Κυνοτρόφοι Ιταλίας

0

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον στην αγοροπωλησία σκύλων!

Όλοι οι κυνηγοί ενδιαφερόμαστε να αποκτήσουμε ένα σκύλο καλής γενεαλογικής αξίας, με χαρτιά και γονείς πρωταθλητές!

Υπάρχουν πολλές προσφορές όλες δίνουν άριστα κουτάβια, με γονείς πρωταθλητές και μάλιστα επειδή πολλοί αναγκαστικά ανατρέχουμε στην γείτονα χώρα Ιταλία που με όλα τα υπέρ και κατά, αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια κρατά τα ηνία στα σκυλιά αγώνων .Μάλιστα τον τελευταίο καιρό υπάρχει και καινούργια μόδα…που μάλλον θα μας επηρεάσει σύντομα!

Τα μπεκατσόσκυλα. δηλ. απλούστατα διαφημίζονται σκυλιά και μάλιστα σαν κουτάβια τα οποία αποκτώντας τα θα γίνουν και άριστα μπεκατσόσκυλα..
Υπάρχουν ήδη δεκάδες εκτροφεία που παρουσιάζουν σκυλιά “μπεκάτσας” , ίσως γιατί πλέον στο 90% του χώρου που ασκείται η θήρα είναι το μόνο άγριο θήραμα!

Τώρα επειδή έχουμε και την ξενομανία ..έψαξα εξαντλητικά την Ιταλία για να βρω σκυλιά που θα με ικανοποιούσαν Κυνηγετικά!
Έχω πλέον ξεχωρίσει τα αγωνόσκυλα από τα κυνηγόσκυλα. αν και τα σκυλιά αγώνων πουλάν γιατί έχουν τίτλους!

Η κατάσταση στην γείτονα χαώδης…λίγο το ταμπεραμέντο των Μεσογειακών φίλων να σου πασάρουν ότι πιο σκάρτο…λίγο το ότι δεν έχουν και ένα όνομα που να φημίζονται για την ειλικρίνεια τους…με έκανε να ψάξω πολύ!

Τα εκτροφεία εκατοντάδες, κάθε χωριό κάθε πόλη έχει πολλά εκτροφεία, σε όλα δε που κοίταξα έχουν και πρωταθλητές…άλλου μορφολογίας άλλου αγώνων κλπ. Έτσι και αλλιώς μια οποιαδήποτε γραμμή κάνοντας μια διασταύρωση με ένα πολύ καλό σκυλί που την χρυσοπληρώνει ..πουλά και τους απόγονους πανάκριβα!
Συγκεκριμένα δε εκτροφεία τα οποία επισκέφθηκα είχαν σκυλιά σε αναπαραγωγές τα οποία τουλάχιστον 4 γενεές δεν κυνήγαγαν ..απλώς ζευγαρώνανε, με ένα πρωταθλητή…και πολλά κυνήγαγαν μόνο φασιανούς!

Τελικά επειδή κατά την διάρκεια των σπουδών μου είχα φίλους που κυνήγαγαν στις Άλπεις δύσκολα θηράματα και πολλές φορές ζήταγα την γνώμη τους αλλά έκανα και την κακία κριτική για την κατάσταση των σκύλων…ένα όνομα στριφογύριζε συνεχώς στις συζητήσεις dot.Morsiani!

Έτσι τελικά μου δωρίθηκε ένα κουτάβι, και οι φίλοι μου, μου παρουσίασαν έναν άνθρωπο που είχε πράγματι μεγάλη Αγάπη στο κυνήγι και στις εκτροφές του!

Ήρθα σε επαφή μαζί του και γνώρισα έναν άνθρωπο που ασχολείται επιλεκτικά με την εκτροφή των σέτερ που την παρέλαβε από τον πατέρα του!
Αυτή την στιγμή είναι 70 χρόνων εφαρμόζει όλες τις αρχές γενετικής του Lewellin και Laverak και έχει μάλιστα ίσως αυτή την στιγμή τα μοναδικά σέτερ που είναι καθαρόαιμα Lewellin και μια γραμμή σέτερ αποκλειστικά δικιάς του εκτροφής !

Τα σκυλιά αυτά τα απόκτησε μετά από μια μεγάλη διαδικασία ταξιδιών και γνωριμιών από άτομα που από Ν. Αφρική και ΗΠΑ του δώσανε σκυλιά Lewellin έτσι αυτή την στιγμή έχει γενεαλογία η οποία πρώτα απ όλα έσωσε την καθαρότητα μιας γραμμής αίματος που στην Ευρώπη είχε πλέον χαθεί!

Έχω όλη αυτή την εργασία στα χέρια μου που είναι όμως ογκώδης και θα την παρουσιάσω μελλοντικά διότι είναι πράγματι αξιέπαινο πως η αγάπη μερικών κυνοφίλων όπως του κ. Morsiani προσέφερε στην κυνηγετική κυνοφιλία!

κ. Γκριτζάλας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων