Αποτελέσματα αγώνων του Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαΐας

0

koaxaias.jpg

…………..Για τον όμιλο γράφει ο γεν. γραμματέας
Τζουραμάνης Μιχάλης

Κυριακή 16/3/2008 A.K.I. {C.A.C.IT} σε ορεινή πέρδικα

Την Κυριακή 16/3/2008 ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας με σύμμαχο τον ιδανικό καιρό διοργάνωσε στο όρος Παναχαϊκό Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων με απονομή C.A.C.IT. με θήραμα την ορεινή πέρδικα για τις Αγγλικές φυλές φέρμας –αφού για μια ακόμη φορά οι κριτές των ηπειρωτικών δεικτών ήταν απασχολημένοι… Οι κυναγωγοί ηπειρωτικών φυλών βέβαια ήταν εκεί με ή και χωρίς τα σκυλιά τους βοηθώντας για την σωστή διεξαγωγή του αγώνα και ελπίζοντας ότι στους επόμενους θα βρεθεί κριτής να κρίνει τα ηπειρωτικά …-
Οι συμμετοχές άγγιξαν τα 75 σκυλιά ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιούνταν αγώνες κυνηγετικής ικανότητας ανά την Ελλάδα! Οι απανταχού κυνόφιλοι έσπευσαν από Αθήνα, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπακτο… Τα σκυλιά χωρίστηκαν σε δυο τερρέν με κριτές για το πρώτο τερρέν τον κ. Παπακωσταντινάκη μαζί με τον κ. Πάσχο και για το δεύτερο τον κ. Καραγεωργόπουλο τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά διότι έμειναν ως και τις 4:00 η ώρα το μεσημέρι στο βουνό προκειμένου να δώσουν στα σκυλιά μια ευκαιρία συνάντησης με τις πέρδικες. Το βουνό είχε αρκετά πουλιά αφού μόνο στο πρώτο τερρέν που ήμουν εγώ τα σκυλιά σήκωσαν τουλάχιστον 8 πουλιά κατά την επιστροφή τους στα αυτοκίνητα, κάτι που σημαίνει ότι τα σκυλιά που είδαν οι κριτές από κοινού ομολογία δεν κάλυπταν σωστά το τερρέν αφήνοντας πέρδικες πίσω τους. rapakoulias-genesis-iolaos.jpgΓια το πρώτο τερρέν τα σκυλιά που άρεσαν στους κριτές ήταν τα Αγγλικά σέττερ Ektor του κ. Κατσίκα, Taigetos Bianca του κ. Γιαννόπουλου και ο γνώριμος από τις βαθμολογίες αγώνων κυνηγετικής ικανότητας Rapakoulias Genesis Iolaos του κ. Καραδήμα ο μόνος που μπήκε και στη βαθμολογία με 1ος Εξαίρετος. Ακόμα άρεσαν στον κ. Παπακωσταντινάκη τα πόιντερ του κ. Μπεκιάρη Ramon και Milan, καθώς και η Star de la Dryoussa του κ. Γιαννόπουλου, σε αυτό το τερρέν σήκωσε και έναν λαγό η Rapakoulis Genesis Dama του κ. Τόλια ενώ πιο κάτω κάποιοι λαγάδες κοιτούσαν έκπληκτοι τη φάση να διαδραματίζεται μπροστά τους χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνει εκεί ένα τσούρμο τρελούς με ένα σωρό πουλόσκυλα. Στο δεύτερο τερρέν τα σκυλιά που ξεχώρισαν χωρίς όμως δυστυχώς να συναντήσουν θήραμα ήταν το Αγγλικό σέττερ Zipel του κ. Περδίκη, η Lora του κ. Αυγέρη, καθώς και τα πόιντερ του κ. Δημόπουλου Raul και Riba.

Κυριακή 23/3/2008 A.K.I. σε φασιανό

Την Κυριακή 23/3/2008 ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο πλέον αγώνα στα Καλάβρυτα με θήραμα τον φασιανό. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μόνο για τους Αγγλικούς δείκτες αφού για μια ακόμη φορά οι κριτές των ηπειρωτικών δεικτών ήταν απασχολημένοι… Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 85 με αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του Κυνοφιλικού Ομίλου Αχαΐας.
Το πρώτο τερρέν το έκρινε ο κ. Παπακωσταντινάκης μαζί με τον κ. Βαλασόπουλο. Σε αυτό το τερρέν μπήκαν 5 Αγγλικά σέττερ στη βαθμολογία:
1η Εξαίρετη Rapakoulias Genesis Clio του κ. Τόλια Ν. μια εξαίρετη σκύλα με μια τυπικότατη φέρμα. 2ος Πολύ Καλός ο Rapakoulias Genesis Alfios του κ. Κωσταντακόπουλου ο οποίος ενώ ξεκίνησε χαλαρά έψαχνε σε πονηρά σημεία 3η Πολύ Καλή Bruna του κ. Κουτρουμπέλη μια σκύλα σέττερ που στερήθηκε μια καλύτερη θέση λόγω των άσχημων τσεκαρισμάτων της, επίσης δεν ανοιγόταν πολύ 4η Πολύ Καλή Zara του κ. Μπακόλια έκανε ανάποδες διαδρομές, είχε λίγο μάτι κατά την έρευνα και κρατούσε λίγο χαμηλά το κεφάλι 5η Καλή Dafni των κ. Γιούλη-Βεσκούκη η οποία κάλυψε λίγο τερρέν με χαμηλή ποιότητα καλπασμού. Μεγάλη άτυχη του αγώνα η Asia di Killer η οποία βρήκε το πρώτο πουλί μέσα σε μια καλαμιά που ήταν αδύνατο να την σερβίρει ο κυναγωγός της και το δεύτερο πουλί αμέσως μετά το σφύριγμα τερματισμού του χρόνου της. Για το δεύτερο τερρέν έκριναν οι κ. Χήνος, Κρανίτης. Όπως εξήγησε ο κ. Χήνος αυτού του είδους οι αγώνες απαιτούν μια ελαστικότητα ως αφορά τη συμπεριφορά των σκυλιών λόγω του απελευθερωμένου θηράματος, μπήκαν 7 σκυλιά στηsnoopy-di-killer.jpg βαθμολογία με 1ος Εξαίρετος το Brick sa Bedema των κ. Θεοδοσίου-Ζάγκλα έναν σκύλο στημένο για αγώνες τέτοιου είδους.2ος Πολύ Καλός Raul (το μοναδικό πόιντερ στη βαθμολογία) του κ. Δημόπουλου σκύλο με καλό ρυθμό που έψαξε σε πονηρά σημεία αλλά στην επανάκληση δεν τα πήγε τόσο καλά.3η Πολύ Καλή Asia του κ. Γαλάνη σκύλα με πολύ ενέργεια, μεγάλο βάθος έρευνας αλλά λίγο κούνημα ουράς κατά τον καλπασμό. 4ος Πολύ Καλός Carlos του κ. Παπαδόπουλου ποιοτικός σκύλος αλλά δεν κράτησε το ρυθμό του ως το τέλος του αγώνα. 5η Πολύ Καλή η Alma του κ. Λουλουδάκη. 6ος Πολύ Καλός Nero των κ. Θεοδοσίου-Ζάγκλα.7η Πολύ καλή Rienza των κ. Θεοδοσίου-Ζάγκλα

Κυριακή 30/3/2008 derby Πελλοπονησιακό με απονομή C.A.C.I.T.

Την Κυριακή 30/3/2008 ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας πρωτοπορώντας για μια ακόμα φορά διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα νεαρών σκύλων με θήραμα το ορτύκι στον κάμπο Λουσών στα Καλάβρυτα. Η συμμετοχή των κυνόφιλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας αφού τα σκυλιά άγγιξαν τα 74 με τα ηπειρωτικά για μια ακόμη φορά να λείπουν απ’ τον αγώνα αφού λόγω κακής συνεννόησης με την κριτή βρέθηκαν ξαφνικά 12 επανιέλ και κούρτσχααρ να περιμένουν να διαγωνιστούν μάταια.
Τα τερρέν χωρίστηκαν βάση της ράτσας των σκυλιών με το πρώτο τερρέν να έχει 34 πόιντερ και κριτή τον κ. Λάμπρου Κώστα με βοηθό τον Ανδρέα Αναγνωστόπουλο. Δυστυχώς όμως όπως μας ενημέρωσε και ο κ. Λάμπρου τα περισσότερα είχαν χαμηλή ποιότητα για την φυλή τους, προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει επιλεκτική εκτροφή βασισμένη σε ποιοτικά πόιντερ γιατί αλλιώς δεν θα βλέπουμε πια σωστά πόιντερ. Η Bety του κ. Πουλντά Χ. μια σκύλα με ενεργητικό καλπασμό εξασφάλισε μια φέρμα και 1η Πολύ Καλή για το τερρέν της, ήταν μια σκύλα στο χαμηλότερο επίπεδο του αγώνα γι’ αυτό και δεν χαρακτηρίστηκε εξαίρετη. Ο Ark του κ. Παναγόπουλου μπήκε στη βαθμολογία με 2ος Καλός. Σκύλα που ξεχώρισε επίσης χωρίς όμως να εξασφαλίσει φέρμα ήταν η Dafni Dimitrios Kapatos του κ. Αναγνωστόπουλου Γ. που για 20 λεπτά έδειξε πολύ καλή διάθεση μέσα στο τερρέν. Επίσης άρεσαν στον κριτή και τα δυο πόιντερ που παρουσίασε ο κ. Μπίκος Ν. ο Matzik και η Rafi δυο παιδιά της σκύλας του Fraga από διαφορετικά ζευγαρώματα.

Στα σέττερ ο κ. Καραγεωργόπουλος έβαλε στη βαθμολογία την Asia di Zaglas Theodosiou σκύλα με καλή έρευνα, όχι ιδιαίτερα συνεχής ως προς τη συγκέντρωση με μέτρια ποιότητα η οποία εξασφάλισε έναν καλό πόντο που την κατέταξε 1η Πολύ Καλή για αυτό το τερρέν. Σκυλιά που άρεσαν ήταν ο Skiper του κ. Καββαδία ένας εξαίρετος στυλίστας συνεχώς συγκεντρωμένος στην έρευνα τον οποίο θα θέλαμε να κάλυπτε λίγο περισσότερο τερρέν όπως είπε ο κ. Καραγεωργόπουλος. Η Athina αδερφή του Skiper του κ. Σταματόπουλου επίσης άρεσε στον κριτή. Ο Ralf άρεσε στον κριτή επίσης, ένας γιος της Rita sa Bedema των Θεοδοσίου-Ζάγκλα. aria-de-saint-lubin-king.jpgΔυο σκυλιά που απέσπασαν καλά σχόλια ήταν ο Romel και η Roma el del Astro του κ. Παναγόπουλου Δ.. Πάλι αδέρφια με μεγάλη νοοτροπία, εξαίρετη κίνηση αλλά όχι τόσο καλή επαφή με τους κυναγωγούς τους ήταν ο Roc di Killer του κ. Ηλιόπουλου Δ. και η Casper di Killer του κ. Τογιόπουλου Γ.. Έκπληξη του αγώνα ήταν η παρουσίαση της Kirki γκόρντον σέττερ του κ. Κωσταντινόπουλου απ’ τον κ. Σταματόπουλο μιας νεαρής και άπειρης σκύλας που όπως μας πληροφόρησαν ιδιοκτήτης και κυναγωγός θα ξαναδούμε σε μελλοντικούς αγώνες. Μεγάλη άτυχη του αγώνα ήταν η Rapakoulias Genesis Clio του κ. Τόλια Ν. η οποία εξασφάλισε μια όμορφη φέρμα αλλά δυστυχώς δεν την κράτησε αρκετά ώστε να την δέσει ο κυναγωγός της. Επίσης καλές εντυπώσεις άφησε η Rapakoulias Genesis Nefeli του κ. Μαγδαληνού.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων