Προληπτικά μέτρα για τη “γρίπη των πτηνών” στον Έβρο

0

Τη λήψη των καθιερωμένων προληπτικών μέτρων για τη “γρίπη των πτηνών” ανακοίνωσε η Κτηνιατρική Διεύθυνση Έβρου. Σύμφωνα μεαυτά, απαγορεύεται στους κατοίκους των χωριών Πόρου, Γεμιστής, Κήπων, Λαγυνών, Λυκόφης, Κορνοφωλιάς, Μάνδρας και Λαβάρων, που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από τον ποταμό Έβρο, να διατηρούν οικόσιτα πουλερικά σε ανοιχτούς χώρους, αλλά υποχρεούνται να τα περιορίσουν σε στεγασμένους και περιφραγμένους ορνιθώνες.

Όσον αφορά τους κατοίκους των άλλων οικισμών και χωριών, προβλέπεται ο περιορισμός των εκτροφών τους εντός περιφραγμένων χώρων. Τα μέτρα έχουν σκοπό την προστασία των πουλερικών από ενδεχόμενη επαφή τους με άγρια πτηνά, ενώ τονίζεται ότι ο χαρακτήρας τους είναι καθαρά προληπτικός, καθώς δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα με τα πτηνά στο νομό Έβρου.

Συγχρόνως, η Κτηνιατρική Διεύθυνση υπενθυμίζει επίσης και τη συνέχιση ισχύος της απαγόρευσης που αφορά τις πωλήσεις πτηνών, οποιασδήποτε ηλικίας και είδους, στις λαϊκές αγορές. Οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται ποινικά.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων