Ανακοίνωση της ΚΣΕ για τα ελάφια της Πάρνηθας

0

Τα δήθεν 50 σκοτωμένα ελάφια……..

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μετά από έρευνα την οποία έκανε για να διαπιστώσει την αξιοπιστία της καταγγελίας περί «θανάτωσης 50 ελαφιών» στην Πάρνηθα, ανακοινώνει τα εξής:

1. Οι καταγγέλοντες το θάνατο δήθεν 50 ελαφιών δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως στοιχείο, αναφορά ή έστω ένδειξη για να στηρίξουν την ασύστολη αυτή καταγγελία τους.

2. Τα Δασαρχεία, οι δασοφύλακες, οι θηροφύλακες, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, οι διάφοροι φορείς (εκτός 2 περιπτώσεων εκ των οποίων 1 αναφέρθηκε από την κοινότητα Οινόης) δεν έχουν διαπιστώσει κανένα άλλο περιστατικό.

3. Ούτε τους καταγγέλθηκαν ποτέ περιστατικά για θανάτωση ελαφιών.

4. Η φωτογραφία απογευματινής εφημερίδας των Αθηνών ως απόδειξη λαθροθηρίας στην Πάρνηθα δεν αφορά τον συγκεκριμένο τόπο και τη συγκεκριμένη καταγγελία.

5. Όταν υποτιθέμενες πράξεις, αφού τίποτε το αποδεδειγμένο δεν μπορούν να δώσουν οι καταγγελίες, αποδίδονται με περισσή ευκολία συλλήβδην στους κυνηγούς, αποδεικνύεται περίτρανα το αντικυνηγετικό μένος αυτών που έτσι λειτουργούν.

6. Οι αντικυνηγοί ποτέ δεν προσέφεραν υπηρεσίες στο περιβάλλον διότι η αναξιοπιστία των ισχυρισμών τους, η παντελής έλλειψη γνώσεων για το κυνήγι και τη φύση, η καπηλεία της δικαιολογημένης ευαισθησίας της κοινής γνώμης για τα θέματα του περιβάλλοντος, το μόνο που κάνουν είναι να παρασύρουν σε λάθος δρόμο αποπροσανατολίζοντας έτσι τις όποιες ενέργειες από τη σωστή κατεύθυνση.

7. Ό,τι «πουλάει» δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια, ό,τι εντυπωσιάζει δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικό, ό,τι συγκινεί δεν σημαίνει ότι είναι αληθινό, ό,τι «ντύνεται» με οικολογικό περίβλημα δεν σημαίνει ότι βοηθάει τη φύση γιατί δεν έχει ουσία και το απλό περίβλημα δεν επαρκεί.

Είναι καιρός οι αντικυνηγοί να αντιληφθούν και να αναγνωρίσουν ότι η πραγματική, ουσιαστική και αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος περνάει μέσα από το τεράστιο έργο των κυνηγετικών οργανώσεων. Όχι με τις ανυπόστατες καταγγελίες. Είναι καιρός, επίσης, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας να αναγνωρίσουν αυτό το τεράστιο έργο και να το προβάλλουν. Έτσι θα βοηθήσουν πραγματικά την προστασία της φύσης. Οι πιθανές μεμονωμένες πράξεις δεν καταργούν ποτέ το σύνολο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων