Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών

0

ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (O.K.A)
Τ.Θ. 34 004 ΑΘΗΝΑ 100 29 ΕΛΛΑΣ
Tηλ./fax: 210 5227388
(Γραφεία: οδός Mενάνδρου 54, Ομόνοια, 3ος όροφος.)
e-mail: okathens@hotmail.com
ιστοσελίδα: http://okathens.8m.com/

Πρόγραμμα Σεμιναρίων 2003

ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ (εκτός του Ιανουαρίου)
Στα γραφεία του Ο.Κ.Α. (Μενάνδρου 54 Ομόνοια, 3ος όροφος) ώρες: 6-9.30μ.μ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Σάββατο 11/1 ώρα 6 μ.μ.: ΤΕΧΝΗΤΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. Tί γίνεται με έναν άπειρο ή διστακτικό επιβήτορα που δυσκολεύεται να εκπληρώσει το ρόλο του; Ή, με τις βαριές φυλές (π.χ.Μπούλντογκ) που παρουσιάζουν δυσκολίες στο ζευγάρωμα; Κι΄ αν ο επιβήτορας των ονείρων του εκτροφέα βρίσκεται στην άλλη άκρη της γης; Ή, δεν βρίσκεται πια στη ζωή; Σ΄ αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις, η τεχνητή γονιμοποίηση έρχεται να δώσει σωτήριες λύσεις και να επιτρέψει ακόμα και στα πιο απρόσιτα εκτροφικά όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Όλα τα “πως” και τα “γιατί” από μια έμπειρη και ειδικευμένη στο θέμα κτηνίατρο η οποία εφαρμόζει τη μέθοδο στη χώρα μας.
Ομιλήτρια: Χοτζόγλου Aγγελική, κτηνίατρος
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Τετάρτη 5/2 ώρα 6 μ.μ.: ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Tην τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί παγκοσμίως μια επανάσταση σχετικά με τις μεθόδους εκπαίδευσης σκύλων στη βασική υπακοή, αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς. Η τάση αφορά ανθρωπιστικές μεθόδους, χωρίς καμμία αρνητική ή επίπονη για το σκύλο συνέπεια, που βασίζονται στην κατανόηση της φύσης του και στην μοντέρνα κυνο-ψυχολογία.
Ομιλητής: Αραχωβίτης Γιάννης, εκπαιδευτής
MAΡΤΙΟΣ
Τετάρτη 5/3 ώρα 6μ.μ.: EΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΤΡΟΦΗ. Οι βάσεις και οι αρχές για μια επιτυχημένη εκτροφή υγιών, τυπικών μορφολογικά και συμπεριφερολογικά σκύλων. Ο προγραμματισμός, ο χώρος, οι γεννήτορες και τα άλλα στοιχεία που οδηγούν στο επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Ομιλητές: Nικολακόπουλος Γιάννης & Νικολακοπούλου Ειρήνη, εκτροφείς

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Τετάρτη 2/4 ώρα 6μ.μ.: EKΘΕΣΗ ΣΚΥΛΩΝ CRUFTS 2003. Προβολή βιντεοταινίας από τη μεγαλύτερη και λαμπρότερη έκθεση σκύλων του πλανήτη! 20.000 καθαρόαιμοι σκύλοι από 140 διαφορετικές φυλές, διαγωνισμοί υπακοής, ειδικές επιδείξεις, αγώνες ατζίλιτυ, 100.000 επισκέπτες κάθε χρόνο, αρχές Μαρτίου, στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της Ευρώπης, στο Μπίρμιγχαμ της Αγγλίας. Το σκηνικό του περίφημου και ιστορικού Crufts Dog Show, όπως το κατέγραψαν οι κάμερες του BBC ζωντανά, μπροστά στα μάτια μας.
ΜΑΪΟΣ
Tετάρτη 7/5 ώρα 6 μ.μ.: ATYXHMATA & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Τι πρέπει να κάνουμε αν δαγκώσει φίδι το σκύλο μας; πώς αντιμετωπίζουμε τα τσιμπήματα εντόμων και το αλλεργικό σοκ πριν καταφθάσει ιατρική βοήθεια; Ποιοί είναι οι συνηθέστεροι κίνδυνοι που παραμονεύουν και τι πρέπει να προσέχουμε; Ποιές πρώτες βοήθειες πρέπει να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε περίπτωση ατυχήματος; Πώς προφυλάσσουμε το σκύλο μας από θερμοπληξία και πώς πρέπει να ταξιδεύει με ασφάλεια; Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του κυνόφιλου;
Oμιλήτρια: Σταθοπούλου Βασιλική, κτηνίατρος
ΙΟΥΝΙΟΣ
Τετάρτη 4/6 ώρα 6 μ.μ.: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΚΥΛΟΥ & ΕΠΙΒΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. Για τις περισσότερες φυλές στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα εκτροφείς, ούτε αρκετά ποιοτικά δείγματα υψηλής γενεαλογικής αξίας. Επομένως, για τους περισσότερους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα ζώο ποιότητας ή να κάνουν μια αξιόλογη γέννα, η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η εισαγωγή από κάποιο κορυφαίο εκτροφείο εκτός Ελλάδος ή το ζευγάρωμα με επίλεκτο επιβήτορα στο εξωτερικό. Τα “πως” και τα “γιατί” μιας συχνά συναρπαστικής εμπειρίας.
Ομιλητής: Κωστόπουλος Γιώργος, εκτροφέας-κριτής
ΙΟΥΛΙΟΣ
Τετάρτη 2/7 ώρα 6 μ.μ.: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ F.C.I 2003. Προβολή βιντεοταινίας από την σημαντικότερη έκθεση σκύλων της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας που πραγματοποιείται σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο. Το 2003 στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας για μια ακόμη φορά επιχειρείται συμμετοχή-ρεκόρ που θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει τους 16.000 καθαρόαιμους σκύλους από 40 και πλέον χώρες όλου του κόσμου. Οι κορυφαίοι των κορυφαίων διαγωνίζονται για τις ανώτατες διακρίσεις και εμείς έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις εκθαμβωτικές εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες από τους στίβους της μορφολογίας, της υπακοής, του ατζίλιτυ και των ειδικών επιδείξεων.
Σχολιασμός: Mακαρίτης Στέλιος, εκτροφέας-κριτής
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 3/9 ώρα 6 μ.μ.: EΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΚΥΛΩΝ. Mιά εθνική υπόθεση με πολλές πτυχές, που απαιτεί την συμβολή και αφύπνιση όλων μας. Η διάσωση, αναγνώριση, εξάπλωση, βελτίωση και γενικώς εδραίωση των ελληνικών φυλών σκύλων και οι τρόποι για να επιτευχθεί.
Ομιλητής: Μακαρίτης Στέλιος, εκτροφέας-κριτής.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 1/10 ώρα 6 μ.μ.: ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ. Απλές και βασικές συμβουλές από μία έμπειρη εκτροφέα προς τους αρχαρίους – κυρίως – εκτροφείς και όσους σκέπτονται να ασχοληθούν με την εκτροφή στο μέλλον. Η προετοιμασία για τη γέννα, ο ρόλος και η συμβολή του εκτροφέα, οι πιθανές επιπλοκές που απαιτούν την έγκαιρη παρέμβαση κτηνιάτρου και οι πρώτες, κρίσιμες ημέρες ζωής των κουταβιών.
Ομιλήτρια: Κιουρτζή-Κάντζου Σταυρούλα, εκτροφέας-κριτής.
NOEMΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 5/11 ώρα 6 μ.μ.: MOΡΦΟΛΟΓΙΑ & ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗ. Εισαγωγή στην αναλυτική και συνθετική θεώρηση του σκύλου ως συνόλου μορφολογικών, ανατομικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών. Εξωτερικά σωματικά στοιχεία, σκελετο-μυική δομή, ορολογία και λειτουργία αυτών. Απαραίτητοι τομείς μελέτης για τον εκτροφέα και τον κριτή.
Ομιλήτρια: Γκινάλα Μαρία, εκτροφέας-κριτής.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Τετάρτη 3/12 ώρα 6 μ.μ.: KΡITIKH ΣΚΥΛΩΝ-ΚΡΙΤΕΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ. Ποιός ο ρόλος του κριτή εκθέσεων, ποιές οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος κριτής σύμφωνα με τους κανονισμούς του Κ.Ο.Ε., ποιά τα ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται, πώς πραγματοποιείται η αξιολόγηση των σκύλων, γιατί οι απόψεις των κριτών διαφέρουν;
Ομιλητής: Κωστόπουλος Γιώργος, εκτροφέας-κριτής.

Στο τέλος του κύκλου των σεμιναρίων του 2003 θα χορηγηθεί από τον Ο.Κ.Α Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όσους έχουν παρακολουθήσει έξι (6) και άνω από τα σεμινάρια του προγράμματος.
Aντίτιμο Συμμετοχής: 1O ευρώ το άτομο ανά σεμινάριο

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων