Ζαρκάδι με σάλτσα από βατόμουρα και σπόρους κύμινου

0

Υλικά
ένα μπούτι από ζαρκάδι, ένα περίπου κιλό
δύο λίτρα κόκκινο κρασί ξηρό πολύ καλής ποιότητας
μια κουταλιά της σούπας σπόρους κύμινου
δυο με τρία φύλλα δάφνης
τπ χυμό και το ξύσμα τεσσάρων πορτοκαλιών
πέντε με έξι σκελίδες σκόρδο
Υλικά για τη σάλτσα
μισό κιλό βατόμουρα, προτιμείστε φρέσκα, ή κατεψυγμένα
250 ml ζωμό κρέατος
ένα κρεμμύδι
ένα καρότο
ένα πράσο
μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
μισό κουταλάκι σπόρους κύμινου

Εκτέλεση
Ξεκινώντας δυο μέρες προηγουμένως, μαρινάρετε το ζαρκάδι, τοποθετώντας
το σε ένα ταψί και ρίχνοντας πάνω όλα τα υλικά της μαρινάτας εκτός από
το σκόρδο, το οποίο το καρφώνετε στο κρέας.
Αφήνετε να μαριναριστεί για δυο μέρες στο ψυγείο, γυρίζοντάς το κάθε
μέρα από την άλλη πλευρά.
Όταν είστε έτοιμοι για το ψήσιμο, το αλείφετε με λάδι και το ψήνετε
χωρίς τη μαρινάτα, πρώτα στους 250ο C για μισή ώρα και μετά άλλα 45
λεπτά περίπου στους 200ο C.
Tο αφήνετε μέσα στο φούρνο, με το φούρνο κλειστό και μαζεύετε τα υγρά
από το ταψί, τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για τη σάλτσα.

Ετοιμασία της σάλτσας
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο ψιλοκομμένα.
Μόλις μαλακώσουν τα σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσέθετε το
ζωμό και τα υγρά που έμειναν από το ψήσιμο του ζαρκαδιού.
Αφήνετε να “πήξει” η σάλτσα, ρίχνετε τα βατόμουρα, το αλάτι και το
πιπέρι περνάτε τη σάλτσα από ένα μπλέντερ, σουρώνετε από ψιλή σίτα και
ξαναβράζετε, προσθέτοντας τους σπόρους κύμινου, μέχρι η σάλτσα να είναι
σαν σιρόπι.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων