Ορτύκια με μπέικον

0

Υλικά
10 ορτύκια
ένα τέταρτο του φλιτζανιού ελαιόλαδο
μισό φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμάρια μανιταράκια χοντροκομμένα
τρία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λωρίδες
ένα ζωμό κότας
δυο κουταλιές μαρμελάδα σταφυλιού
δυο φλιτζάνια κόκκινο κρασί ξηρό καλής ποιότητας
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε τα ορτύκια, τα δένετε με ένα ψιλό σπάγκο, βάζετε αλεύρι σε ένα βαθύ δοχείο και τα αλευρώνετε.
Ζεματάτε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα ορτύκια από όλες τις μεριές και μετά τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζετε.
Μετά προσθέτετε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα δυο λεπτά, προσθέτετε τα μανιτάρια και το μπέικον και τσιγαρίζετε. Ρίχνετε μετά το κρασί και τον ζωμό και ανακατεύεται μέχρι να κοχλάσουν και ρίχνετε τη μαρμελάδα, το αλάτι
και το πιπέρι. Ρίχνετε τα ορτύκια στη σάλτσα και σιγοβράζετε, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να γίνουν τρυφερά και η σάλτσα να δέσει. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 25-30 λεπτά.
Όταν τελειώσου, σερβίρετε σε ζεστή πιατέλα με τηγανητές πατάτες και λαχανικά εποχής και ένα καλό κόκκινο ξηρό κρασί.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων