Ανοίγει η ΕΚΠ στο Αταλαντονήσι απο 4 Οκτώβρη

0

 Η ΕΚΠ Αταλαντονήσου είναι νησιωτική και βρίσκεται στην περιφέρεια του Δήμου Αταλάντης, σε απόσταση 1200μ. περίπου από τον οικισμό Σκάλα Αταλάντης. Ιδρύθηκε και λειτουργεί με την αριθμ. 235228/1977 απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, με σκοπό την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας στο δυνατό βαθμό ενός ήδη υποβαθμισμένου οικοσυστήματος, την εισαγωγή την προστασία και διατήρηση ορισμένων ειδών θηραμάτων και την προσφορά κυνηγιού ποιότητας, με άσκηση θήρας από τους κυνηγούς κατά τους ισχύοντες κανόνες, του ετήσιου προγράμματος θήρας.

Η διαχείρησή της υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου Αταλάντης το οποίο συνετέλεσε αποφασιστικά στην μεταμόρφωση ενός άνυδρου και αφιλόξενου ξερόνησου σε αξιόλογο βιότοπο, που φιλοξενεί σήμερα αρκετά είδη της θηραματικής και άγριας πανίδας.

Τα θηράματα που συναντώνται στην Ε.Κ.Π. είναι: νήσιος κρητικός αίγαγρος, φασιανός , πέρδικα τσούκαρ, αγριοκούνελο, ορτύκι γραμμωτό

Την περίοδο της Άνοιξης και του Καλοκαιριού που δεν διεξάγεται κυνήγι στην ΕΚΠ, τότε τα εναπομήναντα θηράματα συν τα θηράματα με τα οποία εμπλουτίζεται την ανοιξη το Αταλαντονήσι, δημιουργούν φωλιές στην ιδανική γιαυτό το σκοπό, δασική βλάστηση που καλύπτει την ΕΚΠ και έτσι αναπαράγωγονται με φυσική αναπαραγωγή.

Το ΕΚΠ Αταλαντονήσου μπορούν να επισκέπτονται όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την πανίδα και τη χλωρίδα αυτής και για λόγους επιστημονικούς, ψυχαγωγίας και μαθήσεως κατόπιν αδείας του Δασαρχείου Αταλάντης, εκτός των ημερών κυνηγιού.

Ο τρόπος, χρόνος, τόπος, η συμπεριφορά και οι λοιπές υποχρεώσεις εντός του χώρου της ΕΚΠ θα καθορίζονται με το Πρόγραμμα Κυνηγίου .

Για περισσότερς πληροφορίες: Δασαρχείο Αταλάντης, Τηλ: 22330 22171, 22268, 80266, Fax:22330 23104

 Πρόγραμμα Κυνηγίου Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής (Ε.Κ.Π.) Αταλαντονήσου κυνηγετικής περιόδου 2008-2009.

Αρθρο 1
Για να αποκτήσει κανείς το δικαίωμα κυνηγίου στην κυνηγετική Περιοχή Αταλαντονήσου.

απαιτούνται:
1.1. Κατοχή κοινής αδείας κυνηγίου, ήτοι Τοπικής, Περιφερειακής ή Γενικής, που να ισχύει και για το Νομό Φθιώτιδας.
1.2. Η απόκτηση Ειδικής άδειας για το κυνήγι στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική περιοχή.

Αρθρο 2
Για να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος κυνηγός την Ειδική άδεια, πρέπει να υποβάλει στο Δασαρχείο Αταλάντης:
2.1. α) Αίτηση στην οποία θα αναγράφεται το επώνυμο. το όνομα του πατέρα, ο τόπος και η δ/νση κατοικίας, ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ο αριθμός αδείας κυνηγίου, το είδος της (Τοπική, Περιφερειακή. Γενική) και η δασική αρχή που την εξέδωσε, καθώς και το είδος (πτερωτά ή τριχωτά) κυνηγίου που επιθυμεί.
β) Την άδεια θήρας που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 262 του Ν.Δ. 86/69, η υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 Ν.1599/1986 στην οποία θα αναγράφεται η χρονολογία, ο αριθμός και η Δασική Αρχή που την εξέδωσε.
2.2. Η τιμή της ειδικής άδειας, καθορίζεται ως εξής:
2.2.α. Για την πρώτη και δεύτερη ημέρα κυνηγίου πτερωτών θηραμάτων και αγριοκούνελου:
2.2.α.1. Για όλους τους Έλληνες κυνηγούς και τους ξένους υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υπηκόους άλλων κρατών που διαμένουν στη χώρα μας πέραν της 15ετίας καθώς και τους διπλωματικούς υπαλλήλους  42 ευρώ (πλέον Φ. Π .Α. 19%).
Η ιδιότητα διπλωματικών υπαλλήλων θα πιστοποιείται από την αρμόδια Προξενική Αρχή, η δε παραμονή και εργασία πέραν της 15ετίας των αλλοδαπών θα βεβαιώνεται από την υποδιεύθυνση Αλλοδαπών του Υπουργείου Δημοσία Τάξης.
2.2.α.2. Για τους υπηκόους λοιπών ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.). οι οποίοι έρχονται στην χώρα μας να κυνηγήσουν χρειάζεται:
Γενική άδεια που θα εκδίδεται από την υπηρεσία μας με καταβολή τελών όπως αυτά ορίζονται με την ετήσια απόφαση ρύθμισης θεμάτων Θήρας του Υπουργείου Αγροτ. Αν. και Τροφίμων. .
Ειδική άδεια  52 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 19%).
2.2.β. Για τις ημέρες πέραν της πρώτης και της δευτέρας κυνηγίου
2.2.β.1. Για όλους τους Έλληνες κυνηγούς και τους ξένους υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υπηκόους άλλων κρατών που διαμένουν στη χώρα μας πέραν της 15ετίας καθώς και τους διπλωματικούς υπαλλήλους  21 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.19%). Εκτός από τους Έλληνες κυνηγούς που κατοικούν στο Ν. Φθιώτιδας 15 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 19%).
Η ιδιότητα διπλωματικών υπαλλήλων θα πιστοποιείται από την αρμόδια Προξενική Αρχή, η δε παραμονή και εργασία πέραν της 15ετίας των αλλοδαπών θα βεβαιώνεται από την υποδιεύθυνση Αλλοδαπών του Υπουργείου Δημοσία Τάξης.
2.2.β.2. Για τους υπηκόους λοιπών ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας να κυνηγήσουν χρειάζεται:
Γενική άδεια που θα εκδίδεται από την υπηρεσία μας με καταβολή τελών όπως αυτά ορίζονται με την ετήσια απόφαση ρύθμισης θεμάτων θήρας του Υπουργείου Αγροτ. Αν. και Τροφίμων
Ειδική άδεια 40 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 19%).
2.2.γ. Για όλες τις ημέρες που θα διεξαχθεί το κυνήγι του Αίγαγρου:
2.2.γ.1. Για όλους τους Έλληνες κυνηγούς και τους ξένους υπηκόους κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υπηκόους άλλων κρατών που διαμένουν στη χώρα μας πέραν της 15ετίας καθώς και τους διπλωματικούς υπαλλήλους  35 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.19%).
Η ιδιότητα διπλωματικών υπαλλήλων θα πιστοποιείται από την αρμόδια Προξενική Αρχή, η δε παραμονή και εργασία πέραν της 15ετίας των αλλοδαπών θα βεβαιώνεται από την υποδιεύθυνση Αλλοδαπών του Υπουργείου Δημοσία Τάξης.
2.2.γ.2. Για τους υπηκόους λοιπών ξένων κρατών (εκτός Ε.Ε.) οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας να κυνηγήσουν χρειάζεται:
Γενική άδεια που θα εκδίδεται από την υπηρεσία μας με καταβολή τελών όπως αυτά ορίζονται με την ετήσια απόφαση ρύθμισης θεμάτων θήρας του Υπουργείου Αγροτ. Αν. και Τροφίμων.
Ειδική άδεια  45 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 19%).
2.3. Η ειδική άδεια ισχύει για την ημερομηνία που αναγράφεται σε αυτή.
2.4. Το κυνήγι του Αίγαγρου θα γίνει κατά ομάδες κυνηγών που μπορεί να είναι μέχρι τέσσερα (4) άτομα Επισημαίνεται δε, ότι δεν μπορούν να κυνηγήσουν τον Αίγαγρο πάνω από δύο (2) ομάδες την ίδια μέρα.
2.5. Αν οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί επιθυμούν να κυνηγήσουν με άλλους κυνηγούς, το πολύ μέχρι τρεις (3), πρέπει ο καθένας χωριστά να συνυποβάλλει τα δικαιολογητικά που καθορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 2.1.αβ και να αναγράφονται στην αίτηση του καθενός χωριστά τα ονόματα και των υπολοίπων της παρέας.
2.6. Ο κυνηγός που τήρησε τη διαδικασία του άρθρου αυτού, παίρνει σειρά προτεραιότητας κυνηγίου στην Ε.Κ,Π η δε αίτησή του καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο του Δασαρχείου.
2.7. Ο επόπτης της Ε.Κ.Π καθορίζει την ημερομηνία κυνηγίου, για κάθε ενδιαφερόμενο, τον αριθμό των κυνηγών σε κάθε είσοδο κλπ.
2.8. Ο ενδιαφερόμενος κυνηγός μπορεί να υποβάλλει αίτηση για σειρά προτεραιότητας από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης από τον  γ.γ. της Περιφέρειας και να ακολουθήσει τη λοιπή διαδικασία αργότερα (δηλ. μετά τη θεώρηση της κοινής άδειας κυνηγίου). Κάθε αίτηση πρωτοκολλείται, δίδεται η σειρά προτεραιότητας και καταχωρείται σε ειδικά βιβλία.

Αρθρο 3
3.1. Ο κυνηγός που δεν ακολούθησε την διαδικασία του άρθρου 2 του Προγράμματος αυτού, δεν έχει κανένα δικαίωμα κυνηγίου στην Ε.Κ.Π.
3.2. . Αν για οποιαδήποτε αιτία, ύστερα από εισήγηση του Επόπτη της Ε.Κ.Π. απαγορευθεί το κυνήγι, η Υπηρεσία δεν φέρει καμία ευθύνη παρά μόνο να επιστρέψει στους κυνηγούς τα χρηματικά ποσά επιβαρυνόμενα με τα έξοδα αποστολής κατά την διαδικασία περί επιστροφής εσόδων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Αρθρο 4
4.1. Με βάση το βιβλίο προτεραιότητας κυνηγίου, ο Επόπτης της ΕΚΠ. καταρτίζει τις ονομαστικές καταστάσεις των κυνηγών κατά ημερομηνίες. Ο ενδιαφερόμενος κυνηγός οφείλει να τηλεφωνήσει στο Δασαρχείο Αταλάντης, δέκα (10) ημέρες μετά την υποβολή της αιτήσεως, στα τηλέφωνα 22330-22171 και 22330-22268, για να μάθει την ημερομηνία κυνηγίου που καθορίσθηκε γιά αυτόν ή εφ’ όσον δεν επιθυμεί ο ίδιος, η Υπηρεσία θα του ανακοινώσει με έγγραφο την ημέρα κυνηγίου. Σε κυνηγούς οι οποίοι θα προσέλθουν για κυνήγι, χωρίς να ειδοποιηθούν από την Υπηρεσία, δεν θα επιτραπεί η είσοδό τους στο Aταλαντoνήσι εφόσον είναι συμπληρωμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός κυνηγών.
Σε περίπτωση που ο επιτρεπόμενος αριθμός κυνηγών δεν έχει συμπληρωθεί με απόφαση του εκάστοτε υπευθύνου δασικού υπαλλήλου υπάρχει δυνατότητα να επιτραπεί η είσοδος κυνηγών χωρίς να έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση.
4.2. Σε κάθε τομέα κατά τις ημέρες κυνηγίου των πτερωτών θηραμάτων και αγριοκούνελου επιτρέπεται να κυνηγάει μόνο μια ομάδα κυνηγών και ο αριθμός των κυνηγών κάθε ομάδας, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους οκτώ (8).

Αρθρο 5
5.1. Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί μπορούν να παρουσιασθούν την ημερομηνία που καθορίσθηκε στην παραλία Αταλάντης (Σκάλα Αταλάντης) το αργότερο μέχρι την 07:00 ώρα της ημέρας που έχει ορισθεί να κυνηγήσουν. Στη συνέχεια εφοδιάζονται με την Ειδική Άδεια και παίρνουν οδηγίες και λεπτομέρειες σχετικά με το κυνήγι από τα αρμόδια όργανα της Ε.Κ.Π.
5.2. Ειδικότερα εvημερώνονται για τον τόπο συγκεντρώσεως, ώρα ενάρξεως του κυνηγίου και γενικά για τον τρόπο διεξαγωγής του κυνηγίου.
5.3. Οι κυνηγοί πρέπει να γνωρίζουν τον κανονισμό των Κυνηγετικών Περιοχών και τα θηράματα της περιοχής.
5.4. Η Υπηρεσία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την μετάβαση και επιστροφή των κυνηγών στο Aταλαντoνήσι, τα δε έξοδα μεταβάσεως και επιστροφής βαρύνουν τους κυνηγούς εξ’ ολοκλήρου.
5.5. Ο κυνηγός ή η ομάδα των κυνηγών που παίρνει μέρος στο κυνήγι μέσα στην ΕΚΠ. συνοδεύεται από αρμόδια δασικά όργανα της Ε.Κ.Π. Η Υπηρεσία δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμό ή ατύχημα κ.λ.π. κυνηγού κατά την διάρκεια κυνηγίου από οποιαδήποτε αιτία. Συνίσταται για την αποφυγή ατυχημάτων στους κυνηγούς να φορούν διακριτικά-φωσφορίζοντα ρούχα ή αξεσουάρ.

Αρθρο 6
6.1. Ο κυνηγός έχει δικαίωμα να φέρει μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο (μονόκαννο, δίκαννο). Χρήση επαναληπτικού όπλου (καραμπίνα) επιτρέπεται, εφόσον μπορεί να δεχτεί γέμισμα με τρία (3), το πολύ, φυσίγγια. Για όλα τα όπλα πρέπει να υπάρχουν άδειες κατοχής αυτών.
6.2. Για το κυνήγι του αίγαγρου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μονόβολα φυσίγγια. Τα εννεάβολα ή οποιαδήποτε άλλα φυσίγγια απαγορεύονται.
6.3. Κατά τις ημέρες και στους τομείς όπου επιτρέπεται το κυνήγι μόνο των πτερωτών θηραμάτων, απαγορεύεται η χρήση φυσιγγιών κάτω του Νο 3.
6.4. Βοηθητικά μέσα όπως ασύρματοι, διόπτρες, μιμητές φωνών κλπ. απαγορεύονται παντελώς. Κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται να χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα κυνηγίου.
6.5. Ο μεμονωμένος κυνηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι δύο υγιή πουλόσκυλα τα οποία πρέπει να υπακούν απόλυτα στο πρόσταγμα αυτού. Ομάδα με τρεις (3) κυνηγούς, μπορεί να χρησιμοποιήσει μέχρι τρία (3) σκυλιά.
6.6. Ομάδα μεγαλύτερη των τριών (3) κυνηγών, μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσα σκυλιά όσα και τα άroμα της ομάδας, σε καμία όμως περίπτωση, περισσότερα από πέντε (5) σκυλιά.
6.7. Όλα τα σκυλιά πρέπει να έχουν βιβλιάριο υγείας, με πρόσφατη θεώρηση κτηνιάτρου και να έχουν τη νόμιμη σήμανση σύμφωνα με το ν.3170/2003 καθώς και τις σχετικές εγκύκλιες αποφάσεις αλλιώς τα σκυλιά αυτά θα απαγορεύεται να συμμετέχουν στο κυνήγι.
6.8. Ό ιδιοκτήτης ή συνοδός του σκύλου ευθύνεται γιά βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο σε ανθρώπους ή ζώα κατά παρέκλισση  των διατάξεων του αρθρου 924 του αστικού κώδικα.

Αρθρο 7
7.1. Κυνηγοί που δεν εφαρμόζουν το πρόγραμμα κυνηγίου της Ε.Κ.Π. Αταλαντονήσου και δεν συμμορφώνονται με τις εντολές και τις υποδείξεις των οργάνων της , θα στερούνται του κυνηγίου, μέχρι δέκα (10) κυνηγετικές μέρες, μετά από πρόταση του Επόπτη της Ε.Κ.Π. και απόφαση του Δασάρχη Αταλάντης. Σε περίπτωση υποτροπής, θα κατάσχονται οι άδειες κυνηγίου (Κοινή και Ειδική) και το κυνηγετικό όπλο και, οι κυνηγοί, θα διώκονται ποινικά για παράβαση της ρυθμιστικής διάταξης κυνηγίου, κατά το αρθρ. 287 παρ. 18 του Ν.Δ. 86/1969.
7.2. Εάν από κυνηγό ή ομάδα κυνηγών, φονευθεί θήραμα του οποίου το κυνήγι απαγορεύεται, κατά το χρόνο εκείνο, η πράξη αυτή θεωρείται παράνομη θήρα. Οι διενεργούντες παράνομη θήρα της περίπτωσης αυτής θα διώκονται ποινικά, με τις διατάξεις περί θήρας και για παράβαση ρυθμιστικής διάταξης κυνηγίου (αρθρ. 287 παρ. 18 Ν.Δ. 86/1969), τα θηράματα και μέσα κυνηγίου θα κατάσχονται και πέραν των άλλων επιπτώσεων, θα στερούνται της ειδικής άδειας κυνηγίου για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο. Τα κατασχεμένα θηράματα θα εκποιούνται, οι δε παραβάτες θα αποκλείονται της δημοπρασίας.
7.3. Σε περίπτωση που κυνηγός, θανατώσει θήραμα και το αποκρύψει, το θήραμα κατάσχεται και εκποιείται επί τόπου ή εκτός Ε.Κ.Π., ο κυνηγός δε, διώκεται ποινικά και στερείται της ειδικής άδειας κυνηγίου για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.
7.4 Σε περίπτωση που κυνηγός σε κυνήγι Αίγαγρου χρησιμοποιήσει εννεάβολα φυσίγγια ή οποιαδήποτε άλλα φυσίγγια πλη των των μονόβολων το τυχόν θηρευθέν θήραμα κατάσχεται και εκποιείται επι τόπου ή εκτός ΕΚΠ , ολόκληρη η ομάδα στερείται του κυνηγίου στην ΕΚΠ, ο παραβάτης κυνηγός στερείται της ειδικής άδειας κυνηγίουγια τη τρέχουσα κυνηγετική περίοδο και διώκεται ποινικά με τις διατάξεις περι θήραςκαι για παράβαση ρυθμιστικής διαταξης κυνηγίου
7.5. Απαγορεύεται το κυνήγι μη αναπτυγμένων θηραμάτων και του θηλυκού Αίγαγρου. Αναπτυγμένο θεωρείται ο Αίγαγρος άνω των δύο (2) ετών και των πτερωτών άνω των πέντε μηνών
Οι παραβάτες κυνηγοί, πέραν των ποινικών τους ευθυνών, κατά το άρθρο 287 παρ. 21 του Ν.Δ. 86/1969, καταβάλουντ ην αξία τους στο διπλάσιο και στερούνται της ειδικής άδειας κυνηγίου για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.
7.6. Κυνηγός που πυροβολεί θηράματα, από απόσταση μεγαλύτερη των 40 μέτρων (πλην των ευγενών θηραμάτων), πέραν των ποινικών του ευθυνών, απομακρύνεται άμεσα από την Ε.Κ.Π.
7.7. Σε περίπτωση που κυνηγός, θηρεύσει περισσότερα των επιτρεπόμενων, για κάθε μέρα κυνηγίου, θηράματα η πράξη αυτή θεωρείται παράνομη θήρα και εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τα άρθρα 7.2.
7.98. Κυνηγοί, που έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα τους, απομακρύνονται από την Ε.Κ.Π. και στερούνται του κυνηγίου, χωρίς καμία άλλη διατύπωση ή αποζημίωση .

Αρθρο 8
8.1. Μετά το τέλος του κυνηγίου, ο φύλακας ή το εντεταλμένο δασικό όργανο της Ε.Κ.Π., εκδίδει απόδειξη πληρωμής από τριπλότυπο στέλεχος, το οποίο έχει τις αυτές ενδείξεις με το δελτίο εισόδου και εισπράπει το σχετικό ποσό. Το αντίγραφο της απόδειξης που θα δίνεται στον κυνηγό, αποτελεί νόμιμο τίτλο κατοχής των θηραμάτων που αναγράφονται για την μεταφορά κ.λ.π. αυτών.
8.2. Ομάδα κυνηγών πτερωτών θηραμάτων δικαιούται να κατανέμει μεταξύ των μελών αυτής, μέχρι το ανώτερο επιτρεπτό όριο, τα θηράματα που κυνηγήθηκαν από αυτή.
8.3. Όταν η ομάδα αποτελείται από Έλληνες κυνηγούς και κυνηγούς υπηκόους Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε οι τιμές όλων των φονευθέντων θηραμάτων καθορίζονται από τις τιμές των θηραμάτων που αναγράφονται στη στήλη (3) του παρακάτω πίνακα. Αν η ομάδα έχει και αλλοδαπούς κυνηγούς άλλων ξένων κρατών τότε οι τιμές καθορίζονται με τη στήλη (4) του πίνακα.

Αρθρο 9
9.1. Με απόφαση του Γ.Γ.Περιφέρειας ή του αρμοδίου οργάνου ύστερα από εισήγηση του Επόπτη, είναι δυνατό να τροποποιηθεί το πρόγραμμα θήρας ή να διακοπεί για ορισμένο χρόνο το κυνήγι ή οριστικά για ένα ή όλα τα είδη θηραμάτων.
9.2. Ο Επόπτης της Ε.Κ.Π. μπορεί, σε περίπτωση κακοκαιρίας όταν δεν μπορεί να διεξαχθεί το κυνήγι, να καθορίσει ως μέρα αυτού την επομένη ή και άλλη μέρα.
9.3. Διακόπτεται το κυνήγι σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίνει ο Επόπτης της Ε.Κ.Π.

Αρθρο 10
10.1. Κατά την Κυνηγετική περίοδο 2008-2009 επιτρέπεται για κάθε κυνηγό το κυνήγι των κατωτέρω θηραμάτων σε αριθμό και τιμή μονάδας.
Οι ανωτέρω τιμές (βλέπε πίνακα) επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 9%.
Ο ανώτερος αριθμός θηραμάτων που μπορεί να σκοτωθούν, καθορίζεται σε 20 Αίγαγρους, 1500 Φασιανούς, 200 Ορτύκια, 3.000 Πέρδικες και απεριόριστος αριθμός λοιπών θηραμάτων.

Αρθρο 11
11.1. Η κυνηγετική περίοδος της Ε.Κ.Π. Αταλαντονησίου αρχίζει τις 4 Οκτωβρίου 2008 ημέρα Σάββατο και λήγει στις 31-1-2009 ημέρα Δευτέρα
Ημέρες κυνηγίου ορίζονται:
α) Για πτερωτά θηράματα και Αγριοκούνελο: η Δευτέρα, και το Σάββατο εκτός εάν είναι ημέρα αργίας.
β) Για τον Αίγαγρο: η Παρασκευή εκτός εάν είναι ημέρα αργίας.

Η ΕΚΠ Αταλαντονήσου θα διακόψει τη λειτουργία της το διάστημα από 23-12-2008 μέχρι 8-1-2009
Με απόφαση  του Δ/ντη Δασων οι ανωτέρω ημερομηνίες είναι δυνατόν να τροποιούνται όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Αρθρο 12
12.1. Οι συνοδοί κυνηγών οι οποίοι υποχρεωτικά πρέπει να είναι ενήλικες χωρίς όπλο στη διάρκεια του κυνηγίου, πληρώνουν τέλος εισόδου 5 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 19%), για κάθε ημέρα. Οι άλλοι επισκέπτες μπορούν να μπαίνουν χωρίς να πληρώνουν.
12.2. Όλοι οι επισκέπτες οφείλουν να τηρούν τον κανονισμό προστασίας και ησυχίας των θηραμάτων. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αρθρο 13
13.1 Την ΕΚΠ Αταλαντονήσου μπορούν να επισκέπτονται όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την πανίδα και τη χλωρίδα αυτής αλλά και για λόγους επιστημονικούς, ψυχαγωγίας και μαθήσεως κατόπιν αδείας του Δ/ρχείου Αταλάντης  εκτος ημερών κυνηγίου

Ο τρόπος, ο χρόνος, ο τόπος, η συμπεριφορά και λοιπές υποχρεώσεις εντός του χώρου της ΕΚΠ θα καθορίζονται με σχετική άδεια

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων