Αγροφύλακας εκτέλεσε εν ψυχρώ θηροφύλακα

0

ethnos.gr

Αγροφύλακας έστησε ενέδρα θανάτου και εκτέλεσε σαν αγρίμι 41χρονο θηροφύλακα, χθες το απόγευμα, στη Διακοπή Φωκίδας, για προσωπικές διαφορές.
Το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος, που, όπως αποδεικνύεται, είναι ένα άτομο κατεξοχήν παραβατικό, πέρυσι τον Ιούλιο είχε ξαναπυροβολήσει το αυτοκίνητο του άτυχου θηροφύλακα, είχε συλληφθεί παλιότερα και για λαθροθηρία, ενώ πληροφορίες από συγχωριανούς τους λένε ότι είχε πυροβολήσει ακόμα και περιπολικό.

Μάλιστα, ο θηροφύλακας είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του δράστη στον εισαγγελέα Αμφισσας και είχε ενημερώσει την αστυνομία ότι κινδύνευε.

Στις καταγγελίες του ανέφερε ότι ο δράστης είχε πυροβολήσει τον ίδιο και τον αδελφό του και πριν από 5 χρόνια, πράξη για την οποία καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθεί και επισήμως χθες το βράδυ).

Παρόλα αυτά, όχι μόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος, αλλά κατετάγη στην Αγροφυλακή και ορκίστηκε τον Αύγουστο, προκειμένου η κυβέρνηση να τακτοποιήσει τις κομματικές της υποσχέσεις, μαζί με τους 1.000 που είχαν περάσει στις περιβόητες εξετάσεις του 1993, γεγονός που δημιουργεί μείζον θέμα για τα κριτήρια πρόσληψης των «αστυνόμων της οικολογίας» και τους «πραίτορες της υπαίθρου» του Βύρωνα Πολύδωρα.

Θύμα του άγριου εγκλήματος είναι ο Κων/νος Παπανδρέου, 41 χρόνων, που υπηρετούσε με ζήλο στο Σώμα της Θηροφυλακής, μιας υπηρεσίας που συστάθηκε με νόμο και συντηρείται από τις κυνηγετικές οργανώσεις, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα αστυνόμευσης σε ό,τι αφορά τη λαθροθηρία.

Ενέδρα
Ο 39χρονος αγροφύλακας Κ.Κ. του είχε στήσει ενέδρα στις 5.30 το απόγευμα έξω από το χωριό και όταν ο θηροφύλακας φάνηκε με το αυτοκίνητό του τον πυροβόλησε εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Ο 41χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και λαβωμένος προσπάθησε να ξεφύγει στα χωράφια, αλλά ο αγροφύλακας τον ακολούθησε και του έδωσε τη χαριστική βολή.

Στη συνέχεια ξέφυγε προς τα βουνά της Ναυπακτίας, όπου τον αναζητούσαν όλη τη νύχτα τα αστυνομικά αποσπάσματα, αλλά μέχρι τις πρωινές ώρες δεν είχε εντοπιστεί.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

H Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοινωση σχετικά με την απώλεια του θηροφύλακα.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζοντας τους κυνηγούς της χώρας μας, καταθέτει την βαθιά μας οδύνη και θλίψη για το ειδεχθές έγκλημα που αφαίρεσε με τρόπο ύπουλο τη ζωή του Θηροφύλακα Κώστα Παπανδρέου.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια που απευθύνουμε στην οικογένειά του, δεν μπορούν βέβαια να απαλύνουν το πόνο των δικών του, εκφράζουν όμως τα ειλικρινή αισθήματα όλων μας και την πεποίθησή μας ότι το περιβάλλον έχασε έναν άξιο και αφοσιωμένο υπηρέτη της προστασίας της φύσης που για πολλά χρόνια την υπηρέτησε με επιμονή, συνέπεια, δικαιοσύνη και απέραντη αγάπη.

Ανάλογες ανακοινώσεις έκαναν και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες:

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την πιο βαθιά της θλίψη, την ολόψυχη συμπαράσταση και τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άριστου συνεργάτη της και θηροφύλακα Κωνσταντίνου Παπανδρέου, που κατά απίστευτο και ειδεχθή τρόπο δολοφονήθηκε την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008, στο χωριό Δάφνο της ορεινής Φωκίδας.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας πιστεύει ότι οι αρμόδιες αρχές διερευνούν ήδη τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό τούτο γεγονός που συγκλόνισε όλον τον κυνηγετικό κόσμο και πιστεύει ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει, εκεί που πρέπει.

Ο Κώστας Παπανδρέου, ενταγμένος από τους πρώτους στο σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, τίμησε στο έπακρο όλα αυτά τα χρόνια και την αποστολή και τα καθήκοντά του, μετατρέποντας την ανάγκη της προστασίας της άγριας ζωής, σε προσωπικό καθημερινό του αγώνα.

Ολόκληρη η πολύχρονη δράση του, το καταγεγραμμένο έργο του στην πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών εις βάρος της φύσης και της πανίδας, απλά επιβεβαιώνουν πόσο δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που αφήνει πίσω του ο άδικος χαμός του Κώστα Παπανδρέου.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας θα συμπαρασταθεί με όλους τους τρόπους στην οικογένεια του εκλιπόντος συνεργάτη της, ενώ θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα ώστε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες, στις αιτίες και στις ενδεχόμενες παραλείψεις που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του Κώστα Παπανδρέου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το αποτρόπαιο γεγονός της άνανδρης δολοφονίας του θηροφύλακα Κωνσταντίνου Παπανδρέου και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων