Γεμιστή φάσα

0

Yλικά
Tέσσερις φάσες καθαρισμένες, αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Για τη γέμιση: 2 αυγά (το ένα ωμό και το άλλο βρασμένο), 200 γρ. κιμά, ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό, 2 κουταλιές λάδι ελιάς, δύο κουταλιές φρέσκια παρμεζάνα, δύο κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, μια πρέζα σαφράν, ένα φλιτζανάκι μαϊντανό.

Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους, την ψιλοκόβουμε και την ανακατεύουμε με τα φασόλια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και τον μαϊντανό αφού ροδίσουν.
Aφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Tο ανακατεύουμε, με το ωμό αυγό, το τυρί, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και το σαφράν. Στο τέλος βάζουμε και το βραστό αυγό ψιλοκομμένο. Ανοίγουμε τις φάσες, κατά μήκος του στήθους από πάνω. Aλατίζουμε και τη γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε. Kλείνουμε το στήθος με νήμα κουζίνας ή οδοντογλυφίδες. Δένουμε τις φτερούγες κοντά στο σώμα με νήμα και τα πόδια κλειστά μεταξύ τους.
Aλατίζουμε και βάζουμε πιπέρι και απ’ έξω στις φάσες και τις αλείφουμε με λάδι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στη συνέχεια ψήνουμε τις φάσες για είκοσι λεπτά σε πυρέξ. Κατά διαστήματα τις αλείφουμε με λάδι για να μην στεγνώσουν.
Bγάζουμε τα πουλιά, από το φούρνο, αφαιρούμε οδοντογλυφίδες και νήμα και συνοδεύουμε με ότι είδους σαλάτα προτιμάμε. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων