαθμολογία.

Στο τερρεν με τις Ηπειρωτικές φυλές κριτής ήταν ο κύριος Κατσίκης Ανδρέας.

Την δεύτερη ημέρα όπως ανέφερε ο κριτής η απουσία του θηράματος ήταν γενική, και στέρησε σε τρία σκυλιά να μπουν στην βαθμολογία. Το Επανιέλ Μπρετόν ROMPEN του κύριου Γιούλη, Κούρτσχααρ

ΔΙΑΣ του ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ του κύριου Παπαγιαννόπουλου, PEPE του κύριου Ρούσου με κυναγωγο τον κύριο Καπάτο, ήταν άξια σκυλιά και τους άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία.

Στον αγώνα παρευρέθη και ο κύριος Λεβαντίνος Αλέκος εκπρόσωπος του ομίλου πόιντερ και σεττερ κλαμπ.

Στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η προσπάθεια του Κ.Ο.Α. στέφετε από μεγάλη επιτυχία, και η πορεια των πατρινών σκύλων είναι ανοδική, και εύχεται να γίνονται πολύ αγώνες, ώστε να μπορέσουμε το επίπεδο των σκύλων.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων