Mπεκάτσες με πράσινη πιπεριά

0

Yλικά
4-6 μπεκάτσες, 1 ποτήρι (νερού) κρασί κόκκινο, 3-4 πιπεριές πράσινες, 3 μέτρια κρεμμύδια, 3 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 πουμαρό, αλάτι, πιπέρι.

Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε τις μπεκάτσες προσεκτικά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα εντόσθια και πλένουμε με άφθονο νερό.
Σε μια μέτρια χύτρα μαγειρέματος λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πουλιά. Έπειτα, σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με αυτό, για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίες τις πιπεριές, κομμένες σε φαρδιές ροδέλες. Προσθέτουμε στη χύτρα όσο νερό απαιτείται και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά.
Tο φαγητό σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με μακαρόνια, ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές, και με εκλεκτό κόκκινο (μπρούσκο) κρασί.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων