15 χιλιάδες κυνηγοί στην 1η Γιορτή Κυνηγίου

0

Πάνω από 15 χιλιάδες επισκέφθηκαν την Γιορτή Κυνηγιού στο Μεγάλο Δέρειο

gkyn7_s.jpgΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πρώτη Πανελλήνια Γιορτή Κυνηγιού, που διοργανώθηκε στο Μεγάλο Δέρειο του δήμου Ορφέα από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους του νομού και τη συμπαράσταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης.
Στη διάρκεια της τριήμερης γιορτής, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Μεγάλου Δερείου περισσότερα από 15.000 άτομα επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης όπου λειτούργησαν περίπτερα με είδη κυνηγιού και με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ πήραν μέρος και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, από θρακιώτικους πολιτιστικούς συλλόγους. Κυνηγοί από τον Έβρο, τη Θράκη, απ’ όλη την Ελλάδα και πολλοί κάτοικοι της περιοχής και από όλο το νομό έζησαν ένα τριήμερο γιορτής και χάρηκαν την μοναδική φύση του ορεινού όγκου του Μεγάλου Δερείου.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε, μετά το τέλος της γιορτής, ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης: «Ήταν συγκλονιστική η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη γιορτή κυνηγιού που διοργανώσαμε στον Έβρο. Αγκαλιάστηκε από όλους, κυρίως από την τοπική κοινωνία που την είδε σαν μια δική της γιορτή και συμμετείχε ενεργά, τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης, τους εκθέτες που μας εμπιστεύθηκαν και πήραν δυναμικά μέρος. Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας και θέλω να υποσχεθώ ότι η γιορτή κυνηγιού, που πλέον γίνεται θεσμός, του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερη, με μόνιμες υποδομές που θα δημιουργήσουμε, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, που θα έχουν, όπως έχω τονίσει, στόχο να αναδείξουν την πανέμορφη αυτή περιοχή και να την καταστήσουμε έναν νέο τουριστικό προορισμό» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε:
«Στον Έβρο δημιουργούμε γεγονότα που πάνω τους στρέφει το βλέμμα της όλη η Ελλάδα. Μετά το Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Σαμοθράκης, το Φεστιβάλ Νέων στον Άρδα, το Τρένο του Πολιτισμού, τώρα με τη Γιορτή Κυνηγιού δημιουργούμε έναν ακόμη θεσμό πανελλήνιας εμβέλειας που από την πρώτη διοργάνωση του καταξιώνεται ήδη». Ο Νομάρχης επέδωσε σε όλους όσους συμμετείχαν στη γιορτή, εκθέτες, κυνηγητικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους αναμνηστικές βεβαιώσεις ευχαριστώντας τους για την ευγενή συμμετοχή τους η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης
Την πρωτοβουλία της Νομαρχίας Έβρου να διοργανώσει την πρώτη γιορτή κυνηγιού εξήρε ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νικόλαος Παπαδοδήμας, τονίζοντας ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες γιορτές που γίνονται στην Ευρώπη. Ανέφερε μάλιστα, ότι ως αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων κυνηγών, στη δεύτερη γιορτή κυνηγιού που θα γίνει στον Έβρο το 2009, θα προσκαλέσει να πάρουν μέρος και συνάδελφοί του από την Ευρώπη οι οποίοι θα προσδώσουν ένα διεθνές κύρος στην όλη διοργάνωση.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων