ΚΣΕ προς θηροφύλακες: Μη δημιουργείτε εντυπώσεις

0

Μετά τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεωην και την  απάντηση  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τη λειτουργία της θηροφυλακής, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση την οποία κοινοποίησε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

“Το υπάρχον Νομικό & Διοικητικό καθεστώς επιτρέπει στους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους προς όφελος του περιβάλλοντος

Η κατ’ όνομα Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αφού δεν εκπροσωπεί παρά ένα μικρό μέρος του συνόλου των Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, με πρόσφατη ανακοίνωσή της θέλησε, για μια ακόμη φορά, να δημιουργήσει εντυπώσεις περί δήθεν αδυναμίας να εκτελέσουν οι Θηροφύλακες τα καθήκοντά τους.

Η ανακοίνωση αυτή που στρεβλώνει βάναυσα την πραγματικότητα και παραθέτει σωρεία αναληθέστατων ισχυρισμών, αποτελεί συνέχεια μιας προσπάθειας που επιχειρείται εδώ και χρόνια προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε οι ιδιωτικοί αυτοί Θηροφύλακες να προσληφθούν από το Δημόσιο. Ισχυρίζεται δηλαδή το Σωματείο τους, τελείως ανυπόστατα, ότι δήθεν με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς οι Θηροφύλακες δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι κατά συνέπεια λύση στο πρόβλημα αυτό θα ήταν η ένταξή τους στο Δημόσιο! Αυτός είναι ο προφανής στόχος που επιδιώκουν εδώ και χρόνια!

Τα αρμόδια Υπουργεία καθώς και λοιποί φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν αναγνωρίσει την μεγάλη προσφορά στο περιβάλλον της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων η οποία, σημειώνουμε, λειτουργεί αποδοτικά με το νομικό και διοικητικό καθεστώς που το σωματείο αυτό παρουσιάζει ως δήθεν προβληματικό!

Επιπρόσθετα και ειδικότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφ., τόσο στο παρελθόν όσο και με πρόσφατο έγγραφό του ορίζει κατά τρόπο ρητό ότι οι Θηροφύλακες πρέπει να συνεχίσουν να εκτελούν  την εργασία τους σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.

Η διαβεβαίωση για την ισχύ του υπάρχοντος διοικητικού καθεστώτος ρητά αναφέρεται σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Επίσης, παρά τη σχετική γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία επικαλέσθηκαν κατηγορούμενοι λαθροθήρες ενώπιον πολλών δικαστηρίων κατά την εκδίκαση υποθέσεων που αφορούν την λαθροθηρία, η διαδικασία προχώρησε κανονικά και εκδόθηκαν και σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις. Οι ελάχιστες διαφορετικές περιπτώσεις δεν δημιουργούν πρόβλημα στο έργο της θηροφύλαξης.

Αποτελεί δε βάναυση παραποίηση της πραγματικότητας και παντελώς άδικη κατηγορία ο ισχυρισμός των Θηροφυλάκων ότι δήθεν ο Υφυπουργός κ. Κ. Κιλτίδης είναι υπεύθυνος για αρνητικές συνέπειες προς το περιβάλλον επειδή δεν προχωρά στην έκδοση της αιτούμενης από αυτούς Απόφασης! Όπως, επίσης, τελείως ανυπόστατος είναι ο ισχυρισμός ότι όλες οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις των παρελθόντων ετών είναι νομικά άκυρες. Πρόκειται περί κατάφορης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Να σημειωθεί ότι η φύλαξη του περιβάλλοντος γίνεται χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σ’ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα οι δε ισχυρισμοί του συγκεκριμένου σωματείου διευκολύνουν τους επίδοξους λαθροθήρες για να επιδοθούν στο εγκληματικό τους έργο. Άρα αυτοί αφήνουν απροστάτευτη την άγρια πανίδα.
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διαβεβαιώνει προς κάθε  κατεύθυνση ότι η φύλαξη του περιβάλλοντος με τους Θηροφύλακες που χρηματοδοτούνται – μισθοδοτούνται από τους κυνηγούς θα συνεχίσει να γίνεται αφού, όπως παραπάνω αναφέρθηκε, οι αιτιάσεις του σωματείου είναι παντελώς ανυπόστατες. Επίσης η Κ.Σ.Ε. προειδοποιεί ότι οι ελάχιστοι Θηροφύλακες οι οποίοι αρνούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με αβάσιμα επιχειρήματα και αναληθείς ισχυρισμούς θα κληθούν να σεβαστούν το υφιστάμενο καθεστώς και να συνεχίσουν το έργο τους δεδομένου ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις δεν πρόκειται ν’ ανεχθούν πλέον αμειβόμενοι υπάλληλοι τους να είναι αργόμισθοι. “

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων