Λαγός με σκορδαλιά

0

Υλικά
Λαγός
1 κούπα περίπου Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Σκορδαλιά

Προετοιμασία
Αφού πλύνουμε καλά τον λαγό ετοιμάζουμε ένα μίγμα με νερό και ξύδι (σε αναλογία 1 κούπα ξύδι 2 κούπες νερό) και τον αφήνουμε μέσα για 2 ώρες (το μίγμα να καλύπτει τελείως τον λαγό).

Ετοιμασία
Αλατοπιπερώνουμε τον λαγό και τον βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το λάδι και 1 κούπα νερό. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο ρίχνοντας πάνω στον λαγό με ένα κουτάλι από την σάλτσα του ταψιού. Στην συνέχεια κόβουμε τον λαγό σε μερίδες, προσθέτουμε 1/2 κούπα ξύδι και 1/2 κούπα ζεστό νερό στο ταψί και ρίχνουμε τα κομμάτια του λαγού. Ψήνουμε για μία ώρα ακόμη.
Καθώς ο λαγός ψήνεται ετοιμάζουμε την σκορδαλιά. Μόλις περάσουν οι δύο ώρες και ο λαγός έχει μαλακώσει σκεπάζουμε τα κομμάτια με σκορδαλιά και βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων