Λαγός με καρύδια

0

Υλικά – για 8 άτομα
1 λαγός 2-2 1/2 κιλά περίπου
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
3 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
2 φλιτζάνια ξίδι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
αλεύρι για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Κόβετε το λαγό σε μερίδες, τις πλένετε και τις βάζετε σε πήλινο σκεύος. Για να παρασκευάσετε τη μαρινάτα ανακατεύετε το ξίδι με το νερό, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Περιχύνετε μ’ αυτό το μείγμα το λαγό και τον αφήνετε να μαριναρισθεί 12 ώρες. Βγάζετε τις μερίδες του λαγού από τη μαρινάτα, τις στεγνώνετε, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε. Τις σοτάρετε σε τηγάνι με το μισό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα, τη μαρινάτα,
τα αρωματικά της μαρινάτας και τα βράζετε λίγο προσθέτοντας στο τέλος και το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να πιει το ζουμί του. Στο τέλος του βρασίματος προσθέτετε στη σάλτσα τα καρύδια.

Ιδέα: Μπορεί να φτιάξετε αυτή τη συνταγή και με κουνέλι (θα χρειαστείτε 2 κουνέλια για 8 άτομα), αλλά το κρέας του λαγού
είναι σαφώς πιο νόστιμο.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων