Oρτύκια με ρύζι

0

Yλικά (Για πέντε άτομα)
10 ορτύκια, 250 γρ. ρύζι για πιλάφι, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, 1 ποτήρι χυμό τομάτας, 2 κουταλιές βούτυρο, 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί, 2 φύλλα δάφνης, 1 πρέζα κανέλα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι.

Eκτέλεση
Σε μία χύτρα λιώνουμε το βούτυρο και όταν αυτό ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια για να τσιγαριστούν ελαφρά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ορτύκια και, σταδιακά, τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ρύζι.
Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσουν για 30 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με ξηρό κρασί, ροζέ ή κόκκινο.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων