Προκήρυξη της ΚΣΕ για σύστημα διαχείρισης των οχημάτων της

0


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ της ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και των ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ»
1. ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος είναι το τριτοβάθμιο όργανο των Κυνηγετικών οργανώσεων με έδρα την Αθήνα και αποτελείται από 7 Ομοσπονδίες και 252 Συλλόγους, ως εξής:
Την Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκανήσου με έδρα τα Χανιά Κρήτης που περιλαμβάνει τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Δωδεκανήσου, 24 Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Την Β΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους με έδρα τη Μυτιλήνη που περιλαμβάνει τους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, 10 Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Την Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα που περιλαμβάνει τους νομούς Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας , Ηλείας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, 48 Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Την Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος με έδρα την Αθήνα που περιλαμβάνει τους νομούς Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Λευκάδας, 68 Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα που περιλαμβάνει τους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας, 18 Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Την ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη που περιλαμβάνει τους νομούς Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κοζάνης, Πιερίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, 64 Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Την Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα που περιλαμβάνει τους νομούς Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, 20 Κυνηγετικούς Συλλόγους.
Κάθε Κυνηγετική Ομοσπονδία είναι άμεσος εργοδότης αριθμού Θηροφυλάκων ίσου προς τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Ομοσπονδίας και αντίστοιχου αριθμού οχημάτων.
 Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει τη γενική εποπτεία και το συντονισμό της λειτουργίας της Θηροφυλακής και χρηματοδοτεί το σύνολο των δαπανών λειτουργίας και εξοπλισμού της, στον οποίο περιλαμβάνονται τα οχήματά της και τα οχήματα της Θηροφυλακής.
 2. ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός είναι η ύπαρξη ενός συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου των οχημάτων της Θηροφυλακής, με στόχο την αρτιότερη θηροφύλαξη, μέσω της συντονισμένης κινητοποίησης των φυλάκων θήρας, την εξασφάλιση παροχής ασφάλειας των Θηροφυλάκων και την αποτελεσματικότερη οικονομική διαχείριση των οχημάτων.
 3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ
3.1. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ενδιαφέρεται για την προμήθεια ενός συστήματος που θα αποτελείται από 1 κεντρικό κέντρο ελέγχου με κάλυψη το σύνολο της χώρας και από 7 δευτερεύοντα περιφερειακά με κάλυψη την περιοχή ευθύνης κάθε Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και τουλάχιστον 252 συσκευές εντοπισμού των οχημάτων. Το κεντρικό, που θα είναι στην έδρα της Κ.Σ.Ε.  θα συγκεντρώνει τις πληροφορίες που αποστέλλονται από το σύνολο των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με το σχετικό σύστημα. Τα 7 δευτερεύοντα περιφερειακά κέντρα που θα εγκατασταθούν στην έδρα κάθε Ομοσπονδίας θα έχουν πρόσβαση μόνο στις πληροφορίες που αφορούν τα οχήματα της εκάστοτε  Ομοσπονδίας. Οι τουλάχιστον 252 συσκευές εντοπισμού θα εγκατασταθούν στα οχήματα ή πλωτά μέσα των φυλάκων θήρας, που διαθέτει η Κυνηγετική Συνομοσπονδία και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες όλης της χώρας
3.2. Ειδικότερα, αντικείμενο της προκήρυξης αυτής είναι η επιλογή προμηθευτή για την αγορά, την υποστήριξη, τη συντήρηση και την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος που θα παρέχει στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος αλλά και στις 7 Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, τη δυνατότητα ελέγχου, παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου των οχημάτων των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών.
3.3. Η απόλυτη αναγκαιότητα συμβατότητας όλων των επί μέρους συστημάτων για την κάθε Ομοσπονδία και η αντίστοιχη ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο επιβάλουν την προμήθεια ενός ενιαίου κεντρικού συστήματος για όλη την Ελλάδα.
3.4. Το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης θα αποσκοπεί στη λήψη, επεξεργασία και παρουσίαση όλων εκείνων των πληροφοριών που απαιτούνται για τον έλεγχο, τη διαχείριση και τη διοίκηση από απόσταση του στόλου των οχημάτων που εξυπηρετούν τη θηροφύλαξη. Παράλληλα, με το εν λόγω έργο επιτυγχάνεται η παροχή των ακόλουθων υπηρεσιών:
§Δυνατότητα προγραμματισμού στην κίνηση των οχημάτων
§Εντοπισμό της θέσης των οχημάτων και των επιβαινόντων
§Δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας τους
§Μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του ελέγχου στην κάθε περιοχή.
3.5. Ο διαγωνισμός γίνεται με κριτήριο τη συμφερότερη προσφορά, που συγκεντρώνει τα απαραίτητα εχέγγυα, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα κατασκευής τους, το συνολικό εφάπαξ κόστος αγοράς και εγκατάστασης αλλά και το μηνιαίο κόστος λειτουργίας, τη δυνατότητα επέκτασης και αναβάθμισής του, τη συμβατότητα με υφιστάμενα για το σκοπό του έργου συστήματα, την προσφερόμενη τεχνική υποστήριξη, την ευχρηστία του και την ασφάλεια των δεδομένων που συγκεντρώνει καθώς και την εμπειρία σε σχετικά έργα του διαγωνιζόμενου.
3.6.  Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατηρεί το δικαίωμα να κηρύξει την διαδικασία απρόσφορη, χωρίς από το γεγονός αυτό να προκύπτει οποιαδήποτε αποζημίωση στον οποιονδήποτε συμμετέχει στον διαγωνισμό.
3.7. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατηρεί το δικαίωμα κατά την ελεύθερη κρίση της, να κατακυρώσει το διαγωνισμό σε πέραν του ενός συμμετέχοντες, προσδιορίζοντας τα συγκεκριμένα τμήματα του έργου σε καθένα από τους επιλεγέντες, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή θα συστήσουν κοινοπραξία αποκλειστικού για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου. 
3.8. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατηρεί το δικαίωμα κατακύρωσης του παρόντος διαγωνισμού ανεξάρτητα από τον αριθμό των διαγωνιζομένων.
3.9. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατηρεί το δικαίωμα κατακύρωσης τμήματος του διαγωνισμού εφόσον κρίνει ότι δεν αναιρεί την επίτευξη του σκοπού όπως περιγράφεται παραπάνω.
 
4. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
4.1. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Α) Εξοπλισμός κέντρων ελέγχου
1 κέντρο ελέγχου στην έδρα της  Κ.Σ.Ε.
7 περιφερειακά κέντρα με έδρα στην έδρα των Ομοσπονδιών
Απαραίτητο λογισμικό με τις αντίστοιχες άδειες χρήσης
Β) Εξοπλισμός οχήματος
Συσκευή εντοπισμού του οχήματος
Σύνδεση με τα κέντρα ελέγχου για αποστολή των πληροφοριών
Γ) Λειτουργικά χαρακτηριστικά συστήματος
Αναφορά θέσης οχημάτων σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή
Παρακολούθηση οχημάτων σε πραγματικό χρόνο
Παρουσίαση θέσης κάθε οχήματος σε ψηφιακό χάρτη
Αποθήκευση σε βάσεις δεδομένων, εγκατεστημένες στα κέντρα ελέγχου, όλων των στοιχείων
Αναπαραγωγή δρομολογίου του κάθε οχήματος
Παραγωγή αναφορών βάσει δρομολογίου, οχήματος και συμβάντων
Δ) Εκπαίδευση προσωπικού
Ο διαγωνιζόμενος πρέπει εντός της προσφοράς του να περιλάβει και το κόστος εκπαίδευσης  προσωπικού στον χειρισμό του συστήματος.
 
Οι παραπάνω προδιαγραφές αποτελούν το πλαίσιο για την εξασφάλιση ενός πλήρους συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης στόλου οχημάτων.
 
5. ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
Οι προσφορές πρέπει να συνοδεύονται από όλες τις προτάσεις και μέτρα που εξασφαλίζουν:
α) Την καλή λειτουργία του συστήματος
β) Την επάρκεια ανταλλακτικών και την εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος παροχή τεχνικής υποστήριξης.
γ) Τη δυνατότητα ένταξης στο σύστημα νέων οχημάτων.
δ) Το εγγυημένο χρονικό διάστημα εγκατάστασης του εξοπλισμού τόσο των οχημάτων όσο και των κέντρων ελέγχου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
ε) Την εγγυημένη δυνατότητα παροχής τεχνικής υποστήριξης στον εξοπλισμό των οχημάτων σε ικανό αριθμό πόλεων κατανεμημένων σε όλη την Ελλάδα, καθ’ ότι τα οχήματα έχουν ως έδρα διαφορετικές πόλεις. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εγγυάται την τεχνική υποστήριξη του συστήματος των κέντρων ελέγχου στις έδρες των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας.
 
6. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
6.1. Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
6.2. Υπεύθυνη Δήλωση ότι η προσφορά συντάχθηκε σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης.
6.3. Η προσφορά πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού από εγγυητική επιστολή συμμετοχής, ύψους 3% του συνόλου της προσφοράς, η οποία θα επιστραφεί στον συμμετέχοντα δύο (2) μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής στο διαγωνισμό.
6.4. Η προσφορά πρέπει να συνοδεύεται από τεκμηρίωση της ενασχόλησης του διαγωνιζόμενου σε συναφείς με το έργο τομείς, η οποία θα περιέχει τουλάχιστον τα εξής στοιχεία:
§Επιχειρηματική δραστηριότητα σε συναφή έργα
§ Πίνακα εταιριών ή πελατών με τους οποίους έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ανάλογο έργο
6.5. Κατά την αποσφράγιση που θα γίνει όπως ορίζεται στην παράγραφο 8.5 της παρούσας ο διαγωνιζόμενος δύναται να παρευρίσκεται αυτοπροσώπως ή εκπρόσωπός του κατάλληλα εξουσιοδοτημένος.
 
7. ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
7.1. Να έχουν συνταχθεί στην Ελληνική γλώσσα με εξαίρεση τους τεχνικούς όρους ή τίτλους και να φέρουν την υπογραφή του διαγωνιζόμενου.
7.2. Να είναι δακτυλογραφημένες και να μη φέρουν παράτυπες διορθώσεις. Αν υπάρχουν διορθώσεις θα πρέπει να φέρουν την υπογραφή και τη σφραγίδα του διαγωνιζόμενου.
7.3. Κατά την σύνταξη των προσφορών εκτός από την συνολική οικονομική προσφορά, πρέπει να γίνει αναλυτική αναφορά και η μεγαλύτερη δυνατή κατηγοριοποίηση του κόστους σύμφωνα με τα προσφερόμενα, για την καλύτερη σύγκριση των προσφορών και την τελική επιλογή του αναδόχου. Θα πρέπει να κοστολογείται λεπτομερώς όλος ο εξοπλισμός, οι δυνατότητές του, οι υπηρεσίες που προσφέρει ή αυτές που δύναται να προσφερθούν με τον προτεινόμενο εξοπλισμό, πάντα εντός του ζητούμενου για την κάλυψη των αναγκών που περιγράφονται στις παραγράφους 2, 3.1, 3.2, 3.3 και 3.4 της παρούσας.
 
8. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
8.1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους στα γραφεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Ερμού και Φωκίωνος 8, 1ος όροφος, εργάσιμες ημέρες και από τις 10 π.μ μέχρι τις 2.30 μ.μ. Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Κ.Σ.Ε. μέχρι την15 η Σεπτεμβρίου 2008 ημέρα  Δευτέρα και ώρα 14.30.
8.2. Οι προσφορές πρέπει να βρίσκονται σφραγισμένες μέσα σε φάκελο με την ένδειξη «ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓ/ΣΜΟΥ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε.” – “ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ “ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ της ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ των ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ» πάνω στον οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο, fax)
Σημειώνεται ότι η οικονομική προσφορά θα πρέπει να βρίσκεται σε κλειστό ιδιαίτερο φάκελο, εντός του φακέλου προσφοράς.
 
8.3. Δεν θα ληφθούν υπόψη οι προσφορές που υποβλήθηκαν μετά από τις 14.30 την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008.
8.4. Οι προσφορές πρέπει να ισχύουν για τουλάχιστον 30 ημέρες από την επομένη της λήξης του διαγωνισμού.
8.5. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει εντός 10 ημερών μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των προσφορών. Η ημερομηνία και η ώρα αποσφράγισης θα γνωστοποιηθεί στους υποβάλλοντες προσφορά και θα συνταχθεί σχετικό πρακτικό που θα περιλαμβάνει το περιεχόμενο κάθε προσφοράς (υπεύθυνες δηλώσεις, οικονομική προσφορά κ.λ.π.).
8.6. Η  Επιτροπή μετά από έλεγχο των προσφορών αποκλείει από την διαδικασία όσους δεν υπέβαλαν πλήρη τα δικαιολογητικά ή δεν έχουν συντάξει τις προσφορές τους  κατά τα προβλεπόμενα στην παρούσα προκήρυξη.
 
9. ΠΛΗΡΩΜΗ
Η καταβολή του τιμήματος προς τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, θα γίνει μετά την παράδοση, την εγκατάσταση και την ποιοτική παραλαβή και έλεγχο του συστήματος, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης που θα υπογραφεί.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την παραλαβή της σχετικής προκήρυξης στα παραπάνω γραφεία καθημερινά, ώρες 10:00 με 14:30, τηλ: 210- 3231271, fax: 210-3222755. 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων