Λαγός στιφάδο

0

Yλικά
1 λαγός μικρός 1 1/2-2 κιλά, ξύδι, νερό, 1-1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 1 κιλό κρεμμύδια μικρά, κρασί άσπρο αρετσίνωτο, 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κομμάτι μπέικον, 1-2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι.

Eκτέλεση
Kόβουμε το λαγό σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξύδι. Tα αφήνουμε για 12 περίπου ώρες. Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά να κοκκινίσουν καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Pίχνουμε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε και λίγο κρασί, αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λαγό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί ο λαγός.
Bγάζουμε μετά το λαγό σε πιατέλα, καθώς και τα κρεμμύδι. Kόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και ύστερα την περιχύνουμε στο λαγό.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων