Θηροφύλαξη στα Στροφάδια

0

strofades.jpgΕνόψει της εαρινής αποδημίας των τρυγονιών η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος γνωρίζοντας την ειδική σημασία που έχει την περίοδο αυτή η ενισχυμένη θηροφύλαξη σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπου η εν γένει παραβατική συμπεριφορά αντλεί την υπόστασή της από βαθιά ριζωμένες τοπικές συνήθειες, έχει ήδη πάρει συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης της Θηροφύλαξης.

Για ένατη συνεχή χρονιά κλιμάκια του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που έχουν συστήσει και χρηματοδοτούν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, θα μεταβούν και θα περιπολούν με πλωτά και άλλα μέσα σε ευαίσθητες περιοχές όπως στα Στροφάδια αλλά και αλλού, όπου το πρόβλημα εμφανίζεται εντονότερο.

Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η ανάληψη αυτής της ευθύνης, δεν μπορεί επί σειρά ετών να γίνεται μόνο από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και από τους Θηροφύλακες που αυτές απασχολούν.

Για να αντιμετωπιστεί πληρέστερα και αποτελεσματικότερα η παραβατική συμπεριφορά σε ορισμένες τοπικές κοινωνίες, απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων για το συγκεκριμένο ζήτημα υπηρεσιών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επισημαίνοντας την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, ζητάμε τη συστράτευση και ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών καθώς η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή παράγει μεν ένα τεράστιο έργο στην πρόληψη και καταστολή της λαθροθηρίας, δεν είναι δυνατόν όμως μόνη της να υποκαταστήσει ή να αντικαταστήσει όλες τις υπεύθυνες για το θέμα αυτό Αρχές του Κράτους.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C. ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
Url: www.ksellas.gr ~ E-mail : info@ksellas.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων