Λαγός στο χαρτί

0

Υλικά
Ένα λαγό
λίγες κουταλιές κονιάκ
μισό κιλό μανιτάρια άγρια ή και ανάμειχτα με καλλιεργημένα
ένα φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι και πιπέρι
μια κουταλιά βούτυρο και τρεις κουταλιές λάδι
δυο κουταλιές ξίδι, για τα άγρια μανιτάρια

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα μανιτάρια και ρίχνετε τα άγρια σε νερό με ξίδι, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρά φετάκια, τα βάζετε όλα σε μια κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι χοντρό και τα σκεπάζετε. Τ’ αφήνετε δυο με τρία λεπτά να κατεβάσουν το νερό τους
και τα στραγγίζετε.
Καθαρίζετε και πλένετε το λαγό και αφού το κόψετε σε κομμάτια, βάζετε το βούτυρο με το λάδι σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Αφού ζεστάνετε το κονιάκ σε ένα μικρό μπρίκι, το ανάβετε και περιχύνετε το λαγό στην κατσαρόλα με το αναμμένο κονιάκ. Όταν σβήσει το κονιάκ αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230° (θερ. 7). Κόβετε ένα τετράγωνο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόχαρτο από ρολό. Βάζετε κάτω το αλουμινόχαρτο και πάνω το λαδόχαρτο. Τοποθετείτε το λαγό στο κέντρο του λαδόχαρτου, βάζετε γύρω γύρω τα μανιτάρια και το κρεμμυδάκι κομμένο σε φετάκια, κλείνετε ερμητικά το λαδόχαρτο και το σφραγίζετε με το αλουμινόχαρτο. Βάλτε το λαγό στο φούρνο για 75 περίπου λεπτά και όταν είναι έτοιμος, σερβίρετε με πιλάφι από ρύζι ή πλιγούρι και ένα καλό κόκκινο κρασί.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων