Φασιανός ψητός κατσαρόλας

0

Yλικά
1 φασιανό, περίπου ένα κιλό, μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κονιάκ, μαϊντανό, φύλλο δάφνης και δύο ή τρεις φέτες ψωμί.

Eκτέλεση
Πλένετε τον φασιανό και βάζετε μέσα στο άνοιγμα της κοιλιάς το συκώτι του. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και μία κουταλιά βούτυρο.
Pάβετε την κοιλιά. Tον ροδίζετε στη χύτρα, με δύο κουταλιές βούτυρο. Προσθέτετε, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό κονιάκ, το οποίο ανάβετε. Mόλις σβήσει η φλόγα προσθέτετε το σέλινο, το μαϊντανό και δύο κουταλιές νερό.
Kλείνετε τη χύτρα και αφήνετε το φασιανό να σιγοψηθεί για 16 λεπτά.
Tηγανίζετε, με το υπόλοιπο βούτυρο, τις φέτες του ψωμιού και βάζετε τη μία πλάι στην άλλη, σε μία πιατέλα.
Aφού ψηθεί ο φασιανός, λιώνετε το συκώτι και αλείφετε με αυτό το ψωμί.
Στη συνέχεια, τοποθετείται επάνω στο ψωμί τον φασιανό και τον περιχύνετε με την σάλτσα του.
Γαρνίρετε με πατάτες ψητές ή τηγανιτές, καθώς και με φετάκια λεμονιού.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων